אחרי התעשייה האווירית ואלביט מפרסמת גם רפאל את תוצאותיה הכספיות ל-2021, ומציגה שנת שיא במכירות ובצבר ההזמנות, בדומה לשתי התעשיות הביטחוניות הגדולות האחרות.
רפאל, היחידה שמדווחת בשקלים, מכרה בשנה החולפת ב-9.931 מיליארד שקל (3.075 מיליארד דולר), עלייה של 5%, קיבלה הזמנות חדשות ב-15.421 מיליארד שקל (4.77 מיליארד דולר, זינוק של 77%), מה שהזניק את צבר ההזמנות שלה ב-29.9% ל-28.76 מיליארד שקל (9.24 מיליארד דולר).
1 צפייה בגלריה
"האח הקטן" של הטיל הישראלי בדרך לפולין
"האח הקטן" של הטיל הישראלי בדרך לפולין
טיל נ"ט ספייק רפאל
(צילום: רפאל )
אולם מאחורי הגידול נמצאות בעיקר חברות הבת אירונאוטיקס שעוסקת בעיקר בייצור כלי טיס בלתי מאויישים וקונטרופ, המייצרת מערכות תצפית. רפאל הממשלתית אינה חברה ציבורית ומפרסמת רק חלק מנתוניה העסקיים בעקבות הנפקת אג"חים למוסדיים, אולם ל-ynet נודע כי רפאל עצמה לא רשמה בשנה האחרונה גידול במכירות, אלא ירידה קלה. ביחד עם חברות הבנות רשמה רפאל גידול של 34% ברווח הנקי ל-431 מיליון שקל (133 מיליון דולר).
רפאל עדיין לא הושפעה ישירות מהמלחמה באוקראינה, ודווקא מוצר הייצוא המצליח ביותר שלה, משפחת טילי הנ"ט ספייק, שנרכשה בידי רבות ממדינות נאט"ו והמדינות הבאלטיות לא זכו לשימוש בקרב נגד הצבא הרוסי, בניגוד לטילי נ"ט אחרים, לאחר שמשרד הביטחון מנע העברה שלהם כסיוע לאוקראינים משיקולים מדיניים, ומחשש שצעד כזה יפגע ביחסים עם רוסיה ובחופש הפעולה של חיל האוויר בסוריה. כך זוכים טילי נ"ט אחרים שהועברו לאוקראינה, כמו הג'בלין האמריקני, לצבור ניסיון מבצעי ומוניטין שהיה חסר להם מול טילי הספייק.
עם זאת רפאל צפויה לקבל הזמנה לאלפי מטולי נ"ט המיוצרים במפעל גרמני שבבעלותה, דינמית נובל AG, המייצר את מטול הפאנזסרפאוסט 3, במסגרת חידוש המלאי אחרי שאלפים ממנו הועברו בידי גרמניה והולנד כסיוע לאוקראינים. מדובר במערכת נשק שפותחה בידי הגרמנים עוד לפני רכישת המפעל בידי רפאל, ושייצוא שלה לא דורש אישור ישראלי.
רפאל רשמה בשנה האחרונה הישגים כמו מכירה ראשונה של מערכת הגנה אווירית למדינה אירופית, מערכת הספיידר שנרכשה בידי צ'כיה בעסקה בשווי 630 מיליון דולר, וקיבלה הזמנה להשלמת פיתוח מערכת הלייזר נגד רקטות "מגן אור" ממשרד הביטחון בשווי 400 מיליון שקל. החברה גם חתמה עם לוקהיד מרטין על הסכמי שיתוף פעולה לפיתוח מערכת הגנה מבוססת לייזר, לקראת ניסיון עתידי למכור את המערכת לזרועות הצבא האמריקני, והסכן דומה סביב הפצצות המונחות מדגם ספייס 250.
לעומת גל עזיבות בהיקף של מאות עובדים שקיבלו הצעות מחברות הייטק, גייסה רפאל בשנה החולפת מספר שיא של 1,000 עובדים חדשים.
מנכ"ל רפאל, יואב הר אבן, אמר בהודעת החברה כי "התוצאות המרשימות ב-2021 הושגו למרות פרמטרים מאתגרים, כמו המשך השפעות מגפת הקורונה על הכלכלה העולמית, משבר שרשרת האספקה הגלובלי ושחיקת שער החליפין".