כצפוי, דירקטוריון שופרסל הודיע היום (ה') על מינויו של אורי וטרמן לתפקיד מנכ"ל הקבוצה. וטרמן, אשר לפני כשבועיים פורסם לראשונה ב-ynet על החלטת היו"ר איציק אברכהן למנותו, ייכנס לתפקיד באופן מיידי.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
וטרמן (48), נשוי ואב לשלושה, כיהן משנת 2018 כמנכ"ל רשת Be מבית שופרסל. קודם לכן, כיהן וטרמן כמנכ"ל קבוצת SkyVision, מנכ"ל 012 ומילא לאורך השנים מגוון תפקידי ניהול בכירים, בהן בין השאר, בחברת פרטנר, לאומי קארד, פלאפון ואינטרנט זהב. הוא נחשב לאיש אמונו של אברכהן וכעת מקווים בעלי המניות שהשקט יחזור לצמרת הרשת שסבלה זעזועים רבים בשנה האחרונה.
רשת Be שהושקה על ידו מונה כיום כ-91 סניפים וכ-17 מתחמים בסניפי שופרסל בכל רחבי הארץ ועברה ועברה לרווחיות.
בנוסף, וטרמן הוא גם בוגר תואר MBA בהצטיינות מהאוניברסיטה העברית ובעברו לוחם ומפקד ביחיד המובחרת שלד"ג.
באיגרת ששלח היום לעובדי החברה כתב וטרמן: "אני שמח ונרגש שנבחרתי להוביל את קבוצת קמעונאות המזון המובילה בישראל. לאחרונה הארגון עבר טלטלה, אך זו כבר מאחורינו. זו השעה לשנס מותנייים. אתגרים גדולים לפנינו, אם זו התחרות ואם זו הכלכלה העולמית והישראלית רוויית סימני השאלה. נצטרך להמציא את עצמנו מחדש ולגלות בעצמנו כוחות חדשים. נפעל להתרחבות משמעותית, לצד חיזוק תחומי הליבה ולהיות הבחירה הראשונה של כל בית בישראל".
הסכסוך עם המנכ"ל העוזב נגמר במהירות
ההודעה הגיעה יומיים בלבד לאחר שהחברה דיווחה על הסכם בינה לבין המנכ"ל היוצא, עופר בלוך, לפיו יקבל בלוך תשלום בגובה שלוש משכורות מעבר לשש המשכורות שהגיעו לו לפי הסכם העבודה שלו (ארבעה חודשי הודעה מוקדמת + חודשיים הסתגלות).
שכרו השנתי של בלוך הסתכם ב-2.4 מיליון שקל, אולם הוא הספיק לכהן בתפקיד פחות משלושה חודשים. ההערכה היא שבלוך ייצא מתפקידו עם פיצויים בסך כ-1.8-1.7 מיליון שקל.
בתחילת השבוע, ברקע השימוע לפי הפיטורים שזומן אליו בלוך, שלח המנכ"ל המודח מכתב חריף שבו האשים את חברי הדירקטוריון החותמים על הדחתו כי הם "מריונטות שלא רואים את טובת החברה מול עיניהם".
במסגרת ההסכם, שני הצדדים ויתרו הדדית על כל טענה ודרישה האחד כלפי השני. כפועל יוצא מכך, בוטל השימוע ונסללה הדרך למינויו של ורטמן.
הפשרה המהירה הושגה כאמור לאחר חילופי דברים קשים בין דירקטוריון שופרסל לבלוך, במהלכם תקף בלוך את הדירקטורים בשופרסל שהצביעו בעד הדחתו ודרש להמשיך בתפקידו. מנגד, הדירקטורים טענו כי בלוך חסר כישורים מתאימים.
יש לציין כי גורמים משפטים בכירים טענו כי בלוך לא החזיק בעילה משפטית לכפות על שופרסל את המשך כהונתו, ולמעשה כבר בהסכם העסקתו נכתבו תנאים לפיצוי במידה ויעזוב בשנה הראשונה לכהונתו.
כלומר, האפשרות על סיום עבודה תוך פחות משנה נלקחה בחשבון, לאחר שמינויו בפועל בוצע לאחר פרישתו של יו"ר שופרסל שהביא אותו לתפקיד, יקי ודמני, וכבר היה ידוע כי אברכהן אמור להתמנות לתפקיד היו"ר כשברקע אמירתו של בלוך כי אינו מוכן לכהן תחתיו וכי קיים משבר אמון בין השניים.
איציק אברכהן, יו"ר קבוצת שופרסל, אמר: "אני מאמין בשם הדירקטוריון ובשמי, כי מינויו של אורי וטרמן יוביל לביצוע מהלכים ארגוניים משמעותיים, יתרום רבות להמשך צמיחתה של החברה ולביסוסה כחברה המובילה בישראל גם בשנים הבאות. אני משוכנע שבזכות יכולותיו ובעבודה משותפת עם ההנהלה, העובדים והדירקטוריון, וטרמן יידע להוביל את הקבוצה לצמיחה בסביבה תחרותית ומאתגרת".