היזם אראל מרגלית, יו"ר ומייסד קרן JVP, השיק היום (ה') את מרכז הפודטק הבינלאומי בגליל, Margalit Startup City Galil. מרכז החדשנות הצפוני החדש של מרגלית שממוקם בקריית שמונה, יעסוק בקידום פתרונות לבעיות בוערות של העולם, כגון חקלאות חכמה, התחממות כדור הארץ, הרעב העולמי והצורך במזון בריא, תוך שילוב המהפכה הטכנולוגית בחקלאות.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בנוסף, המרכז צפוי לתרום לחיזוק משמעותי של אזור הגליל עם הצטרפותן של חברות טכנולוגיה גדולות, סטארטאפים, גופי השקעה, תאגידים בינלאומיים ומוקדי מחקר ואקדמיה, שיפתחו שלוחות לצורך המטרה, וכך גם ייצרו בשנים הקרובות אלפי מקומות עבודה בשכר גבוה, ויהוו אבן שואבת לצעירים ומשפחות שיבנו את ביתם בגליל.
זהו מרכז החדשנות הרביעי של מרגלית, שמצטרף למרכזי החדשנות בניו יורק, באר שבע, ירושלים בנוסף למרכזים העתידים לקום בפריז ובדובאי. בין החברות, שכבר הצטרפו למרכז הפודטק הבינלאומי ויפתחו שלוחה צפונית ראשונה בבניין הממוקם בכניסה לעיר: JNF, Cisco , קבוצת לוצאטו, Deloitte, משרד עו"ד פישר בכר-חן, בנק הפועלים, מכון המחקר מיגל, המכללה האקדמית תל חי, החברה לפיתוח הגליל, דיגיטל וואלי ועוד. כאמור, חברות אלו אמורות להוות מנוע צמיחה אזורי ולייצר אלפי מקומות עבודה איכותיים לתושבי האזור.
מרכז הפודטק ילווה במהלך חינוכי רחב היקף, במסגרתו ייפתחו מסלולי לימוד ייחודיים של מתמטיקה, אנגלית, יזמות, פודטק וחדשנות בבתי הספר של קריית שמונה, יישובי הגליל והכפרים הדרוזים על גבול לבנון, במטרה להפוך את הילדים לסטארטאפיסטים צעירים. הכוונה היא לשלב את בתי הספר בקריית שמונה ויישובי הגליל בתוכנית הייחודית, בשיתוף משרד החינוך למסלולי סטארטאפים, יזמות, חדשנות ופודטק, כבר בשנת הלימודים הקרובה.
בטקס, בו השתתפו בין היתר שרים ובכירים במשק ובתחום הייטק, התייחס מרגלית למשבר הכלכלי והחברתי, שהתחולל בארץ ובעולם בעקבות הקורונה: "מה שקורה כאן, היום, הוא תשובה לשבר גדול שהתחולל, הוא ריפוי ואיחוי. אנחנו מעניקים כיוון חדש של משמעות, של ביחד. המקום הזה יספק לאלפי משפחות בסיס כלכלי איתן, ובראש ובראשונה הוא מייצר קהילה. במקביל הוא פותח דלת לעולם. אנחנו סוללים ליזמים המקומיים את הדרך להפוך לבינלאומיים. מהיום לכל יזם מקומי יש גשר לעולם. בנוסף, בשם העתיד הזה אנחנו והשותפים שלנו, מנהלים ומורות והמתנדבים, גם נכנסים לבתי הספר באזור. התלמידים של היום הם היזמים של המחר".