97 נוסעים שטיסתם המקורית מצרפת לישראל המריאה באיחור של כ-25 שעות הגישו לבית משפט השלום בבית שמש תביעה בסך של כ-1.3 מיליון שקל נגד חברת התעופה ארקיע. זאת, בטענה כי "הורעבו" וחלקם נאלץ לישון באותה המיטה עם אדם זר כאשר הלינו אותם בבית מלון לקראת הטיסה ביום למחרת.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
התובעים טוענים, באמצעות עו"ד אייל אבידן, כי הם לקוחות של ארקיע אינטרנשיונל (1981) וארקיע קווי תעופה ישראליים, אשר טיסתם אורגנה והופעלה על ידי הנתבעות ואמורה היתה להמריא מגרנובל (צרפת) לישראל, אולם לבסוף יצאה לישראל רק כ-25 שעות מאוחר יותר.
עוד נטען כי התובעים רכשו כרטיסים לטיסה סדירה אשר היתה אמורה להמריא מצרפת לישראל ב-29 בינואר 2022 בשעה 12:55, אולם בשעה 15:30 הוכרזה הודעה במערכת הכריזה בשדה התעופה ולפיה הטיסה מבוטלת.
עוד נטען, כי לא נמסר לתובעים כל מידע בדבר מצבם ורק בסמוך לשעה 19:15 - "לאחר שעות רבות של המתנה מורטת עצבים בשדה התעופה, הובהר לתובעים מצבם. אלא שבמקום להבהיר לתובעים את מצבם באופן ישיר ואישי, החליטו הנתבעות לעשות זאת באמצעות התקשורת, כאשר פרסמו ידיעה באתר חדשות העוסק בתיירות ותעופה ובה הודיעו לראשונה כי טיסת התובעים בוטלה בשל שקברניט הטיסה לא חש בטוב.
"כמו כן, רק במסגרת ידיעה זו הואילו הנתבעות - שוב, לראשונה - להבהיר לתובעים כי יפונו לבתי מלון למהלך הלילה, וכי טיסתם חזרה ארצה תתקיים ביום המחרת. קל להבין כי מדובר בזלזול מוחלט מצד הנתבעות... רק בהמשך אותו הערב שלחו הנתבעות לתובעים גם הודעה אישית באמצעות מסרון", נטען.
"נאלצנו לישון במיטה עם זרים"
עוד נטען בתביעה, כי לאורך כל שעות ההמתנה הרבות שבהן שהו התובעים בשדה התעופה, "אף לא טרחו הנתבעות לספק לתובעים כל דבר מזון ומשקאות. ויוער, כי התובעים לא ישבו בחיבוק ידיים וביקשו לקבל אוכל ושתיה, אך אפילו כוס מים לא הוגשה להם... למעשה, הפעם הראשונה שסיפקו הנתבעות לתובעים מזון ומשקאות הייתה אך רק בארוחת הבוקר שנערכה בבתי המלון ביום למחרת.
"במשך כ-19 שעות רצופות, משעת הטיסה המקורית ועד לשעת ארוחת הבוקר, בחרו הנתבעות 'להרעיב' את התובעים ולא טרחו לספק להם כל דבר מזון ומשקאות".
עוד נכתב בתביעה כי אף הליך העברת התובעים לבתי המלון והלנתם בהם נעשה על ידי הנתבעות "באופן מרושל, מזלזל ותוך ניסיון ניכר מצדן לחסוך בעלויות על חשבון התובעים. כך, לדוגמה, הנתבעות בחרו להזמין מספר חדרים קטן יותר מהנדרש ולכן חלק מהתובעים נאלצו לישון באותה המיטה עם אדם זר. כך גם נאלצו חלק מהתובעים לשלם מכיסם לבית המלון, לאחר שהגיעו לבית המלון רק כדי לגלות כי הנתבעות לא הזמינו להם חדר לישון בו".
עוד נטען, כי טרם הגשת התביעה פנו התובעים לנתבעות באמצעות בא כוחם לפצותם בהתאם לחוק, אולם הנתבעות אפילו לא טרחו להגיב לפנייתם. טרם הוגש כתב הגנה.
מארקיע נמסר בתגובה: "העיכוב בטיסה נבע בעקבות צירוף נסיבות מיוחדות שאינן בשליטת ארקיע, בעקבות תאונת דרכים חמורה שאירעה בגרנובל בעטיה נחסמה הגישה לשדה התעופה עבור כלל הנוסעים בכל הטיסות אשר יועדו להמריא מגרנובל.
"כאשר התאונה פונתה, הגיעו לשדה התעופה המוני נוסעים מכל חברות התעופה, דבר שיצר כאוס גדול ובמקביל לכך הקברניט אשר היה אמור להפעיל את הטיסה חלה באופן פתאומי ולא יכל לבצע את הטיסה.
"ארקיע התנהלה באופן המקצועי ביותר לאורך כל השתלשלות האירועים, כאשר נציגיה דאגו לכל הסיוע הנדרש על פי חוק שירותי תעופה, לרבות חלוקת שוברי מזון ושתיה, העברות לבית מלון כולל לינה וארוחות מלאות".