שתף קטע נבחר
 

שירים מהמחבת

סדרת מופעי CHEF & SHOW מפגיש אמני צלילים וסירים. שאלנו אותם מה הם שומעים כשהם מבשלים ומה מתבשל כשהם מנגנים

בשיתוף זאפה 

 

אסף גרניט

איזו מוזיקה מעניקה לך השראה כשאתה מבשל?

 

"זה תלוי איפה ומה אני מבשל. במסעדה אני אוהב לשמוע קניה ווסט. הקצב, המקוריות, הרפרנסים שהוא משלב ביצירה שלו. בעיקר לפני שהוא התחרפן. כשאני מבשל בבית אני אוהב לשמוע את שלומי שבן. בזכות ההומור, הוורסטיליות והכנות שלו".

 

איזו הופעה מסעירה ראית לאחרונה?

 

"ראיתי את קניה בהופעה אינטימית בקופנהגן. יום למחרת אכלתי בנומה, מסעדה מדהימה שמדורגת כטובה בעולם. אלה היו יומיים של פרפורמנס".

 (צילום: רון קדמי) (צילום: רון קדמי)
(צילום: רון קדמי)

דויד ברוזה

מה המנות האהובות עליך, דויד?

 

"היות וגדלתי בארץ ובספרד, אני מת על טאפאס, שזה בעצם צלחות של טעימות של הכל: החל מתפוחי אדמה ברוטב פלפל חריף דרך טורטייה אספניולה, חמון, ועד בוקרונס (אנשובי בחומץ). ואז יש את הכבש הספרדי בתנור שמתפרק, רך ועדין. אם אני במקרה בסביבה של בר פיטי בניו־יורק, איפה שהכרתי את מסימיליאנו, אז החך רוצה את כל הפסטות שלהם, מהבולונז ועד ביצי הדגים".

 

מה כדאי לאכול בהופעה שלך?

 

"סלט עלים ירוק גדול עם שיני שום וחומץ בלסמי. ואחרי זה גבינות צאן עם לחם כפרי ושמן זית. וגם פסטות! עם רוטב ארבייטה חריף או פרימוורה. או רוטב עגבניות, שום, שמנת ו־וודקה! נהייתי רעב".

 

איזה אוכל מעניק לך השראה?

 

"אני מדמיין את מצב הרוח ואז זה קורה. יורד לשוק לקנות מצרכים. אם זה פירות ים למשל, אני אחפש את הסוחר הטוב ביותר לקנות ממנו משהו טרי. אחר כך אקנה יין מתאים. בסוף חשוב לערוך את השולחן בהתאם. חגיגי, גם אם צנוע. מפת שולחן יפה, נרות, כוסות יין מבריקות, זר פרחים עדין".

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

רמה בן צבי

לאיזו מוזיקה את מאזינה כשאת מבשלת?

 

"אני אוהבת לבשל עם מוזיקה שקטה אך קצבית, שפורטת על מיתרי עומק בליבי, כמו מוזיקה הודית. האלבום הישן soul seekers של רבי שנקר למשל, אתי אנקרי שרה משירי רבי יהודה הלוי וגם האלבום le pas du chat noir של אנואר ברהם. זו מוזיקה עשירה עם הרבה עומק, שכבות, צבעים וטעמים ועם זאת נוגעת בי ישירות".

 

איזו הופעה מסעירה ראית לאחרונה?

 

ההרכב של יגאל מזרחי, גולזה. כל כך אהבתי אותו שהלכתי שוב אחרי שבועיים. מזרחי שר שירת נשים מתימן ושירתו נארגת בתוך מוזיקה אפריקאית ומוזיקה קלאסית של הנגנים לצידו. זה נשמע שילוב משונה אבל בפועל זה אורגני, הרמוני ונפלא. יגאל הוא פרפורמר מצוין".

 

מסימיליאנו די מטיאו

לאיזו מוזיקה אתה מאזין כשאתה מבשל?

 

"בגדול, זה תלוי באיזה מצב רוח אני. אם אני מבשל בבית כנראה שאשמע רגאיי או רוק קלאסי. הלהקות שתמיד יהיו האהובות עליי הן לד זפלין, הרולינג סטונס, דייר סטרייטס והטוקינג הדס".

 

איזו הופעה מסעירה ראית לאחרונה?

"הרולינג סטונס. גרתי 17 שנה בניו־יורק ועבדתי בכמה מסעדות. בתקופה הזו יצא לי לפגוש אמנים רבים ואפילו השגתי חתימה ממיק ג'אגר. הבעיה היא שלא היה לי אף פעם זמן ללכת להופעות. כשהגעתי לארץ שמעתי שהרולינג סטונס מגיעים והחלטתי שזאת ההזדמנות שלי. ההופעה היתה מצוינת ומה שבעיקר הדהים אותי היה לראות חבורה של בחורים מבוגרים שרים, מנגנים ומתרוצצים על הבמה. זאת מוזיקה שגם בעוד מאה שנה תהיה רלוונטית וזה מה שהכי מיוחד בהם".

 

מופעי CHEF & SHOW בכרם ברקן:

  • דני סנדרסון ואביב משה 12.7
  • דויד ברוזה ומסימילאנו די מאטו 30.08
  • שלומי שבן ואסף גרניט 13.09
  • דן אריאלי וערן אלחלל 10.10

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף זאפה


פורסם לראשונה 09/07/2017 13:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילומים: ירון ברנר, רון קדמי
שרים ומבשלים: שלומי שבן ואסף גרניט
צילומים: ירון ברנר, רון קדמי
לאתר ההטבות
מומלצים