אחרי שהעבירה לפני כשבועיים את התיקון לחוק הרשות השנייה המאריך את הפטור שניתן לערוץ 14 מהחובות המוטלות על מתחריו, שמסתכמות בעשרות מיליוני שקלים – היום (ג') העבירה הקואליציה בכינוס פגרה מיוחד במליאת הכנסת, בקריאה שנייה ושלישית, עוד תיקון, שמעניק לערוץ 14 הטבות נוספות המוערכות במיליוני שקלים. מדובר בפטור מתשלום על הפצת הערוץ במערך עידן+, במחיקת החוב שצבר הערוץ כששידר בו ללא תשלום, ובפטור כללי מחובת ההפצה של השידור החי שלו בפלטפורמות חיצוניות.
לפי התיקון לחוק, שדחף שר התקשורת שלמה קרעי בסיועו של ח"כ אריאל קלנר (הליכוד), תאגיד השידור הציבורי כאן, יחד עם ערוץ הכנסת ומשרד האוצר, הם ורק הם – שממומנים על-ידי הציבור - ישאו בתשלום הסכומים שנדרשו מכל הערוצים בארץ בהעלאת שידוריהם למערך שידורי "עידן פלוס" החינמי מאז אוקטובר 2023. כך משיג קרעי מטרה נוספת – עוד פגיעה בתאגיד השידור הציבורי, שעיקר העלויות יוטלו עליו.
מערך עידן+ המיושן, המבוסס על אנטנות ארכאיות, מנוהל על ידי הרשות השנייה בעלות של כ-50 מיליון שקל בשנה, שרובם מוטלים על התאגיד. התיקון לחוק הוא בעל תוקף זמני, עד ינואר 2025, משום שמשרד התקשורת מתכוון לסגור את עידן+ במתכונתו הקיימת ולהחליפו בתוך שנתיים באפקליציה, שעלות תפעולה זולה בהרבה. אך נכון להיום, כל ערוץ שמשודר באמצעותו משלם על כך.
על-פי התיקון שעבר, ערוצים פרטיים כמו ערוץ 14, הבייבי של קרעי ונתניהו, שצבר חוב של כמיליון שקל לעידן+ מאוקטובר, ועוד שלושה ערוצים דלי רייטינג, יחד עם קשת ורשת, יזכו בבת אחת בוויתור על חובותיהם - על חשבון הציבור. ההצעה פוטרת גם מכאן ולהבא את כל הערוצים מחובת תשלום כזו - התאגיד, כלומר המדינה, ישלם. קשת ורשת זכו כאן מן ההפקר רק כיוון שברור היה כי פטור לערוץ 14 בלבד ידליק נורה אדומה בוהקת מדי.
על פי הנוסח המקורי בהצעת החוק של קלנר, הערוצים הגדולים היו אמורים להמשיך ולשלם מחיר מלא עבור ההפצה שלהם בעידן פלוס, ואילו הערוצים הזעירים, יחד עם ערוץ 14 - רק 15 אלף בשנה. אולם רק לאחר שבדיונים בוועדת הכלכלה התברר, כי מתן הטבה כזו לערוץ 14 בלבד היא אפליה אסורה - שונתה הצעת החוק כך, שאף אחד מהערוצים לא ישלם ושתאגיד השידור הציבורי יישא בתשלום רטרואקטיבי עבור כולם.
הדרגים המקצועיים במשרד המשפטים התנגדו לנוסח הצעת החוק בטענה, כי הסטת כסף ציבורי מתקציב התאגיד לטובת מימון עקיף של פעילות עסקית של גורמים פרטיים הוא "פריצת סכר" מסוכנת. לנוסח הצעת החוק הוגשו 88 הסתייגויות מטעם סיעות האופוזיציה – מלבד ישראל-ביתנו והימין-הממלכתי.
התיקון עבר בכינוס פגרה מיוחד של הכנסת, למרות המצב הבטחוני ואיום מתקפת הטילים על ישראל. לפניו עוד ניסו ראשי רוב סיעות האופוזיציה בכנסת למנוע אותו, ושלחו מכתב ליו"ר הכנסת ויו"ר הקואליציה, שבו בקשו לחדול מהחקיקה השנויה במחלוקת בעת הפגרה. הפנייה נענתה בשלילה.