ענקית התרופות ג'ונסון אנד ג'ונסון רוכשת את חברת מדעי החיים הישראלית V-Wave המפתחת התקנים רפואיים בתחומי אי ספיקת לב ויתר לחץ דם ריאתי. העסקה מתבצעת באמצעות זרוע הטכנולוגיה שלה - ג'ונסון אנד ג'ונסון מדטק.
ג'ונסון אנד ג'ונסון הייתה אחת המשקיעות בחברה הישראלית, וכעת היא רוכשת אותה. בשלב הראשון תשלם מיידית כ-600 מיליון דולר, ועוד 1.1 מיליארד דולר נוספים בהתאם לעמידה באבני דרך עסקיות ורגולטוריות. העסקה צפויה להיחתם עד סוף 2024 באופן סופי. על פי ההודעה של הרוכשת, בעקבות העסקה צפוי הרווח שלה לגדול בכ-0.24 סנט למניה ב-2024 וב-6 סנט למניה ב-2025.
לאחרונה הציגה V-Wave בשני כנסים את התוצאות של הניסויים שעשתה בשתלים שהיא מפתחת, והדבר הביא להתעניינות בחברה. יש לה משרדים בקיסריה, ומועסקים בהם עשרות עובדים שישתלבו בפעילות המדטק של ענקית התרופות.
מג'ונסון אנד ג'ונסון נמסר שהרכישה המתוכננת של V-Wave תרחיב את מעמדה של ג'ונסון אנד ג'ונסון מדטק כמובילת חדשנות בטיפול במחלות לב וכלי דם. עוד נמסר כי "היא תאיץ עוד יותר את המעבר שלה לשווקים בעלי צמיחה גבוהה ובעלי הזדמנויות גבוהות ותעמיק את הקשרים שלה עם קרדיולוגים ומומחים לאי ספיקת לב. טכנולוגיית השתלים הקרדיו-וסקולריים של V-Wave מכוונת במיוחד לאי ספיקת לב עם מקטע פליטה מופחת, כשבמקרה זה לשריר הלב של המטופל אין יכולת מספקת לשאוב דם המכיל חמצן וחומרי מזון לגוף. השתל של V-Wave הוא מכשיר חדשני להשתלה שנועד להפחית לחץ פרוזדור שמאל מוגבר הנראה באי ספיקת לב על ידי יצירת מחיצה בין הפרוזדור השמאלי והימני, ובכך להפחית אירועים קרדיו-וסקולריים ואשפוזים באי ספיקת לב".
טים שמידט, סגן נשיא בכיר ויו"ר עולמי של ג'ונסון אנד ג'ונסון ,אמר כי "אנו נרגשים לקבל את V-Wave ולעשות צעד משמעותי נוסף לקראת שינוי סטנדרט הטיפול במחלות לב וכלי דם. אנו מכירים בחשיבות של זיהוי טיפולים מגוונים ויעילים יותר לאי ספיקת לב, והרקורד שלנו מדגים את ההתמקדות שלנו בהאצת השפעתנו על הצרכים הדחופים והדחופים ביותר שלא נענו. אנחנו מכירים היטב את V-Wave עוד מההשקעה המקורית שלנו בחברה ב-2016".
"ב-V-Wave, אנו מחויבים להשגת החזון שלנו לעזור למטופלים ברחבי העולם - ואנחנו יודעים שבג'ונסון אנד ג'ונסון מדטק חולקים את המשימה הזו", אמר ד"ר ניל איגלר, מנכ"ל V-Wave.
ג'ונסון אנד ג'ונסון רכשה מספר חברות ישראליות בעבר כאשר הרכישה האחרונה היתה ב-2008 - של חברת קולבר, שעסקה בפיתוח שתלים מבוססי קולגן תמורת 159 מיליון דולר. שנה לאחר מכן הפעילות של קולבר נסגרה. רכישה מוקדמת יותר היתה ב-1997 - של חברת ביוסנס, בכ-450 מיליון דולר. ג'ונסון אנד ג'ונסון נסחרת כיום לפי שווי שוק של כ-386 מיליארד דולר ומעסיקה כ-139 אלף עובדים בכל העולם.
V-Wave הוקמה ב-2009 על ידי ד"ר אשר שמואלביץ ופרופסור גד קדם ויעקב ניצן. נשיא החברה הוא ארז רוזנפלד. החברה גייסה עד היום 133 מיליון דולר. המרויחות הישראליות הגדולות מהעסקה הן קרן פונטיפקס, BRM וטריונצ'רס. לצידן בולטים מספר משקיעים נוספים דוגמת קרן Deerfield Management , Aperture Venture Partners ,Endeavour Vision ו-Quark Ventures, ג'ונסון אנד ג'ונסון אינוביישן, Edwards Lifesciences והקרנות ביוסטאר ופיורווידה.
מיכל גבע מקרן הון הסיכון טריונצ'רס אמרה לכלכליסט כי "אנו גאים בחברת הפרוטפוליו שלנו, V-Wave, אשר הצליחה להוכיח את יעילות הטיפול שלה בחולים עם אי ספיקת לב, במסגרת ניסויים רחבי היקף. אנו שמחים שג'ונסון אנד ג'ונסון, אחד מהמשקיעים האסטרטגיים שלנו, בחרה להשקיע לצידנו לאורך הדרך, ובסופו של דבר לרכוש את הטכנולוגיה שתוכל לעזור למיליוני אנשים סביב העולם".
בשנה האחרונה ביצעה ג'ונסון אנד ג'ונסון לא מעט רכישות אם כי גם בתחומים אחרים. היא הודיעה שתרכוש את חברת Shockwave Medical בכ-13 מיליארד דולר, את תרופת טיפולי העור של Numab בכ-1.25 מיליארד דולר וכן שתשלם 850 מיליון דולר עבור Proteologix. כל הרכישות כולל הרכישה של החברה הישראלית נעשות מתוך רצון של הרוכשת לחפש תרופה אשר תמלא את מקומה של הסטלרה, תרופת הדגל של החברה שעומדת לאבד את הגנת הפטנט שלה.