חברת נטפליקס הודיעה שהיא מעלה מחירים בישראל והצרכן הישראלי כרגיל חסר אונים מול ההתייקרויות. המחירים של שירותי הטלוויזיה בסטרימינג מתחילים ב-32.9 שקל בחודש לחבילה בסיסית (לצפייה במכשיר אחד באיכות SD - הבסיסית ביותר של נטפליקס), מחיר שיישאר על כנו. חבילת הסטנדרט (לצפייה בשני מכשירים בו זמנית באיכות HD), תתייקר ב-17% מ-46.90 שקל לחודש ל-54.90 שקל לחודש וחבילת הפרימיום (לצפייה באיכות אולטרה HD בעד ארבעה מכשירים בו זמנית) תתייקר בכ-15% מ-60.90 שקל לחודש ל-69.90 שקל בחודש. אז מה עושים?
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בארה"ב, יש שיטות מתוחכמות להילחם במחירי נטפליקס המאמירים. היוטיובר שמנחה את ערוץ היוטיוב cloudwards למשל, הוא צרכן אמריקני חכם. הוא התקין VPN (תוכנה שמשנה את כתובת המחשב) ושינה את כתובת ה-IP של המחשב שלו מארה"ב - לטורקיה. בדיוק כפי שישראלים עושים כשהם קונים מזארה טורקיה.
הוא לא שילם בנטפליקס טורקיה בכרטיס אשראי אמריקני, אלא בגיפטקארד/ואוצ'ר של נטפליקס שהוא קנה מאתר ואוצ'רים. "כתוצאה מכך, אני משלם פחות מ-5.5 דולרים בשבוע לתוכנית פרימיום, כשהתוכנית הזולה ביותר מתומחרת בפחות 2.42 דולרים בשבוע לעומת 8.55 דולרים בארה"ב", הוא אומר בסרטון. מאז אגב שער הלירה הטורקית צלל. לסכום הזה הוא הוסיף תשלום לשירות ה-VPN.
אחרי שלושה-ארבעה חודשים של תשלום בוואוצ'ר, הוא כבר יכול לשלם בכרטיס אשראי אמריקני כי נטפליקס לא רוצה לאבד לקוחות אז בשלב הזה היא מאפשרת הכנסת כל מספר כרטיס אשראי - העיקר שתישאר. היוטיובר צופה ככה בספריית התוכן של ארה"ב, שהיא העשירה ביותר בטח בהשוואה לטורקיה או לישראל.
נטפליקס אומנם לא אוהבת תעלולים כאלה, אבל הסרטון הזה ורבים שדומים לו מופיעים במשך חודשים ושנים ביוטיוב שלא מסירה אותם. לכאורה, לא מדובר באקט לא חוקי: מדובר בצרכן שמשלם עבור השירות שהוא צורך ולא גונב אותו, הוא פשוט משלם במחיר של מדינה אחרת, זולה יותר. כאילו טס לחו"ל וקנה שם בזול מוצר שנמכר גם בארה"ב.
אני מכור לנטפליקס, מה עושים?
בישראל יש לכם כמה אופציות: הראשונה היא להתנתק מנטפליקס, מה שרובנו כנראה לא נעשה. במקום נטפליקס, אפשר לעבור לאמזון פריים ב-5.99 דולרים לחודש (או חצי שנה מתנה ללקוחות פרטנר טי.וי.) או לאפל טי.וי. פלוס ב-17.90 שקל לחודש (צריך מכשיר של אפל), אבל כאמור: סיכוי קלוש שמאסות של ישראלים יוותרו על נטפליקס, אלא אם התוכן שם יידרדר באיכותו ובעניין שהוא מעורר.
אם לא בא לכם לוותר על נטפליקס, אתם יכולים לשנמך את החבילה (מפרימיום לחבילה במחיר בינוני, כי החבילה הזולה ביותר בעייתית לטלוויזיות חכמות).
העצה הטובה ביותר לטעמנו היא פשוט להתנתק מנטפליקס לחודש-חודשיים ולהתחבר שוב לזמן מוגבל, וככה שוב ושוב לפי הצורך. הרי אם לא תצפו בנטפליקס חודש - תחסכו כסף, ואז תחזרו ותעשו בינג'ים לרוב. לא אסון.
אולי כדאי להוזיל את שאר שירותי הטלוויזיה שאתם צורכים
דרך נוספת לחסוך עלויות היא להוזיל את שאר שירותי הטלוויזיה שאתם צורכים. התשלום על שירותי טלוויזיה בתשלום בישראל הוזל בשנים האחרונות ממאות שקלים בחודש ל-250-30 שקל בחודש. אולי כדאי לעבור לשירות טלוויזיה זול ולחפש מבצעים בחברות שאתם מנויים אליהן או בחברות אחרות.
לפני שנסקור הצעות שחברות הטלוויזיה מציעות כרגע, נזכיר את עידן פלוס, שירות הטלוויזיה הדיגיטלי החינמי. תחסכו כסף אם תצפו רק בנטפליקס ובערוצי עידן פלוס (רוב ערוצי הברודקאסט הישראליים, שירות שדורש קניית ממיר בלבד או טלוויזיה חכמה). אפשר לצפות בחדשות ובתוכניות ישראליות שונות גם באתרי אינטרנט שונים של גופי השידור.
אם אתם בכל זאת לא ששים לוותר על תוכני חברות הטלוויזיה השונות, הנה מה שמציעות החברות. כדאי מאוד לבדוק גם מה מציעות המתחרות לשירות הטלוויזיה שאתם מנויים אליו, כי תוכלו לחסוך כסף במבצעי "חודש ראשון או שלושה חודשים ראשונים חינם" המיועדים ללקוחות חדשים.
החבילה הכי זולה של yes
את המחיר הכי נמוך ב-yes תקבלו דרך אפליקציית סטינג טי.וי.: 59 שקל לחודש, לשירות שפועל על גבי ממיר אנדרואיד או טלוויזיה חכמה. הוא כולל סדרות, ערוצי מדע וטבע וחבילות ספורט בסיסיות.
במסגרת מבצע שרץ כעת, תקבלו חודש ראשון וממיר ראשון חינם ומממיר שני עד חמישה ממירים תשלמו עשרה שקלים לממיר לחודש.
תוספות כמו חבילות ערוצי ספורט יעלו לכם עד 59 שקל לחודש לחבילה - לכן היזהרו מהן.
לסטינג יש חבילה נוספת, שכוללת גם סרטים. חודש ראשון חינם, חודש שני עד חצי שנה: 59 שקל לחודש ומחודש שביעי: 99 שקל לחודש.
תחת המותג yes החברה מוכרת חבילות יותר יקרות. החבילה הזולה ביותר של המותג מתומחרת ב-118 שקל וכוללת 22 ערוצים. יש פה עלות התקנה של 99 שקל של ממיר לא HD. תוספת ממירים תעלה מעשרה שקלים לחודש ועד 60 שקל לחודש. היא כוללת ערוצי ילדים ערוצי ספורט וערוצים כמו yes דוקו.
לחברה חבילות "זולות" נוספות ב-140 שקל וב-170 שקל, כשהחבילה הנפוצה ביותר של yes (yes אולטימייט בלוויין או yes פלוס על גבי האינטרנט) נמכרת ב-199 שקל לחודש, 69 שקל לשלושת החודשים הראשונים. החל מחודש 13 יש תמיד עליית מחיר של כ-עשרה שקלים. או ב-159 שקל לחודש לשנה ואחרי כן ל-199 שקל בחודש.
בשורה התחתונה: אם אתם רוצים לחסוך ואוהבים את תוכני yes, לכו על סטינג טי.וי. עם תכנים נזיריים יותר או פחות - יש מגוון.
קחו בחשבון מאוד קשה לדעת מה ההבדלים באמת בין החבילות של yes כי הנציגים מתקשים לומר לצרכן מה אין בחבילות, הם מתורגלים לומר רק מה יש בהן.
החבילה הכי זולה של פרטנר טי.וי.
החבילה הכי זולה של פרטנר טי.וי. (שמשדרת טלוויזיה על גבי האינטרנט) היא חבילה לצפייה דרך המחשב בלבד: 39 שקל בחודש או 46.90 שקל לחודש לצפייה בשני מסכי מחשב. זאת חבילה שכוללת גם שישה חודשי אמזון פריים בחינם.
אם בא לכם לצפות בטלוויזיה תוכלו לצפות בפרטנר טי.וי. באמצעות אפליקציה בטלוויזיות חכמות (בסמארטפון או בטבלט) ב-69 שקל לחודש.
רוצים לצפות בפרטנר טי.וי. עם ממיר? תרכשו חבילה ב-99 שקל לחודש, כולל שישה חודשים חינם לאמזון פריים וידיאו, התקנה חינם, ממיר ראשון חינם וממיר שני והלאה ב-15 שקל לחודש.
היזהרו: כל תוספת של חבילת ערוצי פרימיום כמו סדרות טורקיות וספורט תייקר את החבילה בעד 69 שקל לחבילת ערוצים והמחיר יכול להגיע למאות שקלים בחודש.
חבילת פרטנר שכוללת נטפליקס לצפייה בשני מסכים מתומחרת ב-129 שקל לחודש, כולל התקנה. ממיר ראשון חינם וממיר נוסף ב-15.90 שקל בחודש. קחו בחשבון שהיא תתייקר בקרוב.
בשורה התחתונה: זול לצפות בפרטנר דרך המחשב, גם חבילת נטפליקס שלהם לא יקרה מאוד, אם כי צפויה להתייקר. שימו לב שלחברה יש גם טריפלים שכוללים סיבים אופטיים ונטפליקס. הם לא תמיד משתלמים יותר מחבילה "מפורקת" שמורכבת משירותים של כמה חברות.
החבילה הכי זולה של סלקום
סלקום מציעה חבילה ב-99 שקל לחודש ללא עליית מחיר כעבור שנה ויש מבצע: 49 שקל לחודש לחודשיים הראשונים. על חבילות ערוצי ספורט, רוסית, ויוה ועוד תשלמו החל מעשרה שקלים בחודש, דרך 67 שקל לחודש לחבילה (ערוצי צ'רלטון) ועד מאות שקלים תוספת, תלוי כמה תרצו להעשיר את החבילה.
על ממיר שני (אין צורך אם יש טלוויזיה חכמה) תשלמו 25 שקל ועל נתב 19.90 שקל לחודש. ניתן להתקין את סלקום טי.וי. לבד (זאת אפליקציה) או בסיוע טכנאי (אם בחרתם בממיר ואתם מתקשים בהתקנה) בעלות חד-פעמית של 49 שקל.
בשורה התחתונה: לסלקום יש שלל חבילות ערוצים נוספות שמייקרות את החבילות, כמו לשאר החברות. הישמרו. מבצעי הטריפל שלה עשויים לחסוך לכם כסף בסיבים אופטיים.
החבילה הכי זולה של HOT
HOT מוכרת טלוויזיה בזול רק תחת המותג נקסט טי.וי. שמציע טלוויזיה על גבי האינטרנט. שאר השירותים שלה יקרים. המחירים שלה גם עולים אחרי שנה באופן לא ידידותי לצרכן, לטעמנו.
החבילה הכי זולה של NEXT עולה 29 שקל לחודש במשך שנה ואז 39 שקל לחודש, כשהחודש הראשון בחינם. בתמורה תקבלו אפליקציית תוכן (לעד חמישה מכשירים ועד שניים מחוברים בו זמנית) עם סדרות מקור של HOT, סרטים וסדרות בינלאומיים וערוצי ברודקאסט.
מי שרוצה להעשיר את התכנים ולזכות בחוויה דמויית סלקום טי.וי. ופרטנר טי.וי., ישלם 89 שקל לחודש על אפליקציית נקסט פלוס, שכוללת יותר מ-50 ערוצים וספריית VOD עשירה יותר. חודש ראשון בחינם ואז שלושה חודשים תשלמו 55 שקל לחודש ורק בחודשים 12-5 תשלמו 89 שקל לחודש. כעבור שנה תשלמו 99 שקל לחודש.
שימו לב: לא צריך לקנות סטרימר מהחברה, אפשר לקנות אותו באופן פרטי או לצפות בטלוויזיה חכמה של אנדרואיד. HOT מספקת סטרימר ראשון תומך נטפליקס ללא עלות. סטרימר שני יעלה 176.4 שקל.
נעבור לכבלים. החבילה הכי זולה של החברה תחת המותג HOT, בכבלים, מתומחרת ב-159 שקל עם VOD חינם לשלושה חודשים ואחר כך 39.90 שקל לחודש. עלות התקנה: 49 שקל חד-פעמי, ממיר מתקדם: 19.90 שקל לחודש.
עוד דוגמה לחבילה בסיסית למדי של HOT: תשלמו 178 שקל לחודש שקל לחודש ו-69 שקל לחודש לשלושת החודשים הראשונים. המחיר לא כולל ספק עליו תשלמו החל מ-20 שקל לחודש. יש מחיר גם לעלות התקנה: 25 שקל חד-פעמי. עלות ממיר: 19.90 שקל לחודש. אחרי שנה המחיר עולה. אם תשלמו 99 שקל לשלושת החודשים הראשונים תקבלו VOD חינם ואז תשלמו 189 שקל + 39.9 שקל ל-VOD, לא כולל התקנה. זאת חבילה שכוללת גם 18 ערוצי "פרימיום" שבדרך כלל מתומחרים בנפרד. טריפל יעלה 253 שקל ומעלה לא כולל ממיר, התקנה, הבנתם את הרעיון. זה יקר.
בשורה התחתונה: אם אתם רוצים לחסוך הסתפקו בנקסט טי.וי. הצטרפות אונליין זולה יותר מהצטרפות דרך נציג, חלק מתוכניות הטריפל משתלמות, אבל לרוב אפשר להוזיל את התשתית ללא טריפל, אלא בשיחות עם נציגים.