בית משפט השלום בתל אביב קבע היום (ראשון) כי הוא מקבל במלואה תביעה שהגישו לפני ארבע שנים זוג פנסיונרים בשנות ה-80 לחייהם, והורה כי על איש העסקים עדי קייזמן לשלם להם 989 אלף שקל. זאת, לאחר שקייזמן לא התייצב לדיון הוכחות שנקבע בתיק ב-4 בנובמבר 2024. יש לציין כי קייזמן ורעייתו, הדוגמנית אסתי גינזבורג וילדיהם, עזבו את ישראל לארה"ב לפני כארבע שנים.
לפי כתב התביעה שהגישו זוג הפנסיונרים באמצעות עורכי הדין אייל אשכנזי, נדיר אלסברג ותומר בועז חברת Yam Resid gmbh & co. KG, הרשומה בגרמניה ושהייתה במועדים הרלוונטיים בשליטת קייזמן, חתמה עם התובעים בישראל על הסכם הלוואה על סך 200 אלף אירו, עם ריבית בשיעור של 12% לשנה. בכתב התביעה נטען כי קייזמן התחייב לתובעים כי הוא אחראי לחברה ולחתום על ההסכם אישית, ואכן על ההסכם מתנוססת חתימתו האישית.
1 צפייה בגלריה
עדי קייזמן ואסתי גינזבורג
עדי קייזמן ואסתי גינזבורג
עדי קייזמן ואסתי גינזבורג
(צילום: דנה קופל)
תום תקופת ההלוואה נקבע ל-30 במאי 2019, ובמועד זה היה על הנתבעים לפרוע בפעימה אחת את מלוא הקרן והריבית. מנגד, קייזמן הכחיש כי התחייב להחזר ההלוואה באופן אישי וטען שההלוואה נפרעה, שכן הוסכם בין הצדדים כי סכום ההלוואה נועד כהשקעה לצורך רכישת דירות.
מפסק הדין שניתן היום עולה כי התיק נקבע לשמיעת הוכחות ל-4 בנובמבר 2024, אולם קייזמן ביקש לשנות את מועדו מכיוון שמצבו הרפואי מחייב, לטענתו, את דחיית מועד הדיון ב-90 יום לפחות. השופטת עדי ניר בנימיני החליטה למרות זאת כי ישיבת ההוכחות תתקיים במועד. "עמדתי שם בקצרה על הקושי בהגשת בקשה לדחיית מועד דיון רק ערב הדיון. עוד עמדתי על כך שהמסמכים הרפואיים שהוצגו אינם ערוכים כדרישת פקודת הראיות ואינם מספיקים כדי להצדיק את דחיית מועד הדיון", ציינה השופטת בפסק הדין.
עוד עולה מפסק הדין כי ב-3 בנובמבר, ערב הדיון, הגיש בא כוחו של קייזמן הודעה על הפסקת ייצוג ובקשה לשחרור מייצוג. לפי פסק הדין, קייזמן לא התייצב לדיון ההוכחות ולא התייצב אף נציג אחר מטעמו. במועד הדיון, שהתקיים במעמד צד אחד, עתרו התובעים למתן פסק דין על מלוא סכום התביעה.
במכתב ששלח קייזמן לעורך דינו לשעבר ב-3 בנובמבר והוגש לתיק בית המשפט נכתב בין השאר כי "אני חייב לומר שאני מוצא את ההחלטה מקוממת ואינה ראויה. ישנה הוראה ברורה מצד הרופא המנתח והרופא המטפל. הבקשה נשלחה מייד לאחר תום הפגרה, כך שלא ברור לי מה נעשה פה לא בסדר". עוד מציין קייזמן כי אסור לו לטוס וצורף על כך מסמך מהרופא המטפל: "אני לא מורשה לטוס! גם אם הייתי צריך לטוס לישראל כדי לקבל כספי זכייה בלוטו, הם היו כותבים אותם הדברים. נראה כי הכוונות בבית המשפט הן להחמיר את המצב, ופשוט לתת פסק דין פסול. כל ההליך היה פגום מיסודו".
עו"ד אייל אשכנזיעו"ד אייל אשכנזי
ניר בנימיני ציינה כי בית המשפט מוסמך לתת פסק דין בהעדר התייצבות הנתבע. "מאחר שנראה כי קייזמן זנח את ניהול ההליך ואת האפשרות שבא כוחו יתייצב לדיון, יחקור את התובעים על תצהירים ויעמוד על טענותיו, ניתן להסתפק בהנמקה תמציתית".
ניר בנימיני קבעה כי טענת קייזמן כי הלוואה נפרעה, "אינה עולה עם לשון ההסכם ועם הראיות שהוגשו בתיק". עוד ציינה השופטת כי "הן במועד חתימת ההסכם ההלוואה והן במועד שנקבע בהסכם לפירעונה, היה הנתבע בעל השליטה בחברה, והוא לא הציג כל ראיה שמראה אחרת". קייזמן יכול לערער על פסק הדין.
עו"ד אייל אשכנזי, מבאי כוח התובעים מסר בתגובה: "היום, כ-4 שנים מיום פתיחת התיק כנגד מר עדי קייזמן הגיע התיק לסיומו. הנתבעים התבגרו בעוד 4 שנים מיום פתיחת התיק ונאלצו לבצע מסירות בארה"ב של כתב התביעה ולהגיע פעם אחר פעם לבתי המשפט".