עובדי המינהל והמשק וכוחות העזר בבתי החולים שובתים החל מהבוקר (ג'). אלי בדש, יו"ר הוועד הארצי, אמר: "אנחנו חייבים עוד כוח אדם. העובדים קורסים. היקפי העבודה בתי החולים גדלו במאות אחוזים בשנים האחרונות ואנחנו נשארנו עם מספר עובדים דומה לזה שהיה לפני 20 שנה".
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
במסגרת השביתה לא יהיו שירותי אדמיניסטרציה, אחזקה, ניקיון, מטבח, שרותי שינוע חולים, כוח עזר, מכבסה, מחסנים, אספקה סטרילית לחדרי הניתוח, שרותי מחשוב, שרותי הנדסה, שרותי טיהור זיהומים, שירותי חצר, שרותי גן, ועוד. זאת, למעט מחלקות שקשורות לפעילות רפואית דחופה, כגון מחלקות אונקולוגיות, דיאליזה, פגים, חדרי לידה, במחלקות אלה יינתנו שירותים במתכונת שבת.
מההודעה עולה כי השביתה צפויה לכלול 13 אלף עובדי המינהל והמשק ב-30 מרכזים רפואיים, בהם כל בתי החולים הממשלתיים - הכלליים, הפסיכיאטריים והגריאטריים. הוועד דורש לבטל את פיטורי 200 העובדים שנקלטו בשנת הקורונה ואף להוסיף עוד תקנים כדי להתמודד עם העומסים.
לטענת בדש, "המצב לא רק פוגע בעובדים, אלא פוגע במאות אלפי המטופלים שפוקדים את בתי החולים ומסכן את בריאותם. חסרים כ-1,000 עובדים במחלקות השונות".
בתי החולים שצפויים לשבות היום: מרכז רפואי רמב"ם, שיב"א תל השומר, מרכז רפואי שמיר, מרכז רפואי גליל-נהריה, מרכז רפואי הלל יפה, מרכז רפואי ברזילאי, מרכז רפואי וולפסון, מרכז רפואי פוריה, מרכז רפואי זיו, בית חולים פסיכיאטרי שער מנשה, אברבאנל, בית חולים לבריאות הנפש איתנים, מרחבים לצעירים לטיפול במוח ונפש ציונה ובאר יעקב, בית חולים פסיכיאטרי לבריאות הנפש באר שבע, בית חולים פסיכיאטרי מעלה הכרמל, בית חולים לבריאות הנפש כפר שאול, בית חולים מזור לבריאות הנפש, בית חולים גריאטרי דורות נתניה, בית חולים שיקומי פלימן, בית חולים בריאות הנפש לה השרון, בית חולים גריאטרי ראשון לציון, בית חולים גריארטי שוהם, בית חולים גריאטרי שמואל הרופא.
בתוך כך, 3,500 עובדי משרד הבריאות ולשכות הבריאות הצטרפו הבוקר לשביתת עובדי המינהל והמשק. יו"ר הוועד הארצי של משרד הבריאות, ניסים לוי: "כבר שלוש שנים שאנחנו, יחד עם בתי החולים הממשלתיים, נמצאים בדיונים מול האוצר ובבתי הדין לעבודה אך המו"מ לא מתקדם. אנחנו, העובדים השקופים, דואגים לאזרחים ולחולים אך לא מקבלים מענה תקציבי. אני קורא למשרד האוצר לקיים את מה שהובטח לנו".
בשנת 2018 הכריז ועד עובדי המשק והמנהלה כי ישבות במחאה על העומסים בבתי החולים ובקריאה לשיפור תנאי ההעסקה, אולם בסופו של דבר השביתה בוטלה לאחר שבין הדין לעבודה קבע כי ייערך משא ומתן בחסותו. גם אז השביתה הייתה צפויה לכלול 30 מרכזיים רפואיים, בהם כל בתי החולים הממשלתיים.
בוועד עובדי המינהל והמשק טענו בזמנו כי נציגי האוצר סירבו לדון בעומס בבתי החולים ובמחסור בתקינה ודרשו שלא לצאת לשביתה כתנאי מקדים להמשך המשא ומתן. מנגד, באוצר טענו כי העובדים "העלו דרישות לא סבירות ערב השביתה".
פורסם לראשונה: 21:21, 12.07.21