בשיתוף מרכז הנדל"ן
שכונת רמות רמז בחיפה, הנקראת על שמו של דוד רמז, נוסדה בשנת 1949 כשיכון ותיקים למעמד הפועלים וכן שיכון לאנשי צבא קבע.
"מה שמיוחד בה הוא שהיא בין השכונות הראשונות בארץ שהתחילו בה את נושא התמ"א", מסביר ערן עמור, מנהל חטיבת צפון ב"אלדר", ומוסיף כי בהתחלה היה מדובר בחיזוק מבנים ובהמשך זה הפך לפינוי-בינוי.
דותן דרעי, שמאי מקרקעין, אומר כי "במקום הבניינים נמוכי הקומה ובתי שיכון, שנבנו על ידי שיכון עובדים בשנות ה-50 ותחילת ה-60, מתבצעים בשנים האחרונות חיזוקים ופרויקטים של התחדשות עירונית שהביאו עמם משפחות חדשות וקהל של משקיעים".
מורן גרינברג בן הרוש, סמנכ"ל שיווק "ש. גרינברג יזמות ובנייה", מסבירה זאת כך: "המקום מאפשר לגור קרוב מאוד לכבישי גישה דוגמת כבישי מנהרות, 22 וכדומה, כמו כן קרבה למרכזי קניות, מרחק הליכה מהטכניון, קרבה לאוניברסיטה (כמה דקות נסיעה). לכן, משפחות צעירות רבות מגיעות לפה ונשארות משום שזה הפך להיות אחלה של רחוב".
עמור מוסיף ואומר: "אם בארץ עדיין מדברים על זה שיש חבלי לידה של תמ"א, פה אנחנו כבר ממש רואים שכונה כמעט שלמה שממש שינתה את פניה".
גרינברג בן הרוש מחזקת את דבריו ומסבירה שלמרות שמתבצעת באזור בנייה מסיבית, היא עדיין מקיפה את הריאה הירוקה באזור, מה שמאפשר להיות פה בפארקים. כמו כן, יש בית ספר בתוך השכונה עצמה, יש שבט של הצופים, "יש פה קהילתיות של כל הרחוב עצמו", היא אומרת.
דרעי מוסיף כי לעיתים אוכלוסיות צעירות נרתעות מכניסה לשכונות חדשות משום משהן רוצות את גני הילדים האיכותיים ובתי הספר, "כאן זה כבר קיים, ולכן טבעי היה שההתפתחות תהיה מאוד מהירה - וזה עזר מאוד להתחדשות העירונית בשכונה", הוא מסביר.
עמור מסכם ואומר כי היום יש כשניים-שלושה פרויקטים נוספים באזור שהם בשלבים כאלו או אחרים של בנייה. "אני חושב שכל מי שרוצה לבוא ללמוד איפה ואיך לעשות תמ"א, זה המקום לבוא ולהסתכל עליו".
בשיתוף מרכז הנדל"ן
פורסם לראשונה: 08:00, 24.09.20