חברת האחזקות של פסגות, לשעבר בית ההשקעות הגדול בישראל, הופכת לחברה לפינוי אשפה ופסולת. פסגות, תחת הבעלות החדשה של מנכ"ל החברה בעבר, יניב בנדר, הודיעה אתמול (שלישי) לבורסה כי היא רוכשת את מלוא הבעלות על ר.ג.א לשרותי ניקיון ותברואה, שעוסקת בטיאוט רחובות, פינוי זבל וניקיון מוסדות עבור רשויות מקומיות, ב-85 מיליון שקל, ובהתאם שמה של פסגות יוסב לשם של חברת הניקיון והתברואה. העסקה גם כוללת רכישת חברת בת של ר.ג.א למימון רכבי אשפה.
יש לציין כי במסגרת מכירת פעילותה, פסגות מכרה למשקיעים פרטיים אחרים גם את הזכות להשתמש בשם שלה לבית ההשקעות שלהם, ומדובר בחברה נפרדת.
פסגות המקורית נמכרת כמעט כשלד בורסאי, למעט פעילות לא משמעותית בתחום אשראי חוץ בנקאי שרני צים, בעלי החברה לשעבר, הוסיף לה, זאת לאחר שאת פעילות הקרנות וניהול התיקים מכר צים בשנה החולפת להפניקס, לבית ההשקעות IBI ואחרים.
ר.ג.א היא חברה ותיקה שסיימה את שנת 2023 עם מחזור הכנסות של 350 מיליון שקל ורווח נקי בסך 9 מיליון שקל. החברה מעסיקה 2,000 עובדים ובבעלותה ציוד מקצועי רב, כולל משאיות אשפה, מכונות טיאוט כבישים, משאיות גזם ועוד.
יניב בנדר, בעל השליטה הנכנס: "לאחר בחינה מעמיקה בחרנו להתמקד בתחום הצומח של איכות הסביבה. חברת ר.ג.א הינה חברת שירותים רווחית, ותיקה וצומחת, שמספקת שירותים לרשויות מקומיות ולמוסדות ממשלתיים בכל רחבי הארץ. החברה הינה שחקן מוביל ומייצרת תזרים חיובי וצומחת בעקביות".
יש לציין כי העסקה מותנית בכך שבנדר ישלים קודם כל באופן סופי את רכישת פסגות, ותתבצע בדיקת נאותות לר.ג.א. כשהעסקה תושלם תבוא לסופה ההרפתקה הכושלת של איש העסקים רני צים, שהחל דרכו כבעל חנות מזון שהתפתחה לרשת הסופרים "כמעט חינם", אותה מכר ליינות ביתן ברווח גדול, פנה ליזמות נדל"ן והקים ואת צים סנטר מרכזים מסחרים. לאחר מכן רצה להכניס רגל לשוק ההון, ולפני שלוש שנים רכש צים מקרן אייפקס את פעילות קרנות הנאמנות ובית ההשקעות של פסגות תמורת 405 מיליון שקל, שנלקחו ברובם באמצעות הלוואות בנקאיות. במהלך התקופה הזו זינקה הריבית וגרמה לצים להפסדים, כשמניית פסגות צונחת בתקופתו בכ-80%.
כמה בנדר ישלם?
את כיסוי חובותיו בגין רכישת פסגות, שמוערכים בכ-200 מיליון שקל, מבצע צים באמצעות מימוש נכסים ובכלל זה מכירת 9% ממניותיו בחברה המרכזית שבבעלותו, צים מרכזי קניות, תמורת 36 מיליון שקל, ומכירת מניותיו בפסגות לבנדר, שמחזיק ב-7.5% ממניותיה (בנדר הוא שותפו של צים בעסקים אחרים, והובא על ידו לשמש כמנכ"ל החברה). בנדר ישלם 40 מיליון שקל עבור פסגות, ויהיה בעלי 73% ממניותיה.
בנדר יקבל את פסגות כשלד שבקופתה 13 מיליון שקל. מה לו ולחברת ניקיון, ולמה זה מעניין אותו? "החברות הנרכשות הן מתחום איכות הסביבה, תחום חם בעולם, אבל ישראל עדיין לא מפותחת בתחום ביחס לאירופה", אמר מקורב לחברה ל-ynet. "בנדר מאמין כי התחום יתפתח בשנים הקרובות ויביא להגדלת והשקעת תקציבים ממשלתיים בתחום. לא מדובר ב'חברת חלום', אלא בחברה שיוצרת מזומנים עם לקוחות (מוסדות ממשלתיים ורשויות; נ.ז) ורווחים יציבים".