חברת טיב טעם, שמפעילה רשת מזון לא כשרה, לצד זרוע ייצור וייבוא מזון לא כשר, משנה לראשונה את מודל פעילותה. כחלק מתוכניותיה להרחיב את סל המוצרים והשירותים שהיא מציעה ללקוחותיה, נערכת טיב טעם לאפשרות לייצור מוצרי בשר פרימיום, פסטרמות ונקניקים כשרים, עבור השוק הכשר בישראל תוך בחינת שיתופי פעולה עם קמעונאיות מזון כשרות בישראל לייצור תחת מותג פרטי.
המהלך יוצא לדרך, בעקבות השלמת רכישת חברת ש.י. אורן מעדני בשר, שאת מפעלה בחוף שמן תסב טיב טעם לייצור מזון כשר. מדובר במהלך חריג, עבור החברה שהתמחותה במזון לא כשר, ושנהנית מבידול משאר רשתות וחברות המזון, בזכות היעדר הכשרות. על רקע זה, לא ברור כיצד יתקבלו המוצרים הכשרים שתייצר טיב טעם כמותג פרטי לרשתות כשרות, בקרב לקוחות אותן רשתות.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
בנוסף להרחבת פעילותה לשוק הכשר, חתמה טיב טעם באמצעות חברת בת בבעלות מלאה שלה, על הסכם עם חברת גן שמואל, המפתחת ומשווקת מוצרי מזון טבעוניים בארץ ובחו"ל תחת מותג Vgarden, להרחבת שיתוף הפעולה ביניהם, באופן, שהחל מהרבעון השלישי השנה, תייצר חברת הבת באופן בלעדי עבור Vgarden סדרת מוצרים תחליפי בשר כשרים על בסיס חלבון אפונה. זאת בנוסף למוצרי תחליפי בשר לא כשרים אותם היא מייצרת עבורה היום. Vgarden צופה שכבר בשנת 2023 תמכור לשוק האמריקאי עשרות טונות של תחלפי בשר טבעוניים.
טיב טעם, שנוסדה בשנת 1990, מפעילה רשת מזון לא כשרה בפריסה ארצית, לצד זרוע ייצור וייבוא מזון לא כשר. ב-9 החודשים הראשונים של השנה ירדו מכירות טיב טעם ב-2.3% ל- 1.176 מיליארד שקל, הרווחיות הגולמית נשחקה ל-32.9% לעומת 33.1% מהמכירות אשתקד והרווחיות התפעולית נשחקה ל-6.4% מהמכירות לעומת 7.4%. בשילוב עלייה בהוצאות, ירד הרווח הנקי ב-9 החודשים ב- 19.7% ל- 43.9 מיליון שקל.