מה הקשר בין טיפול בילדים עם בעיות התפתחות, שידורי ספורט משודרגים, הגנה על מתקני נפט במדינות המפרץ, מיזם תקשורתי להנצחת השואה, הפחתת חרדה אצל מבוגרים וערים חכמות? על פניו אין קשר, אבל מבחינת מתי כוכבי, בסוף הכל אותו דבר: מידע. וליתר דיוק, איסוף, ניתוח, הבנה, הנגשה ושימוש במידע שמגיע כל הזמן ומכל עבר - אינטרנט, רשתות חברתיות, לוויינים, חיישנים - כדי להפוך את המידע לידע. בידע, המעובד על ידי כלי בינה מלאכותית חזקים, ניתן לעשות פחות או יותר מה שרוצים; להגן, לרגש או לטפל. היום הפוקוס של כוכבי מופנה לשילוב הבינה המלאכותית בתחום הטיפול הרפואי בילדים, אבל המטרה האמיתית שלו, לדבריו, היא לעשות מהפכה ולשנות את העולם. "אני נלחם על עתיד האנושות", הוא אומר לי. לא אדם של אנדרסטייטמנט.
לא רוצים לפספס אף כתבה? הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
כתבות נוספות רק למנויים:
אם השם מתי כוכבי (62) נשמע לכם מוכר אבל אתם לא זוכרים בדיוק מאיפה, הפעם האחרונה שהיזם והמיליארדר הישראלי תפס את תשומת הלב הציבורית הייתה ב-2019, אז הגה והפיק ביחד עם בתו מאיה את "הסטורי של אווה" - סיפורה של הילדה אווה היימן ז"ל שנרצחה בשואה בגיל 13, שהוצג דרך כ-70 סטוריז באינסטגרם המבוססים על יומן שכתבה. שלוש שנים אחר כך, כוכבי, שמחלק את זמנו בין ניו-יורק (עבודה) לקיסריה (בית), הפיק עם בתו את "הסטורי של אקוויאנו", סיפורו האמיתי של ילד אפריקאי שנחטף לעבדות, בפורמט דומה - הפעם בטיקטוק.
שני הפרויקטים הגיעו יחד ליותר מחצי מיליארד צפיות וזכו בפרסים. אל "הסטורי של אווה" הגיע כוכבי דרך מידע שנאסף ברשת והצביע על חוסר עניין (ומן הסתם, גם ידע) בשואה אצל צעירים. "מה שקורה היום, עם התגברות האנטישמיות בקרב צעירים, לא מפתיע אותי", הוא אומר, "ראינו את זה כבר אז, אבל לאף אחד לא היה אכפת".
2 צפייה בגלריה
מתי כוכבי
מתי כוכבי
מתי כוכבי. אזרחים מכל השכבות ומכל חלקי הארץ חייבים לדרוש סדר חברתי חדש"
(צילום: יונתן בלום)
למרות שהוא חי כבר יותר מ-30 שנה בארה"ב, לכוכבי אכפת. הוא רואה בעצמו ישראלי לכל דבר ועניין. "אני ישראלי, הילדים והנכדים שלי ישראלים, הבית שלי בקיסריה, השפה שלי עברית, אני מסתובב בעולם כי החיים שלי גלובליים. אני לא מעסיק בישראל, אבל אני פעיל ומעורב בעשרות יוזמות חברתיות שונות לאורך השנים, וזה נכון במיוחד בשעה שהמדינה והחברה נתונות בעין הסערה". אחת מהיוזמות האלה היא לבנות לילדי קיבוץ ניר עוז, כשיחזרו לביתם, את גן הילדים הטוב ביותר בישראל. "זה החלום שלי", אומר כוכבי.
מה עמדתך לגבי מה שעובר עלינו? "אם יש כל כך הרבה בלגן, עימותים וחוסר שקט וביטחון, ברור שזה לא עובד טוב. לא מנוהל. הפוליטיקה הישראלית היא פוליטיקה אלימה שהחלטות דרמטיות נעשות בה על חודו של קול, זו בריונות פוליטית. איבדנו את האמפתיה. זה לא קרה בשנה האחרונה. זה תהליך. האמנה החברתית בישראל נשחקת".
"הפוליטיקה הישראלית אלימה. החלטות דרמטיות נעשות על חודו של קול, זו בריונות פוליטית. משקיעים הולכים לאן שיש אינטלקט, רעיונות ופתרונות - ואלה צריכים סביבה דמוקרטית. אצלנו היא נפגעה דרמטית"
אתה גר בקיסריה, ממש לא רחוק מראש הממשלה. אתה רואה את ההפגנות. "אסור לשחוק את הדמוקרטיה בישראל, זה יביא לפגיעה דרמטית בכלכלה הישראלית. יש פה תהליכים שקשה מאוד לא לראות אותם, פיחות בדמוקרטיה, עלייה בשחיתות, דברים רעים קורים. מדינה מושחתת עם פערים לא יכולה להיות מוצלחת. אין סיכוי. כל משקיע וכל מי שעושה עסקים עם ישראל, ובישראל, חייב לדעת שהמוסדות - בתי המשפט, הבנקים, הבנק המרכזי, מבקר המדינה ועוד - עצמאיים וחזקים. השנה ניתן פרס נובל בכלכלה לחוקר שהראה את הקשר ההדוק שבין צמיחה כלכלית לבין עצמאות ועוצמת המוסדות השונים. משקיעים הולכים לאן שיש אינטלקט, רעיונות ופתרונות - ואלה צריכים סביבה דמוקרטית כדי להתקיים. אחת הבעיות הגדולות ביותר שלנו היום זה שהדמוקרטיה נפגעה דרמטית".
"אזרחים מכל השכבות ומכל חלקי הארץ חייבים לדרוש סדר חברתי חדש", אומר כוכבי, "כזה שדואג קודם כל למצבם הכלכלי והאישי. הציבור ראוי למערכות חינוך מעולות, מערכות בריאות רגישות, מערכת מיסוי הוגנת, מערכת משפטית צודקת ומערכת אכיפה שלא תתפשר מול אלימות. הפוליטיקה הישראלית חייבת לספק לציבור חזון אופטימי. נכון להיום, זה לא קורה".
למרות שלל מיזמי מדיה וגיימינג, לא זנח כוכבי את תחום הליבה שלו, שימוש במידע למטרות הגנה וביטחון. הוא היה מהישראלים הראשונים שעשו עסקים עם האמירויות ודווח שגם עם סעודיה, כבר בשנים 2006-2014, הרבה לפני הסכמי אברהם; איבטח מתקני נפט ומתקנים רגישים אחרים, חתם עסקאות להסבת מטוסים למטוסי ביון, ואף פרס שלל מצלמות וחיישנים ברחבי דובאי והפך אותה לעיר חכמה, ובעיקר מצולמת ומתועדת. בטוויסט קטן ואירוני של ההיסטוריה, המערכת שהתקין הישראלי כוכבי עזרה למשטרת דובאי לזהות את סוכני המוסד שהרגו את הטרוריסט אל-מבחוח בתחילת 2010. מצלמות האבטחה הראו את חברי חוליית הסיכול שוכרים חדר, מסתובבים בבגדי טניס ועוד. הדבר גרם למשבר דיפלומטי בין בריטניה, אוסטרליה והאמירויות לישראל. כל זה, בתוספת העובדה שבחברות הביטחוניות הנ"ל העסיק כוכבי שלל אלופים ובכירים ממערכת הביטחון וככל הנראה שילם להם יופי, שם אותו על רדאר העיתונות בישראל, ואף הספיק לכמה אתרי אינטרנט ביקורתיים כלפי ישראל כדי להכתיר אותו כמרגל בעצמו. יש לו אפילו ערך באתר האינטרנט החביב וויקיספוקס.
אז מה היה לנו שם? "אני לא יכול לדבר על זה בהרחבה, כי הכל מאוד רגיש, אבל כל עסקה הייתה צריכה לקבל את האישור של מערכת הביטחון הישראלית. לא עסקתי בסייבר, הכל היה סביב שימוש במידע, חיישנים וראייה חדשנית של המציאות, כדי להגן על מתקנים חשובים. כל הפרויקטים במדינות המפרץ היו בעולמות האלה". בקטאר, הוא אומר, לא עשה עסקים.
סחר בנשק? "לא. בצורה קטגורית ומוחלטת. אני רואה בזה פסול מוסרי ששייך לקטגוריה של סחר בסמים. אני לא נפעם גם ממי שמפתחים רוגלות ומשווקים אותן בעולם. אני עסקתי בקוד פתוח בלבד.
"לגבי העסקת אלופים ובכירים, אין בזה שום דבר. בישראל העניין קיבל תשומת לב כי הבאתי מומחים בתחומי ביטחון, אבל במקביל השתמשתי בהמון מומחים בכל התחומים. זה הכל. בכל מקרה, זה היה מזמן וגזרתי על עצמי שתיקה בעניין הזה, כדי לא לגרום למשהו שיכול לשבש דברים יותר חשובים. מבחינתי אלה היו שנים שעיצבו את ההבנה שלי על האזור ועל הפוטנציאל שלו. פגשתי אוכלוסייה שהייתה שונה לגמרי מהסטריאוטיפ שהיה לי בראש".
"פגשתי את מרבית המנהיגים באזור ויש לי איתם היכרות מאוד קרובה ואינטימית. הם צעירים, חדשניים ומחושבים. יש להם המון נפט, אבל גם לעיראק היה. הם מבינים שאי–אפשר לסמוך רק על זה"
לצד התפתחותו הכלכלית, כוכבי רקם יחסי היכרות וקרבה עם כמה מהמנהיגים הערבים החשובים במזרח התיכון. "פגשתי את מרבית המנהיגים באזור ויש לי איתם היכרות מאוד קרובה ואינטימית. אבל אז הייתי מיוחד, היום כבר לא; יש הרבה ישראלים שעושים שם עסקים ופיתחו מערכות יחסים. כך או אחרת, מערכת היחסים של ישראל עם מדינות המפרץ וסעודיה זה דבר שיכול להיות רעידת אדמה אזורית ועולמית. אם נוכל להגיע למערכת יחסים שלא תהיה רק ביטחונית, תהיה לזה השפעה עצומה על החברה הישראלית. אלה מדינות שהמנהיגים שלהן יחסית צעירים, חדשניים, מחושבים. נכון, יש להם המון גז ונפט, אבל כסף זה לא ערובה לכוח או להצלחה. הרבה פעמים זו ערובה דווקא להרס. גם לוונצואלה יש גז ונפט, גם לעיראק. צריך שכל ומנהיגות. למרות שהם יושבים על עתודות נפט וגז מאוד גדולות, הם מבינים שאי-אפשר לסמוך רק על זה. לכן הם משקיעים בתחומים של בינה מלאכותית, אנרגיה... הפיכת האמירויות למרכז עולמי של מסחר וכלכלה תוכננה 35 שנה. רק תחשוב על האומץ ללכת להסכם עם ישראל. זו החלטה מנהיגותית שמשאירה אותי פעור-פה".
אתה חושב שכהונת טראמפ תמשיך את המומנטום? "יש פה פוטנציאל להפתעה מאוד גדולה, אזורית. סעודיה היא ציר מרכזי בעולם האיסלאמי ובמזרח התיכון. בזמנו היו אומרים שהמזרח התיכון זה אוהל עם שני עמודים, עמוד אחד זו סעודיה, העמוד השני זו מצרים. במערכה שישראל נמצאת בה יש משמעות מאוד גדולה להסכמי אברהם ולשיתוף פעולה אזורי. לגבי מה יהיה, הרבה פרשנים בטוחים שהם יודעים מה יקרה בעתיד. אני לא נמנה איתם".
היום ההבנה של העוצמה, הידע והתובנות שניתן להפיק מכמויות הדאטה (מידע) שמסתובבות בעולם נראית כמעט מובנת מאליה, אבל כוכבי היה שם קודם, מהראשונים. כדי להבין איך הגיע לתחום הטיפול בילדים, צריך לעקוב אחר המסלול שעשה. אחרי שגדל בחיפה והשתחרר משירות צבאי ב-8200 ("הייתה קריירה צבאית מפוארת שנגמרה אחרי שנה בקבע"), נסע לארה"ב בתחילת שנות ה-90. "התלבטתי אם אני רוצה להיות היסטוריון, כמו אבא שלי וכמו אח שלי (שניהם פרופסורים להיסטוריה - ד"פ), באוניברסיטה חקרתי את הקורלציה בין החשיבה המדעית והחשיבה התיאולוגית של אייזק ניוטון, אבל בסוף קיבלתי החלטה, דרמטית מבחינתי, לנסוע. רציתי עצמאות וביטחון. חלק מהתפיסה שלי זה שאי-אפשר לסמוך על ממשלות, לא משנה אילו. אתה צריך להיות מסוגל לספק לעצמך ביטחון ועצמאות".
בארצות-הברית - שם הוא עובד עד היום (ללא אזרחות אמריקאית. לדבריו, "אני נכנס לארצות-הברית בדיוק כמוך. בתור הארוך") - פגש כוכבי את סטיבן רוס, איל נדל"ן יהודי אמריקאי שהונו מוערך בעשרות מיליארדי דולרים, והתחיל לעבוד אצלו. תוך כדי הנדל"ן, מספר כוכבי, "אני מזהה את הנושא של חקר הדאטה ומקים חברה קטנה שעוסקת בסקיוריטי, אבל רק דרך דאטה. היום כולם עושים את זה, אבל היינו בין הראשונים שהבינו איך דאטה יכולה לעזור לזהות איומים. לא עסקנו בסקיוריטי של גדרות ומאבטחים, אלא בהגנה דרך התנהגות".
הגנה דרך התנהגות היא זיהוי של חריגות מדפוסי התנהגות רגילה. לדוגמה, אדם טס מארה"ב לישראל דרך, נגיד, ניגריה מבלי שיש לו שם משפחה או עסקים. חריגה שיש לשים אליה לב. "לא חקרנו מידע רק במונחים של מלחמה בטרור", אומר כוכבי. "עניין אותי איך אתה אוסף דאטה שנותנת חוות דעת על המציאות המרחבית. ניסינו להבין למה יש פקקי תנועה, לחזות אסונות ותופעות טבע, לנטר התפתחות של מצבים בריאותיים, לנהל נמל גדול - הכל זה דאטה". בשנים שאחרי הפיגועים במגדל התאומים, תחום הביטחון (הומלנד סקיוריטי) הרקיע שחקים. לכוכבי, שכבר היה שם, זה עשה רק טוב, והרבה ממנו.
בהמשך, הקים כוכבי את חברת AGT International, שהפכה לחברת ענק עם עסקאות במיליארדי דולרים. כוכבי התרחב לא רק בעסקים, אלא גם בדרכי כריית המידע; הוא הוסיף לתבשיל הדאטה שלו עוד חומר גלם: חיישנים המודדים את מה שקורה בגוף האדם, מלבד אלה המודדים את העולם. לתחום הזה קוראים "האינטרנט של הדברים". "התפיסה של AGT", כך אומר כוכבי, "הייתה שאנחנו חיים בשני עולמות, בעולם הפיזי ובעולם הדיגיטלי, וכדי ליצור תמונה מלאה צריך את האינטראקציה בין שני העולמות. מה שעניין אותי היה להבין התנהגות אנושית בצורה טכנולוגית".
סביב AGT International ותחתיה בנה כוכבי שלל חברות שעסקו בתחומים שונים של הפקה ושימוש במידע, כמו סייבר, מדיה, גיימינג ואימון אישי. כך, למשל, חיבר חיישנים למתאגרפים (ולכפפות, ולזירה, ולמאמנים) בקרבות UFC, לדוגמניות בשבוע האופנה ("אחת מהן הייתה אמא של אילון מאסק, שהיא דוגמנית לשעבר. אישה מאוד נחמדה") או לשוורים בתחרויות רודאו, ושידר את המידע בזמן אמת כדי להעשיר את החוויה. הוא כרה מידע בפינות האפלות ביותר של הרשת כדי ליצור עם בתו השנייה, עדי, את "דארק נט", סדרת דוקו חדשנית לזמנה, שהצביעה כבר ב-2016 על הסכנות שבעולם הדיגיטלי, או לזהות את התגברות האנטישמיות כדי ליצור את "הסטורי של אווה", ועוד. "הכל", הוא אומר, "היה חלק מלימוד והבנת ההתנהגות של המין האנושי".
שלל המיזמים עבדו לא רע בכלל ואיפשרו לכוכבי להמשיך בלי לגייס משקיעים. החברות שלו תמיד פרטיות. זו הסיבה שהיקף ההון שלו לא ידוע, והוא כמובן לא משתף, אבל הערכות אומרות שמדובר במיליארדר.
היית יכול להרוויח הרבה יותר אם היית מנפיק. "אתה מדבר עם אדם שסובל מבעיות נפשיות מאוד כבדות. אני אוהב פרטיות, לכן אני לא מתראיין הרבה, ואני רוצה חיים שקטים, לכן אני לא מנפיק את החברות שלי. התמזל מזלי ואני יכול לעשות את זה. הממד הכי חשוב מבחינתי זה ממד החופש".
אפשר להתחיל ולהבין איך המסלול של כוכבי בתחום הכרייה והשימוש במידע שנאסף משלל גורמים - מלוויינים ועד חיישנים, מצ'אטים ועד גיימינג - הביא אותו מתחומי ההגנה ועד להתמקדות בתחום הטיפול בילדים. "אתה יכול לראות שיש נרטיב מאוד ברור", מאשר כוכבי, "בהתחלה זה היה להבין את המרחב, אחר כך אמרנו: אוקיי, בוא נתחיל להבין דבר יותר חשוב מהמרחב - וזה את הבן אדם". בהתחלה כיוון לבידור ואחר כך לטיפול. "הכל היה חלק מהלימוד. כבר אז אמרתי לאנשים: בסוף נשתמש בידע הזה כדי להבין ילדים ולעזור להם. אלא שעל ילדים אי-אפשר לשים חיישנים, ואז אמרנו: רגע, יש סנסור שקיים אצל כל ילד: הטלפון".
בערך אז פרצה הבינה המלאכותית לחיינו. לחברות של כוכבי, שעסקו בניתוח כמויות עצומות של מידע, הבינה המלאכותית התאימה כמו כפפה ליד. הוא, כמו שאפשר לנחש, נלהב. "העולם משתנה. טכנולוגיות שנפגשות עם ידע חדש יוצרות מהפכה. אנחנו נמצאים בצומת שהולך לשנות את העתיד. הבינה המלאכותית תעשה סדר עולמי חדש. סדר כלכלי חדש. סדר חברתי חדש. למרות הסכנות והאתגרים שהיא מציבה, יש בה יכולות לעשות שינויים מאוד-מאוד משמעותיים. בעיניי הכוח של הבינה המלאכותית יהיה לטפל באופן אישי בהתפתחות ובבריאות של כל ילד בשלב הקריטי בחייו".
2 צפייה בגלריה
מתי כוכבי ודמות מהפיתוח הרפואי החדש שלו
מתי כוכבי ודמות מהפיתוח הרפואי החדש שלו
כוכבי עם הדמויות מהפיתוח הטכנולוגי החדש
(צילום: יונתן בלום)
אתה לא חושב שהגישה שלך כלפי הבינה המלאכותית אוטופית מדי? "ודאי שזה הולך גם לכיוונים אחרים, אבל אני שואל את עצמי מה הטוב שאני יכול לעשות עם הבינה המלאכותית. מדינות שישתמשו בבינה מלאכותית בצורה חכמה יוכלו לשפר משמעותית את הבריאות של החברה, ובפחות עלויות. הבינה המלאכותית יכולה לבטל את הסדר החברתי שבמסגרתו האדם במרכז מקבל יותר מהאדם בפריפריה. אתה צודק לגבי ההיבטים המסוכנים, אבל יש גם היבטים שיכולים להשפיע לטובה על עתיד האנושות, ואני לא חושב שצריך להתבייש להגיד את זה".
כאן נכנס לתמונה הפרויקט החדש של כוכבי - Korro AI. כמו "הסטורי של אווה", גם קורו מיועדת לילדים ונצרכת דרך מסך הטלפון, אבל בערך כאן נגמר הדמיון. Korro AI היא מטפל בינה מלאכותית, או במילים יפות: פלטפורמה טיפולית מבוססת בינה מלאכותית לתמיכה בהתפתחות מוטורית, קוגניטיבית ורגשית (בעיקר) אצל ילדים דרך אינטראקציה משחקית. החברה מושקת בישראל, ארה"ב ובקרוב במדינות נוספות.
שני יישומים של החברה כבר נמצאים בשימוש בישראל: באפליקציה של קופת חולים כללית, במסגרת "כללית active", אפשר למצוא פיצ'ר מצומצם יחסית של קורו המיועד להפחתת מתח ולחץ אצל מבוגרים באמצעות תרגילי נשימה, תנועה ומיינדפולנס. אפליקציות כאלה יש הרבה, אבל להבדיל מהן קורו משלבת ניתוח מדדים כמו נשימה וקצב לב בזמן אמת, מתקשרת ומדייקת את המטופל תוך כדי השימוש. ניסיתי. מאוד מרגיע ומאוד עוזר; במהלך שבע הדקות של התרגול פחות התחשק לי שמטאוריט ייפול על כדור הארץ ויגמור את הסיפור. אין הרבה דברים חשובים יותר מלהקל, ולו במעט, על כמויות הלחץ והדחק המונחות על הנפש הישראלית בימים אלה. הרי כולנו עצבניים, לחוצים, מדוכאים. טוב שיש מישהי שמסתכלת באמת על איך שאנחנו נושמים, גם אם זו בינה מלאכותית. ובעיקר, רציתי לחזור אליה שוב ושוב.
"אנחנו חייבים להכריז מצב כוננות נפשית על ילדי ישראל. לדעתי, בעתיד ניחשב כחברה פרימיטיבית שלא הבינה את המשמעות של הגילים האלו עד הסוף"
"האירועים משפיעים מאוד על ילדים בישראל", אומר כוכבי. "אנחנו חייבים להכריז מצב כוננות נפשית על ילדי ישראל. היכולת לעזור בהתערבות מוקדמת וטיפול מהיר אצל ילדים במספרים כאלה מחייבת בינה מלאכותית - אין דרך אחרת. הידע שיש לנו היום על התפתחות האדם, בעיקר בגילים הקריטיים עד 17, שבהם המוח מתעצב, הוא עצום. עכשיו התפקיד שלנו זה להביא וליישם אותו מול כל ילד וילד בכל מקום. ומה קורה לנו בזמן הזה? לפי נתונים שמפרסמים גורמים רשמיים, אחד מארבעה ילדים בארצות-הברית מתמודד עם בעיות התפתחותיות, מוטוריות או נפשיות. אני לא יודע מה הנתונים האמיתיים בישראל, אבל אפשר להעריך שיש בעיה. אנחנו נוגעים ביד רועדת במקום הרגיש הזה. לדעתי, בעתיד ניחשב כחברה פרימיטיבית שלא הבינה את המשמעות של הגילים האלו עד הסוף, הרי מה שמתפספס בזמן הכרעה קשה מאוד לתקן אחר כך, אם בכלל. פה יש לנו הזדמנות להכניס מטפל בינה מלאכותית בזמן הכי משמעותי. הפוטנציאל אדיר. הטכנולוגיה תשחרר אותנו".
קופת חולים מכבי כבר מציעה יישום כולל יותר של קורו המיועד לטיפול בילדים עם בעיות מוטוריות. היישום נמצא בשימוש כבר כמה זמן במסגרת פיילוט אצל כמה עשרות ילדים וממש בקרוב יעלה לשימוש נרחב יותר. ניסיתי גם אותו, ועד כמה שאני יכול לקבוע - זה מעולה. קורו משלבת כמה יכולות חזקות. הראשונה, טכנולוגיית זיהוי תמונה משוכללת במיוחד, המחשבת אלפי פרמטרים. הטלפון מביט בך בעיניים בוחנות, בודק כל תזוזה זעירה של כל שריר בפנים, משקלל הזעה, נשימה, קצב לב, יציבה, תנועה ועוד, ומהם יודע להפיק שלל אבחנות, שאותן מתרגמת היכולת השנייה של קורו; מנוע בינה מלאכותית חזק שאליו הוכנס (ומוכנס כל הזמן) כל הידע הכי עדכני של מומחים בתחום ("עשינו דאונלואוד לחלק מהמוחות הכי מובילים בעולם בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד", אומר כוכבי, "זה כמו שאני מביא עכשיו את המומחה הכי גדול ברפואת ילדים אל מול המיטה של כל ילד, בכל מקום, שיסתכל עליו"). היכולת השלישית היא לייצר בזמן אמת פעילויות, תרגילים משחקים המותאמים אישית למטופל ומתקדמים ביחד איתו, ורביעית - להפיק מכל אלה דוחות המועברים למטפל ולהורי הילד. האפליקציה הזאת, כך הרגשתי, רואה אותך.
"אנחנו בונים פה דבר שמטרתו לעשות מהפכה בעתיד הדור הצעיר בארץ ובעולם", אומר כוכבי, ומראה מספרים שלפיהם הטיפול בקורו - לצד טיפול אנושי - מניב תוצאות יפות ושומר על רצף טיפולי. פאתוס גורם לי להיות קצת חשדן, אז אני מרים טלפון להלה מושייף, מנהלת ארצית של תחום ריפוי בעיסוק במכבי שירותי בריאות ומומחית להתפתחות הילד. היא מספרת שעשרות ילדים ומטפלים ישראלים כבר עושים שימוש באפליקציה כחמישה חודשים והתוצאות, לדבריה, מצוינות. הילדים נלהבים מהאפליקציה ועובדים איתה בבית, המטפלים מרוצים מהדוחות וההורים מההתקדמות. היא מספרת שבחודשים האחרונים הוכיחה קורו את נחיצותה בטיפול מרחוק בילדים מפונים, מה שאיפשר לשמור על רצף טיפולי ולא לקטוע אותו. לדבריה, גם הקשר בין המטפל למטופל יוצא נשכר בזכות ההתקדמות העצמאית של הילד. "המפגש של הילד עם אדם הוא קריטי", מדגיש גם כוכבי. "הטיפול חייב להיות היברידי. בשום פנים ואופן אי-אפשר לטפל בילדים בלי מטפל בן אדם ואין שום כוונה לשנות את זה".