בית המשפט למשפחה בחיפה קיבל לאחרונה בקשה שהגישה אם לשלושה להגדיל את מזונות הילדים שהיא מקבלת מבעלה לשעבר, עקב שינוי לרעתה בחלוקת זמני השהות. השופט טל פפרני דחה את האב, סטודנט למשפטים, שביקש מנגד להפחית את הסכם בטענה שגרושתו אמידה.
באפריל 2021, במסגרת הליך הגירושים של בני הזוג, ניתן פסק הדין בסוגיית המזונות: נקבע שהאב ישלם לגרושתו 3,235 שקל מדי חודש עבור ילדיהם, בתוספת דמי מדור ואחזקתו. בפברואר האחרון עתרו שני ההורים לשינוי דמי המזונות שנפסקו.
לטענת האם, הגם שבמעמד הגירושין נקבעה משמורת משותפת, בפועל היא מבלה עם הילדים הרבה יותר זמן במהלך השבוע. האם, סייעת בבית ספר, הוסיפה שנוכח היותה הנושאת בעיקר נטל גידול הילדים, נבצר ממנה להגדיל את הכנסותיה באמצעות עיסוקה בבניית ציפורניים. היא ביקשה להגדיל את דמי המזונות בכ-7,000 שקל.
מנגד טען בעלה לשעבר שיש מקום דווקא להפחית את המזונות. לדבריו, בעוד הוא סטודנט שפוטר מעבודתו ומקבל קצבת נכות, גרושתו חייה חיים ראוותניים הכוללים החזקת שני כלי רכב, נסיעות לטיולים בארץ ובחו"ל כל סופ"ש שני וביצוע שלל ניתוחים אסתטיים. לעמדתו מדובר בשינוי נסיבות מהותי מאז פסיקת המזונות, הפועל לטובתו.
השופט פפרני הסכים אמנם שחל שינוי נסיבות מהותי מאז פסיקת המזונות, אבל לא כזה שמתאר האב. "במקרה זה, מאז ניתן פסק הדין למזונות, בוצע שינוי ממשי בחלוקת הזמנים, כאשר הקטינים שוהים משמעותית יותר אצל התובעת מאשר אצל הנתבע", כתב והדגיש שאופן חלוקת זמני משליך באופן ישיר על נטל המזונות.
לאור הוכחת שינוי הנסיבות על ידי האם, פתח השופט מחדש את סוגיית המזונות ובחן את הכנסות הצדדים וחלוקת זמני השהות החדשה. הוא מצא כי בעוד שלאם פוטנציאל השתכרות של 9,500 שקל בחודש, בעלה לשעבר יכול להרוויח יותר מפי שניים – כ-20 אלף שקל בחודש.
בפסק הדין צוין שהאב הינו סטודנט ואף עבר תאונה שגרמה לו לנכות, אלא שמצבו הפיזי לא מונע ממנו להשתלב בעבודה משרדית, או בכל עבודה אחרת המותאמת למגבלותיו. הוא לומד 14 שעות שבועיות, ואין מניעה שימצא עבודה במשרה חלקית על מנת להגדיל את הכנסותיו מעבר לקצבת הנכות.
לסיכום מצא השופט כי יחס הכנסות הצדדים עומד על כשליש-שני שליש לטובת האב, בעוד שבחלוקת זמני השהות האם נמצאת עם הילדים 75% מהזמן. הוא העריך שהוצאות הילדים עומדות כיום על 10,800 שקל בחודש.
בהתחשב בנתוני ההכנסות וזמני השהות נקבע שעל האב לשלם לגרושתו מדי חודש 4,650 שקל כמזונות. לסיום הובהר שבהגיע הילדים לבגרות ועד לסוף שירותם הצבאי, מזונותיהם יופחתו בשני שליש כמקובל.
• לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
• הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
• ב"כ האם: עו"ד גילי ליברמן
• ב"כ האב: לא צוין
• עו"ד צחי זיסמן עוסק בדיני משפחה
• הכותב לא ייצג בתיק
• בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של אתר פסקדין
• ynet הוא שותף באתר פסקדין