אחרי שצברו חובות של כ-120 מיליון שקל, השופטת בטינה טאובר מבית המשפט המחוזי בחיפה מינתה את עורכת הדין ליזה חדש ואת עורך הדין ישראל בכר למנהלי הסדר של חברות בקבוצת נטו, והוציאה צו עיכוב הליכים לקבוצה ולבעלי המניות בן ישי אילן וכץ עידו משה.
ארבע חברות שהינן חלק מ"קבוצת נטו" שהינה סוכנות הפיננסים השנייה בגודלה בישראל, והגדולה ביותר בצפון, הגישו אתמול לבית המשפט המחוזי בחיפה בקשה לצו עיכוב הליכים לשם גיבוש הסדר חוב באמצעות עו"ד חובב ביטון. במהלך הדיון היום ציין בא כוח החברות שהגישו הבקשה, עו"ד חובב ביטון כי "יש כאן חברה שליבת הפעילות שלה היא פעילות ריווחית על פני שנים, והיא היתה רווחית בעבר וגם היום וצפויה להיות רווחית גם בעתיד... המטרה ליצור הסדר חוב ראוי". השופטת קבעה כי מנהלי ההסדר יזמינו את הנושים להגיש תביעות חוב.
נטו החלה את פעילותה בשנת 1993 מתוך שאיפה להוות מרכז פיננסי רב תחומי עבור קהל לקוחותיה. מהבקשה עולה כי הקבוצה מעניקה ללקוח מעטפת שלמה הכוללת תכנון פיננסי, פנסיוני, ביטוח, פרישה ועוד והיא מפקחת כיום על כספים בהיקף של כ-28 מיליארד שקלים. לקבוצת נטו כ-50 אלף לקוחות פעילים, ועל שורותיה נמנים כ-200 מתכננים פיננסים (סוכנים) בעלי רישיון ביטוח פנסיוני מטעם רשות שוק ההון וכ-275 עובדים נוספים ואנשי מקצוע. נטו מוחזקת על ידי מספר שותפים כאשר בן ישי אילן וכץ עידן משה הינם הגדולים שבהם (מחזיקים בכ- 75% מהון המניות).
החברות המבקשות טוענות כי הסיבות שבעטיין נקלעה הקבוצה למצבה הנוכחי ולקשיים תזרימיים הינן חיצוניות לפעילותה של הקבוצה שהינה פעילות רווחית. בין הסיבות שהובילו למצב החברה, לפי הבקשה, היא הקמתה של קרן וולת'סטון. נטען כי בחודש יוני 2014 הקימו בעלי המניות של נטו בשיתוף (50%-50%) עם ירון פיטארו את הקרן, שהינה קרן לניהול שותפויות השקעה בנכסים לא סחירים. השותפויות הן מעין קרנות השקעה פרטיות שמשקיעות בנכסים במספר תחומים, בהם בין היתר אשראי לנדל"ן. נטען כי באמצעות השותפויות הנ"ל של וולת'סטון, הושקעו מאות מיליונים של שקלים (מעל מיליארד), כאשר חלק מהותי מכספי ההשקעות התקבלו בעקבות הפניית משקיעים על ידי קבוצת נטו.
"עיקר ההשקעות בוולת'סטון נעשו תחת שותפויות מוגבלות שמימנו, בעיקר, פרויקטים של נדל"ן בהתחדשות עירונית ומחיר למשתכן. בשל עיכובים בצפי פירעונות השותפויות של קרן וולת'סטון למשקיעים, החליטה נטו, בצעד חסר תקדים, לרכוש את זכויותיהם של חלק מהמשקיעים בשותפויות המוגבלות, מכספה, לפנים משורת הדין, לרוב בגובה קרן ההשקעה של הלקוח. כוונת הדברים הינה לכך, שקבוצת נטו בחרה להשיב לאותם משקיעים את סכומי ההשקעות שהשקיעו (ושהשבתם התעכבה), תוך כניסה לנעליהם של אותם משקיעים".
החברה טוענת בבקשה כי "בהתאם לכך, עד היום נכנסה קבוצת נטו בנעלי משקיעים בהיקף של כ-50 מיליון שקל (שקיבלו זה מכבר חזרה את סכומי השקעתם), ובנוסף לכך התחייבה הקבוצה להיכנס לנעלי משקיעים נוספים בעתיד בהיקף של כ- 72 מיליון שקל", נטען.