הסכסוך בתנובה בין היו"ר חיים גבריאלי לנציגי הקיבוצים עולה מדרגה. גיא רוזן, סגן יו"ר דירקטוריון תנובה, טוען כי גבריאלי וברייטפוד, בעלת השליטה הסינית בתנובה, פתחו נגדו ב"מלחמת חורמה" ומעלים נגדו טענות סרק על מנת שיוותר על דרישתו להדיח את גבריאלי בשל פרשת יחסי המרות בתנובה. כך עולה מבקשה שהוגשה היום (ד') לבית המשפט הכלכלי בתל אביב. השליטה בתנובה מתחלקת בין ברייטפוד לקיבוצים המחזיקים 23.7% ורוזן הוא נציג הקיבוצים.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
במסגרת הבקשה, מתבקש בית המשפט להורות על ביטול החלטת ועד ההנהלה של תנובה מה-11 באוקטובר בדבר מינויו של עו"ד שמוליק קסוטו כבודק וכן לאסור על מינויו של כל בודק אחר תחתיו על ידי ועד ההנהלה של תנובה. במקום זה, התבקש בית המשפט על ידי רוזן ואחרים להורות על מינויו של שופט בדימוס של בית המשפט העליון או המחוזי כבודק מטעם דירקטוריון תנובה, אשר יבחן את כול הטענות בנוגע לניגודי ענייניים ועסקאות בעלי עניין בתנובה, טענות המוכחשות על ידי רוזן. למעשה, מדובר בבודק שאמור לבדוק בין השאר טענות לניגודי ענייניים בהתקשרות של תנובה עם גורמים הקשורים לקיבוצים.
הבקשה הוגשה לבית משפט על ידי רוזן, עמית בן יצחק - נציג ארגוני הקיבוצים, ורז נור, דירקטורים בתנובה, שדרשו לאחרונה כי גבריאלי יתפטר מתפקידו "עקב מעשים חמורים העולים כדי הפרת חובות האמונים והזהירות שלו כלפי תנובה". מדובר במשבר שסוקר לאחרונה במסגרתו עלו נגד גבריאלי טענות המוכחשות על ידו להתנהלות לא נאותה בתחום יחסי מרות.
במסגרת הבקשה שהגיש רוזן באמצעות עו"ד רון ברקמן, נטען עוד כי "למרבה הצער בעלות השליטה הסיניות בתנובה במישרין ובעקיפין (ברייטפוד) בחרו שלא לברר את הדרישה של המבקשים באופן ענייני. במקום זאת, התייצבו ברייטפוד והדירקטורים מטעמה כחומה בצורה מסביב לגבריאלי - היו"ר שמונה על ידי ברייטפוד ומטעמה. גבריאלי ויתר נציגי ברייטפוד בדירקטוריון פתחו במלחמת חורמה נגד המבקשים, נגד בעלת מניות המיעוט (אגודת האחזקות), נגד עשרות הקיבוצים ברחבי הארץ המחזיקים בדרך כלל בשרשור באגודת האחזקות", נטען במסגרת הבקשה שהוגשה לבית משפט.
עוד טוענים המבקשים כי "כחלק מאותה מלחמת חורמה, העלו גבריאלי ויתר הדירקטורים מטעם ברייטפוד טענות סרק כלפי המבקשים, כלפי אגודת האחזקות, כלפי הקיבוצים ואף כלפי גורמים הקשורים עמם, כאילו קיימים ניגודי ענייניים בהתקשוריות של תנובה עם גורמים הקשורים לקיבוצים וכאילו קיים ניגוד עניינים בין תפקידו של רוזן בתנובה ובין תפקיד אחר שהוא ממלא (הכוונה למינויו של רוזן לתפקיד יו"ר מילניום פוד טק - ל.ד).
"העובדה כי מדובר בטענות סרק עולה, בין השאר, מעיתוי העלאת הטענות - לאחר פרוץ הסכסוך סביב מעשיו החמורים של גבריאלי... אין ספק כי מטרת העלאת טענות הסרק היא להטיל מורא על המבקשים על מנת שיוותרו על דרישתם להדיח את גבריאלי או לפחות לברר עד תום את מידת התאמתו לתפקיד נוכח הגילויים על אודות התנהלותו הפסולה".
עוד נטען כי על רקע הפרשה "פרץ סכסוך קשה בדירקטוריון תנובה. ברייטפוד ונציגיה התייצבו כחומה מסביב לגבריאלי - היו"ר שמונה על ידם - ופתחו במלחמת חורמה נגד המבקשים, אגודת האחזקות, הקיבוצים ועוד. נציגי ברייטפוד בניצוחו של גבריאלי פתחו במסע רדיפה אישי, מופרך ומתוזמן כנגד המבקשים וגורמים הקשורים אליהם, תחת אצטלא כוזבת של דאגה לטובת תנובה".
השופט אלטוביה מגן קבע כי בשלב זה ימנע הבודק שנבחר, עו"ד קסוטו, מלהתחיל את תהליך הבדיקה עד החלטה אחרת. כמו כן הורה כי המבקשים יפקידו ערובה בסך 93 אלף שקל.
מברייטפוד נמסר בתגובה: "ועד ההנהלה של תנובה החליט למנות בודק שיבחן וימליץ לתנובה כיצד לנהוג לגבי עסקות בעלי עניין של תנובה במסגרת היערכות להנפקת הקבוצה. ההחלטה מתייחסת לכלל בעלי העניין בתנובה - גם ברייטפוד וגם הקיבוצים. הבדיקה חשובה הן לטובת הניהול התקין של תנובה והן לאור התוכנית להפיכתה לציבורית והנפקת מניותיה לציבור.
"תנובה לא רודפת את הקיבוצים, אבל היא חייבת לבדוק באופן מקצועי את ההתקשרויות איתם המסתכמות בעשרות מיליוני שקלים ויותר. העובדה שהקיבוצים נכנסו לפאניקה ממינוי הבודק רק מחזקת את הצורך בבדיקה. הבודק התבקש לבדוק גם את החשדות החמורים כנגד גיא רוזן בדבר ניגודי עניינים בין תפקידו כסגן יו"ר תנובה לתפקידו כיו"ר מילניום פוד טק, הפועלת בתחומים מתחרים, כפי שנקבע בחוות הדעת של פרופ' שרון חנס".
שותפות תאמ מילק, המחזיקה במניות השליטה בתנובה מטעם ברייטפוד, מיוצגת בהליכים המשפטיים על ידי עו"ד דוד לשם ועו"ד עמית חדד.