קופת הפירוק של חברת שומרי משקל ישראל ריקה, ל-100 מעובדות החברה הוצאו מכתבי פיטורין ומדריכות של שומרי משקל כבר החלו לעבוד בחברות מתחרות, ופתחו קבוצות הרזיה עצמאיות, כך עולה מדו"ח ראשון שהגיש היום (שני) עו"ד יואב בן פורת, שבית משפט המחוזי בתל אביב מינה אותו לנאמן החברה.
רשת שומרי משקל בישראל צברה חובות של כ-20 מיליון שקל. היו לה כ-3,500 לקוחות וכ-100 סניפים. הרשת הייתה בבעלות משה ולילית רומם, שהזרימו כספים רבים לרשת. בכל הנוגע למוניטין החברה וסימן המסחר שלה, הרי שאלו מצויים בבעלות שומרי משקל העולמית, בהתאם להסכם הזיכיון.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
באפריל האחרון, חברת שומרי משקל, שהפעילה את שומרי משקל ישראל, פנתה לבית משפט בבקשה להגנה מפני נושיה באמצעות עו"ד ליאור בן-יוסף לוי, עו"ד יעל רותם ועו"ד דרור בן שמואל, לאחר שצברה חובות של כ-20 מיליון שקל. במקביל לפנייה לבית משפט, נשלחה הודעה לעובדים על ידי בעלי הרשת שיידעו אותם כי הרשת הגישה בקשה למנות לה נאמן זמני.
בהודעה לעובדים נכתב אז כי "לאחר שעשינו את מירב המאמצים לעמוד בהתחייבויותינו, לצערנו מאמצינו לא צלחו וחברת שומרי משקל ישראל, ששימשה בית עבורנו כבר למעלה מ-50 שנים, הגיעה למבוי סתום. כפי שאתם יודעים הפעילות שלנו מבוססת ברובה על מפגשים פרונטליים. לאור הקשיים שהחברה מתמודדת איתם, הן למול חברת שומרי משקל העולמית, והן כתוצאה מהחרפת המצב, בין היתר בשל גזרות הקורונה, החברה הגיעה לנקודה בה לא תוכל להמשיך פעילותה כפי שהמשיכה עד היום".

אין נכס למכירה

בנוסף מהממצאים שהגיש בדוח בנוגע לכוח האדם בחברה ומצב הקופה, הנאמן, עו"ד בן פורת, מסר כי "הואיל ומכוח הסכם הזיכיון, כל הקניין הרוחני והמוניטין שייך הלכה למעשה לחברה העולמית, הרי שבידי הנאמן לא היה שום נכס למכירה, והנאמן לא יכול למכור דבר ללא הסכמה ו/או שיתוף פעולה עם החברה העולמית המחזיקה בבעלות המותג 'שומרי משקל'".
עו"ד יואב בן פורתעו"ד יואב בן פורתצילום: רמי זרנגר
עוד טוען הנאמן בדוח כי ניסה לשכנע את שומרי משקל העולמית באמצעות באי כוחה בישראל לבצע מהלך משותף של מכירת פעילות החברה, כמו גם הקניין הרוחני שלה, אולם כל ניסיונותיו לא צלחו "וזאת על אף שהנאמן חזר והבהיר כי באם לא יבוצע מהלך מהיר של מכירת הפעילות, בתוך שבועות ספורים, לא יוותר דבר מהמותג שומרי משקל נוכח העובדה כי המדריכות כבר החלו לעבוד בחברות מתחרות ו/או פתחו קבוצות הרזיה עצמאיות, וכן נוכח זליגת לקוחות לחברות מתחרות. לדאבונו של הנאמן, מצד החברה העולמית לא ששו לקדם מהלך משותף שכזה".