יש מקום לכולם


10 צפייה בגלריה
תמרה. "כולם מגיעים"
תמרה. "כולם מגיעים"
תמרה. "כולם מגיעים"
(צילום: גיל אבירם)
"שוררת פה אווירה של אחדות"
מי אנחנו: קפה תמרה, מסעדת שף חלבית, הגן הטכנולוגי מלחה
שנת ייסוד: 2014
כשרות: למהדרין
הייחוד והקשר לירושלים: "אנחנו מסעדת שף חלבית, ושוררת פה אווירה של אחדות, כשהקהל שלנו מורכב מדתיים, חרדים, חילונים, תיירים, כולם מגיעים"
מנות בולטות: "רביולי ארטישוק וכדורי ריזוטו".
הרגע שבו הבנתי שיש לי מקום מנצח: "המסעדה ממוקמת בגן הטכנולוגי, בין עין יעל, הר גילה ושכונת מלחה. מהמרפסת שלה נשקף נוף הרים, שמלווה במוזיקה טובה ובאווירה נעימה, ויש גם חניה בשפע. בקרבת המסעדה שגרירויות רבות, ולכן היא מושכת גם דיפלומטים ואישי ציבור. רבים עורכים כאן אירועים, כולל משרדי ממשלה. ליד המסעדה יש גם בית כנסת, שבזכותו, נערכים אצלנו גם אירועי בר מצווה וברית של תושבי השכונה ובכלל".
10 צפייה בגלריה
תמרה. "כולם מגיעים"
תמרה. "כולם מגיעים"
תמרה. "כולם מגיעים"
(צילום: גיל אבירם)

"בשבילנו, כל יום הוא היום הראשון שלנו"
מי אנחנו: מסעדת צדקיהו, יד חרוצים 21
שנת ייסוד: 1992 – התחלה בשוק מחנה יהודה; 1996 - מעבר לתלפיות.
כשרות: כשרה
הייחוד הקשר לירושלים: "אנחנו המקום הכי ירושלמי בעיר", אומר מושיקו, בנו של המייסד חזי צדקיהו. "המקום נבנה מהתמיכה והחיבוק של הקהל המקומי. הקונספט שלנו הוא שזה 'פשוט מקום מנצח', עם מתכונים של פעם מבית סבתא. אנחנו מגישים לשולחן 15 סוגי סלטים ותוספות מיוחדות, והלקוח בוחר את המנה העיקרית. אבא שלי, מקים המקום, היה מהיום הראשון חבר של הלקוחות והעניק לכולם שירות בשפע ואהבה".
10 צפייה בגלריה
צדקיהו. "כל יום הוא היום הראשון". המסעדה הראשונה
צדקיהו. "כל יום הוא היום הראשון". המסעדה הראשונה
צדקיהו. "כל יום הוא היום הראשון". המסעדה הראשונה
(צילום: נתנאל ישראל)

מנות בולטות: "סלט כרוב צהוב ופלאפל של פעם מעשה ידי סבתא".
הרגע שבו הבנתי שיש לי מקום מנצח: "מבחינתנו, כל יום הוא היום הראשון שלנו בעבודה, עם אותה התרגשות והרגשת מחויבות לתת הכול למען הלקוחות שלנו. כל יום הוא יום חדש, ואנחנו עם הרגליים על הקרקע".
10 צפייה בגלריה
צדקיהו. "כל יום הוא היום הראשון"
צדקיהו. "כל יום הוא היום הראשון"
צדקיהו. "כל יום הוא היום הראשון"
(צילום: נתנאל ישראל)

כשטעם ונוף נפגשים


חגיגה של טעם על גג העולם
מי אנחנו: מסעדת שף ROOFTOP ממילא, קניון שדרות אלרוב, ממילא
שנת ייסוד: 2014
כשרות: רבנות ירושלים
הייחוד והקשר לירושלים: נוף פנורמי מרהיב של גגות העיר מצפה לאורחי מסעדת ROOFTOP שבמלון ממילא ומייצר חוויה קולינרית יוצאת דופן על גג העולם. המסעדה, שבה סעדו ונהנו גם כריסטינה אגילרה ושרה רפרטי ("חליפות"), מציגה תפריט שף יצירתי וחדשני, שמשלב מנות מהמטבח המקומי, האסייתי והאירופי עם מבחר יינות ישראליים איכותיים וקוקטיילים מרעננים, באווירה רומנטית.
מנה בולטת: בימים אלו משיקה המסעדה תפריט חדש, ומומלץ לבוא ולגלות.
10 צפייה בגלריה
ROOFTOP
ROOFTOP
ROOFTOP
(צילום: דניאל לילה)

מסע אל מעבר לגלי הים־התיכון
מי אנחנו: מסעדת HAPPY FISH, מלון ממילא
שנת ייסוד: 2016
כשרות: למהדרין
הייחוד והקשר לירושלים: HAPPY FISH לוקחת את הסועדים למסע בין טעמי הים־התיכון. המסעדה - שממוקמת במעלה המדרגות של מדרחוב ממילא, מציעה תפריט ים־תיכוני, חלבי ועשיר ממיטב חומרי הגלם. חוויה צבעונית ומרגשת, הכוללת טרסה קסומה שצופה אל השדרה התוססת.
מנות בולטות: פילה דג ים, שווארמה דגים, מוס מייפל.
10 צפייה בגלריה
HAPPY FISH
HAPPY FISH
HAPPY FISH
(צילום: דניאל לילה)

טרסה קסומה מול חומות העיר העתיקה
מי אנחנו: מסעדת VERANDA
שנת ייסוד: 2022
כשרות: העדה החרדית, הרב רובין והרב לנדא
הייחוד והקשר לירושלים: חוויה קולינרית בשילוב תצפית נוף יוצאות דופן בטרסה הצופה אל חומות העיר העתיקה. מסעדת VERANDA מתמחה בגריל עילי עשיר ומוקפד, לצד קוקטיילים ויינות בוטיק איכותיים ומבחר מנות ספיישל משתנות. בין הסועדים שנהנו, גם שגרירי ארצות הברית לשעבר תומאס ריצ'רד ניידס ודיוויד פרידמן.
מנות בולטות: טלה סיואלי מעושן, ורנדה אסאדו קאט וגריל בוצ'ר.
10 צפייה בגלריה
VERANDA
VERANDA
VERANDA
(צילום: דניאל לילה)

טעימה מוזיקלית


טעמים וצלילים בכיכר המוזיקה
בסמטה ציורית יפהפייה בשכונת נחלת שבעה, מהאתרים האופנתיים בבבירה, נחבאת כיכר קסומה, שבמרכזה מזרקה. סביב פזורים שולחנות וכיסאות של בתי האוכל במתחם, ובאחד מצידיו במה מצוידת, שמארחת מדי ערב הרכבים מוזיקליים, המופיעים בחינם בפני הסועדים והמבלים במגוון סגנונות, מרוק ופופ, דרך מוזיקה קלאסית ועד מוזיקת עולם. האווירה משוחררת ושמחה, ומאפשרת בילוי מהנה תחת כיפת השמיים לצד מגוון של אפשרויות קולינריות, כולן כשרות:
10 צפייה בגלריה
כיכר המוזיקה
כיכר המוזיקה
כיכר המוזיקה
(צילום: יח"צ)

מסעדת הבוטיק הים־תיכונית "נחמן" מגישה מנות יצירתיות של דגים טריים, פסטה בעבודת יד ומאזטים צמחוניים.
מסעדת השף "כינור בכיכר" מציעה מנות בשריות, תפריט יין עשיר, לצד סלטים עונתיים ולחמים עבודת יד.
במסעדת הטאפאס "אנדלוסיה" מוגשות מנות מהמטבח הספרדי המסורתי, לצד קוקטיילים מקוריים וקלאסיים.
קפה־קונדיטוריה "נפוליאון" מציג מבחר מוקפד, שכולל כריכים, סלטים, קישים, מיני בורקס, לביבות צרפתיות, גלידות תוצרת בית וכמובן, את עוגת ה"נפוליאון" המפורסמת.
"פיקולינו" האיטלקית מציעה מנות פסטה טרייה, דגים בכבישה ביתית ועוד, לצד קינוחים אופייניים וקפה איטלקי משובח.
מסעדת השף "Miss & Mr" מספקת חוויה של נתחי בשר מיוחדים ומנות דגים נאים, לצד אפשרויות צמחוניות לא שגרתיות.
קונדיטוריית "דניאל ד." שמספקת גם שירותי קייטרינג, מציעה קאנאפס, קרוסטדות, מאפי עלים, מיני טארטלטים ועוד מטעמים.
אז בפעם הבאה שאתם בסביבה, קפצו לדרינק, נשנוש ומוזיקה באחד המתחמים התוססים ביותר בירושלים.
10 צפייה בגלריה
כיכר המוזיקה
כיכר המוזיקה
כיכר המוזיקה
(צילום: יח"צ)

מותג מקומי


היקב היחיד בבירה
מי אנחנו: יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית
כתובת מרכז המבקרים: שכונת משכנות שאננים ימין משה
כתובת היקב: תוצרת 3, אזור תעשייה עטרות
שנת ייסוד: לפני מעל 100 שנה; מרכז המבקרים נפתח בשנת 2018
כשרות: המקום כשר
10 צפייה בגלריה
יקב ירושלים
יקב ירושלים
יקב ירושלים
(צילום: שירלי פוקס)
המותג והקשר לירושלים: הכירו את היקב היחיד בירושלים. ביקור במרכז המבקרים של היקב, בשכונת משכנות שאננים, סמוך לטחנת הקמח והכרכרה המפורסמת של מונטיפיורי, מזמן חוויה מרתקת המשלבת היסטוריה, תרבות ונוף מרהיב אל חומות העיר העתיקה, לצד יינות משובחים וגבינות כשרות. הבחירה להתמקם בעיר, מבחינת הבעלים עופר גואטה, היא מעשה פטריוטי ומקור לגאווה גדולה. ירושלים יקבים רבים סביב לה – אבל יקב אחד ויחיד בתוכה. היקב מוכר כ־4 מיליון בקבוקים בשנה, בהם גם זוכי תחרויות בינלאומיות.
חדש מהיקב: הסדרה החדשה THE WINDMILL PROJECT צוברת תאוצה במסעדות ובתי קפה, המעריכים יין איכותי ומקומי.