לבית משפט השלום בתל אביב הוגשה לאחרונה תביעה נגד בית החולים "אסף הרופא" ומשרד הבריאות: בן 5 והוריו טוענים כי רשלנות המתבטאת באי-אבחון בזמן של אפנדציט הותירה את הילד עם נכות בשיעור גבוה ולצמיתות, לרבות עם חרדות וקשיים גופניים.
באוקטובר 2022 התלונן הילד על כאבי בטן של יומיים, יציאות מרובות, הקאות, חום וחוסר תאבון. הוא הופנה עם הוריו למיון הילדים בבית החולים "אסף הרופא", שם התקבל בשעה 18:00 לערך.
1 צפייה בגלריה
ילד חולה אילוסטרציה
ילד חולה אילוסטרציה
אילוסטרציה
(צילום: Shutterstock)
באמצעות עו"ד עמית בן סהל נטען שלמרות תיאור הילד במיון כסובל מכאבי בטן עזים, מתקפל, מזיע ורועד, וחרף בדיקות דם שנלקחו ממנו ושהראו תוצאה חריגה – בחרו הרופאים לשחרר אותו כעבור חמש שעות בלבד עם המלצה להמשך מעקב בקהילה וחזרה למיון במידה של החמרה במצב.
יממה לאחר מכן שב הקטין למיון עם חום של יותר מ-38 מעלות, כשהוא נראה חולה וחיוור, ועם בטן תפוחה ורכה. הוא הופנה לבדיקת CT שהראתה כי הוא סובל מדלקת התוספתן (אפנדציט). הוא הובהל לחדר ניתוח, שם נמצא שנוצר נקב בתוספתן שגרם להתפשטות מוגלה בכל חלל הבטן. לאחר כעשרה ימי אשפוז שוחרר הילד לביתו, אלא שמצבו הגופני והנפשי, כך נטען, השתנה מאז לתמיד.
לדברי ההורים, מאז שבנם שוחרר מבית החולים הוא ממשיך לסבול מכאבים ותפיחות בבטן. יתרה מכך, בעקבות הטלטלה הרפואית שעבר הוא החל לפתח חרדות קשות המתבטאות בפחד מדם, בכי ורתיעה מצוותים רפואיים. כמו כן הוא נבהל מכל שיעול, ליחה או צינון קל שבקלים, תוך שהוא מפרש אותם כחנק.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה בתחום כירורגיית הילדים, שקבעה כי פספוס הצוות הרפואי מלאבחן במועד את האפנדציט מהווה רשלנות רפואית. בין היתר ציין המומחה כי תוצאות בדיקת הדם החריגות ביום הראשון היו צריכות להדליק אצל צוות המטפל "נורה אדומה בוהקת אשר חייבה אותם להמשיך ולבדוק את הקטין", כמו גם להיוועץ בכירורג ילדים טרם שחרורו מבית החולים. המומחה הדגיש כי הצוות דבק באופן בלתי מתפשר באבחנתו הראשונית – שבדיעבד התבררה כמוטעית – לפיה הילד סובל מווירוס.
לדברי המומחה, כתוצאה מהאיחור המשמעותי באבחון וביצוע הניתוח רק אחרי הינקבות התוספתן, עתיד הילד לסבול לאורך כל חייו מכאבים ותפיחות בבטן, מצרבות ומשינויים בהרגלי היציאות. הוא העמיד את נכותו על 20% לכל החיים.
לטענת ההורים, מילד בריא ונמרץ הפך בנם לנכה שעתידו לוט בערפל. לדבריהם הילד טרם השתחרר מהטראומה שעבר, והוא ממשיך לפגוש פסיכולוגים ופסיכיאטרים על מנת להתמודד עם החרדות הפוקדות אותו.
ההורים חידדו שגם להם צפויים נזקים בשל הצורך להעדר לפרקים מעבודתם לצורך הטיפול בבנם. בנסיבות אלה הם דורשים מהנתבעים לפצות אותם על שלל נזקיהם, כגון הפסדי השכר העתידיים שלהם ושל בנם וההוצאות הרפואיות הצפויות להם.
מאסף הרופא נמסר בתגובה: "כתב התביעה התקבל במרכזנו אך לפני ימים אחדים. אנו לומדים את פרטיו ונגיב כמקובל בבית המשפט". ממשרד הבריאות נמסר כי כתב התביעה מתנהל מול בית החולים אסף הרופא.
• הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין • ב"כ התובעים: עו"ד עמית בן סהל • ynet הוא שותף באתר פסקדין