החוב התכווץ: רשם ההוצאה לפועל מלשכת תל אביב, גיא אבגי, הורה לאחרונה על הפחתת ריביות של חייבת בשנות השישים לחייה, מה שהוביל לכך שחובה הופחת מ-400 אלף שקל ל-175 אלף שקל.
מדובר בתיק איחוד שהוקם בשנת 2018 לבקשת החייבת, וכלל 16 תיקי הוצאה לפועל, כאשר התיקים נפתחו על ידי נושים שונים. חלק מהחובות נוצרו בשנות התשעים, חלקם בתחילת שנות האלפיים והלאה, וחלק לאחרונה. החייבת היא גרושה ואם לשלושה ילדים בת 66, ומשלמת צו תשלומים במשך כ-6 שנים.
כונס הנכסים, שמונה למימוש דירתה של החייבת, הגיש בקשתה להפחתת ריבית פיגורים בטענה שהחייבת לא התנגדה למינוי כונס נכסים על בית המגורים שלה, הסכימה למכירתו, ואילו הנושים הם אלה שפעלו בחוסר תום לב ויצרו לעצמם "קרן כספית צוברת". עוד טען כי לא ברור מדוע מי מהנושים לא פעל למימוש הנכס. עוד הוסיף כי מדובר בילידת אתיופיה שהתאקלמותה בישראל לא הייתה קלה.
בעקבות טענות כונס הנכסים, רשם ההוצאה לפועל סבר כי יש להפחית ריביות לחייבת, בין השאר בגלל מצבה ובנוסף בשל העובדה ששיתפה פעולה באופן מלא במסגרת הליך הכינוס ולא התנגדה למכירת הנכס. "יש לוודא ככל שניתן, כי לא תהפוך 'לחסרת כול' ונטל על הציבור", קבע הרשם. "לאחר שיתרת הכספים שתתקבל ממכירת הנכס תועבר לידיה, היא לא תוכל לקבל משכנתא, לאור גילה והעדר הכנסות".
הרשם הדגיש כי הוא שותף לתהייתו של כונס הנכסים לפיה לא ברור מדוע מי מהנושים לא פעל קודם לכן למימוש דירת המגורים של החייבת, לכל הפחות מיום שאוחדו תיקיה, ומדוע בחרו להמתין בזמן שהחוב צובר ריבית משמעותית. "מצופה מזוכים שיפעלו לגביית החוב בהקדם, ביעילות, ולא ימתינו שנים רבות". הרשם ציין כי יכול והתנהלות זאת הינה חוסר תום לב, תוך ניפוח מלאכותי של החוב.
יש לציין כי לא פעם עולות טענות של חייבים בתיקי הוצאה לפעול כי הנושים שלהם ממתינים עם הגבייה או מימוש של נכס של החייב על מנת שהחוב יגדל.