כבר שנים שאוהד קנולר מקפיד על גיוון והעשרת קורות החיים שלו. סרטים בארץ ובחו"ל, הצגות תיאטרון מרכזיות ואזוטריות, סדרות טלוויזיה קומיות ודרמטיות, עמידה בראש איגוד השחקנים, ניהול תיאטרון גבעתיים. אבל שלא במפתיע, את עיקר תשומת הלב לאחרונה הוא קיבל דווקא כשקפץ ראש לביצה הפוליטית הרדודה שבה אנחנו חיים.
לפני שבועיים הנחה קנולר את הפגנת פעילי הימין הסוערת מול ביתו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, תחת הכותרת: "מצילים את הדמוקרטיה מ'שומרי הסף'". אמן שמכריז פומבית שהוא ימני. זה באמת חדשות.
"כמה ימים לפני ההפגנה אמרו לי שלא מוצאים אנשים שינחו אותה", מסביר קנולר. "הנחו את כל העיתונאים הימניים שנשאו דברים בהפגנות קודמות לא להנחות הפעם, ובגלל שאוהבים אותי, חשבו שאני מתאים".
מי פנה אליך?
"כל מיני פעילים, אנשי ימין ויוזמות פרטיות שנחתו ביחד".
החיבור בין תרבות לפוליטיקה לא צרם לך?
"אני מסכים. זה צורם. אם הייתה הסכמה בין כל האמנים בישראל שלא מדברים פוליטיקה, הייתי חותם עליה. אבל בינתיים אין הסכמה כזאת, ואמנים שמאלנים מדברים ומנחים חופשי ופעילים במפלגות ומפרסמים סטטוסים. בזמנו כנסים של מפלגת העבודה היו נפתחים בנאומים של עמוס עוז. אני לא יכול להשאיר את הזירה רק לאמנים שמאלנים. זה לא מוסרי".
הכותרת בהפגנת הימין הייתה שההליך המשפטי של נתניהו הוא רדיפה פוליטית ושמדובר בניסיון להפיל ראש ממשלה מכהן. אתה מזדהה עם הטענות האלו?
"ראש הממשלה חף מפשע עד שלא תוכח אשמתו, ואם ראש הממשלה חף מפשע משהו בתהליך לא נכון כי הרבה אנשים מסתובבים בתחושה שהוא אשם. הסיבה לכך היא שמתנהל הליך מקביל להליך המשפטי בתקשורת ויום־יום מתפרסמים דברים מהחקירות שלו. הדלפות שהן סיפור פלילי שצריך לחקור אותו. קטונתי מול מנדלבליט, אבל אני יודע שיש ראש ממשלה חף מפשע שמנסים ליצור בציבור תחושה שהוא אשם".
גם עמית סגל מפרסם פרטים מחדרי חקירות, רק שהם הרבה פעמים לטובת נתניהו. על זה התומכים שלו לא מתלוננים.
"עמית סגל הוא טיפה בים התקשורת. הוא לא משקף. אם כבר הוא תגובת מראה. זה לא היה מגיע לעמית סגל אלמלא היו הדלפות ופרסומים אינסופיים שמנסים להוציא את נתניהו רע. בתוך ים הרפש הזה, כשמגיעה טיפה מהצד השני אז אי־אפשר להשוות".
מה אתם רוצים ממנדלבליט? למה אתה מפגינים מול הבית שלו?
"השאלה היא למה הפגינו מול הבית שלו בדרישה לפתוח בחקירות נגד ראש הממשלה. אלו היו ההפגנות הראשונות. ועכשיו כשיש הפגנות נגד, אחרי הרבה מאוד זמן, אסור להפעיל לחץ על שומרי הסף? אני בעיקר מבולבל. אני מרגיש שמחליטים בשבילי, ומתוך איזה חוק מוסרי צריך לקבל ולהבין את ההגדרות. מי מגדיר את החוקים של הדמוקרטיה ומה מותר או אסור לעשות? מנסים לגרום לי לחשוב שיש חוקים מסוימים שאני צריך לעמוד בהם. זו דרך מאוד מתוחכמת לסתום פיות".
אתה באמת מאמין שיושבים אנשי חוק ובתי משפט בישראל ותופרים לנתניהו תיקים להנאתם כדי להפיל אותו?
"לא יודע. יכול להיות. לא יודע אם במקרה הזה, אבל תיאורטית יכולים לתפור תיקים גם במדינת ישראל. אני אגיד מה שאני בלי קשר למארגני ההפגנה: אני ליכודניק. הצבעתי לליכוד כמעט כל השנים. המפלגה הזאת מדהימה בעיניי. היא בכלל לא בת־השוואה למפלגה הצמודה כחול לבן במובן הזה שהיא דמוקרטית אמיתית. יש לה סניפים, חברי מרכז, תקנון, פריימריז, התחדשות. אתה באמת יכול להשפיע. היא לא מצטיירת ככה בתקשורת הממסדית והפער הזה עצוב בעיניי. כשייסדנו את התיאטרון בדימונה ראיתי מה זה סניף ליכוד ואיזה כוח יש לפעילים בשטח מול השלטון המרכזי. אבל בפועל מתייחסים אליה כאל מפלגה פשיסטית שמקדשת דיקטטורה. זה מעליב".
מפלגה דמוקרטית אמיתית כהגדרתך מחוקקת חוקי נאמנות בתרבות?
"מי שמציע את החוקים האלה הם הרוב. אם הם אנטי־דמוקרטיים, הם לא עוברים בכנסת. אם הם עוברים, זו דמוקרטיה".
ואם יעבירו חוק נגד הומואים ויהיה לזה רוב חרדי, גם אז זו תהיה דמוקרטיה?
"הדרך הדמוקרטית לטפל בחוק נגד הומואים היא להפוך לרוב ולבטל אותו. השמאל עושה טעות שהוא משתמש כל הזמן בכלים של ללכת לבית המשפט העליון או להפעיל לחצים. אני אומר, לכו תלמדו מהליכוד. תפתחו סניפים שלכם בכל מקום שיש סניפי ליכוד ותהיו אתם המפלגה הגדולה. אנשים בליכוד הולכים לחתונות של חברי מרכז, אתם יכולים לזלזל בזה עד מחר, אבל זו הדרך שבה באמת מגיעים לאנשים".
אתה לא מאמין שיש חוקים שמדינה דמוקרטית צריכה להתגונן מפניהם?
"אני מאמין שיש חוקי יסוד. וגם הייתי מאוד רוצה שתהיה במדינת ישראל חוקה שלא יהיה קל לשנות אותה".
נפגשת עם ראש הממשלה?
"לא. לא כל ימני או אמן מקבל פגישה אישית עם נתניהו. מצחיק אותי שחושבים שכל מי שמדבר בעד נתניהו מקריא מדף מסרים שקיבל ממנו. אם אמן אומר שהוא ימני, אומרים שהוא מלקק לשלטון, שהוא שופר השלטון. אפילו עמית סגל, שהוא באמת עיתונאי מקצוען, כשמנסים להיכנס בו אומרים שהוא איבד את זה, שמתישהו גם הוא הפך לשופר השלטון. כשיושב עיתונאי כמו אראל סג"ל בפאנל עם עוד ארבעה עיתונאים, בביקורת יכתבו רק שישב שם שופרו של נתניהו. השמאלי יהיה שקוף. הוא לא יוגדר כעיתונאי שמאלני".
מה זאת אומרת? יאיר נתניהו מוביל קמפיין שלם על כך שגיא פלג, אביעד גליקמן ואמנון אברמוביץ' הם עיתונאים שמאלניים ובוגדים. זה גם היה חלק מהקמפיין הרשמי של הליכוד.
"נכון, והוא עושה את זה בערוצים אלטרנטיביים. התקשורת השתנתה בשנים האחרונות. היום יש טוויטר וטוקבקים וישראל היום וערוץ 20, ובהם קוראים לעיתונאים האלה שמאלנים".
אתה מסכים שיש עיתונאים ימנים שהפכו לעיתונאי חצר? שמעון ריקלין, יעקב ברדוגו?
"חס ושלום. ממש לא. הם עיתונאים עם עמדה אחרת. הם ממש לא חצר והם עדיין המיעוט. אם לא קוראים לעיתונאים שמאלנים עיתונאי חצר, אין מקום לקרוא לברדוגו עיתונאי חצר. אביעד גליקמן מוצג ככתב לענייני משפט, לא כדובר לענייני הפרקליטות. גיא פלג לא מוצג כדובר המשטרה. אין שום הבדל בין האג'נדה שפלג וגליקמן מביאים לאולפן לבין האג'נדה של ברדוגו".
מה דעתך על התפקוד של נתניהו?
"כשמעבירים ביקורת על הליכוד, מדברים על מנהיג שיש לו ותק. אבל אני רואה בזה חוזק ולא חולשה".
גם אם יהיה עסוק בחשדות לפלילים?
"אז צריך לדאוג שהוא לא יהיה עסוק. זו הייתה מטרת ההפגנה".
כלומר לסגור את התיקים?
"בוודאי. כן. הוא לא הואשם עדיין. לסגור ולא לפתוח מחדש. אין שם מה לפתוח. לתחושתי צריך לסגור את התיקים. ממה שאני ראיתי והבנתי צריך לסגור".
אתה חושב שראוי שראש ממשלה יקבל מתנות באלפי דולרים מחברים?
"אם יגידו שזה לא חוקי לקבל מתנות, אז צריך לחקור את כל מי שקיבל מתנות מאז ומעולם. בטח לא רק את ראש הממשלה".
זה לא חוקי לקבל מתנות, ואנחנו לא מדברים על האחרים אלא על נתניהו.
"ראש הממשלה אומר שזה חוקי. וגם הפרקליטים שלו אומרים שהצורה שבה הוא קיבל מתנות היא חוקית".
ומה לגבי ההתבטאויות שלו, השיסוי והמתקפות?
"נתניהו חי את הרדיפה יום־יום. קשה לחטוף מטחים של עלבונות ואמירות שהוא משסה. ביבי לא כל כך מעליב אנשים. והוא לא מעליב באופן אישי. יחסית לכמות הזוהמה שמושלכת על נתניהו מדי יום הוא מדבר בסך הכל בצורה מכבדת".
לא מצופה ממנהיג להבליג גם אם משליכים עליו רפש?
"אני לא יכול לצפות ממנו לסתום את הפה כי אז הוא לא מנהיג, אלא הסמרטוט שלי. זו הבעיה של השמאל מול המנהיגים שלהם. המנהיג שלך לא יכול להיות הסמרטוט שלך שאתה יכול להשליך בו רפש אינסופי ולצפות שהוא לא יגיב. אם הוא מנהיג, תתייחסו אליו כמו מנהיג".
הליהוק של קנולר למנחה הפגנת פעילי הימין לא נפל על עולם התרבות בתדהמה גמורה. כבר לפני כחצי שנה חולל קנולר סערה רבתי כשפירסם פוסט שממנו השתמע שתמיכתו בליכוד עלולה לפגוע בפרנסתו. "לפני שבוע הצהרתי על תמיכתי בליכוד, מה שללא ספק הוביל לניצחון הימין בבחירות", כתב קנולר. "בין התגובות הרבות והתומכות הופיעו שוב ושוב אמירות שלפיהן מעכשיו אהיה שרוף בתעשייה ולא תהיה לי עבודה. אז בואו נוכיח להם שהם טועים. איך? נהפוך אותי לשחקן העסוק ביותר בתעשייה".
הפוסט גרר תגובות נזעמות בעיקר מצד אנשי שמאל, שהעסיקו אותו שנים. "מה שהיה מעצבן בפוסט של קנולר, צחוק או לא, זה ההיפוך בתחושת הנרדפות יחסית למה שקורה בפועל במציאות בישראל תחת מירי רגב במשרד התרבות", אומר אבנר ברנהיימר, שכתב את התסריט של 'יוסי וג'אגר' שבו קנולר כיכב. "הרי שמאלנים פוחדים להתבטא כבר כמה שנים מחשש אמיתי שלא יקבלו תקציבים ומלגות. יוצרים שמאלנים פוחדים לעשות לייקים לפוסטים כי יושבים פקידים שמינתה רגב ואומרים, 'הוא שמאלני, ראיתי מה שכתב בפייס'. זאת המציאות באמת. ואז בא קנולר ומנסה להפוך את זה, וזו שיטה של ימנים שממשיכים לפמפם תחושות של התקרבנות ונרדפות למרות שבפועל ההפך הוא הנכון".
קנולר לא מתרגש. "ברנהיימר לא יכול להחליט בשביל ימנים אם הם מרגישים נרדפים או לא. אני יודע שאם אני כותב משהו פוליטי אנשים אומרים לי, 'כל הכבוד, אני לא הייתי מעז'".
אבל גם אז, גם היום, קנולר מנסה להקטין את המהומה בטענה שהפוסט נכתב בחצי שעשוע ודבריו לא הובנו כראוי. "כתוב בפוסט שבין התגובות התומכות בי הופיעו גם אמירות של אנשים מחוץ לתעשייה שהזהירו אותי שלא אקבל עבודה בגלל תמיכתי בימין", הוא מבאר. "וגם עכשיו כשהנחיתי את ההפגנה היו שאמרו לי, 'תיזהר שעכשיו לא תוכל לעבוד'".
אז לא התכוונת או כן התכוונת שבתעשייה רודפים מצביעי ימין?
"מהפוסט עלה שאנשים חושבים ככה. אבל אני לא חושב ככה".
בקיצור, חיפשת עבודה?
"לא. בסופו של דבר זה לא עזר לי לקבל עבודה".
אתה מאמין שרוב האמנים שמאלנים?
"כן".
ואתה מכיר את התפיסה הרווחת שיש ממשק בין ערכים ליברליים לתרבות ואמנות?
"אני לא חושב שימנים פחות ליברליים משמאלנים. יש באמירה הזאת אלמנט מתנשא. כשעצרו בהתנתקות ילדות לתקופות ארוכות, הימין היה זה שהפגין. וגם הפגנות הימין האחרונות הן למען שלטון החוק ועשיית צדק".
גם יאיר נתניהו הגיב לפוסט וכינה אותך אמיץ.
"יאיר נתניהו הוא בחור צעיר וחביב. פגשתי אותו פעם כי הייתה לו מחשבה להיות שחקן. הייתה לנו שיחה מקסימה. לי אין שום בעיה איתו".
יאיר נתניהו כותב לאורך זמן דברים איומים נגד הכל ונגד כולם. הוא ליגלג על הנכות של אמנון אברמוביץ'.
"לא יפה".
ועל האוזניים של גיא פלג.
"פויה. גיא פלג הוא לא אובייקטיבי, הוא עיתונאי עם אג'נדה שתוקף יום־יום את אמא ואבא שלו, אם זה נגמר רק בדמבו, אז המצב טוב".
הוא קרא להחרים את קשת בין היתר בגלל הסדרה 'הנערים'. גם ראש הממשלה הצטרף לקריאות. מה דעתך על הסערה הזאת?
"אני חושב שהסדרה יפה וחשובה. בעצמי השתתפתי בה. כנראה נוצר כאב גדול אצל מי שחשב שהסדרה תתמקד בשלושת החטופים ואחרי הפרק הראשון גילה לתדהמתו שזה לגמרי על משהו אחר. אני לא בעד להחרים את הסדרה. אני לא חושב שצריך להחרים ערוץ או יוצר בגלל התבטאויות פוליטיות. חרם בכלל זו מילה קשה. יכול להיות שהם לא היו צריכים להגיד שצריך להחרים אלא להגיד שלא צריך לצפות בסדרה. אבל אני אישית בעד להעלות דברים שהם לא קלים לצפייה כדי לעורר דיון".
ב'הבועה' היית חלק מרומן בין גבר ערבי לגבר יהודי. אם הסרט היה יוצא היום, תחת מירי רגב בשבתה כשרת תרבות, היה בלגן סביבו?
"אני חושב שהיה בלגן. יש מצב".
הקריירה של אוהד קנולר (43) התחילה בגיל 14, כשהופיע בסדרה 'תופסים ראש'. מאז הופיע בתפקידים בולטים בסדרות ובסרטים רבים. הוא נחשב חרוץ ומוכשר, שחקן נשמה איכותי, ובכל זאת לא הפך לכוכב. האיש לא קורץ מהחומרים שהופכים אמנים לסלב. "אני לא יודע מה מדד הג'יני של הכוכבים", מתרגז קנולר. "אני אוהב את המיקום שלי בתרבות הישראלית, העשייה והתפקידים שעשיתי הם הדרך היחידה שבה אני יכול למדוד את עצמי".
את הפריצה המשמעותית עשה ב־2002 כשכיכב ב'יוסי וג'אגר' לצד יהודה לוי, וארבע שנים לאחר מכן בסרט 'הבועה'.
היה לך מומנטום עם שני הסרטים האלה, ואחר כך עם הסדרה 'סרוגים' – כמעט הפכת לסמל סקס, ואז באה דעיכה מסוימת. מה קרה?
"אני לא מרגיש את זה ככה. בתקופה המדוברת הייתי נשוי כך שלמושג סמל סקס לא הייתה משמעות מבחינתי. ועשיתי מאז המון תפקידים משמעותיים גם בחו"ל, הקמתי את תיאטרון דימונה, אני דווקא מרגיש שמאז אני צומח".
כחלק מהצמיחה הוא הופיע בהצגות 'הקמצן', 'בגידה' ו'כולם היו בניי', בסדרות 'אהבה זה כואב' ו'מתים לרגע' ובסרטים 'בופור' ו'ברונו מאוהב'. לאחרונה השתתף בהפקה הבינלאומית 'המורה לאנגלית' וסרט נוסף שלו, 'מבצע פינאלה' שעוסק בלכידת אייכמן, עלה בנטפליקס ב־2017. במקביל, קנולר מככב לצד מיכל ינאי בהצגה 'מכתב לנועה' ובהצגת הפרינג' הסאטירית 'צעצועים'. מאז הקיץ האחרון, הוא מנהל את תיאטרון גבעתיים.
ב־2004 הוא אף כתב מחזה בעצמו - 'גיבור מעמד הפועלים', לתיאטרון 'צוותא' - וליהק לתפקיד הראשי את משה איבגי. "ברמה האישית, החוויה שלי איתו הייתה תמיד חיובית. הוא היה מורה מצוין בניסן נתיב וגם כשהקמנו את התיאטרון בדימונה הוא מאד עזר לנו".
לא ראיתם שום סימנים למה שהתפרץ מאוחר יותר?
"לא ראינו. ממש לא. אבל אני חושב שגברים פחות רגישים מנשים לדברים כאלה".
הופתעת?
"בוודאי, כי ראיתי בו רק צדדים טובים. הצטערתי על כל מי שנפגעה ממנו. את חלקן אני מכיר".
מתי לדעתך צריך לסלוח לאמן או דמות ציבורית שסרחה בתחום ההטרדות המיניות?
"אני מאמין שכשאדם שילם מחיר, ומחיר כבד, חייבת להיות לו אפשרות לחזור. בפרט אם הביע התנצלות".
זה נכון גם לאיבגי?
"התהליך נגדו עדיין מתקיים. אני אישית מחבב אותו מאד בהמון מובנים. אני לא חושב שאם היו מציעים לי לעבוד איתו היום הייתי מסרב בגלל מה שקרה".
לקנולר יש גם רקורד של עשייה בניסיון למגר את ההטרדות המיניות בתעשייה. כשהיה יו"ר שח"ם (איגוד השחקנים), קידם אמנה נגד הטרדות בתיאטרון. "בהתחלה היא לא כל כך התקבלה בהבנה", הוא אומר. אבל זו הייתה הצרה הכי קטנה בתפקיד. התקופה הייתה תחילת ימיה הסוערים של מירי רגב כשרת התרבות, כשפעלה לשלילת ומניעת תקציבים ממוסדות ויוצרים שיציגו תכנים ביקורתיים מדי. כמה מחברי הארגון טענו אז שקנולר לא מייצג אותם כראוי בעימות. "כשאנשים עושים תפקיד בהתנדבות מוחלטת, יש גם אנשים שטוענים נגדם", אומר קנולר בביטול. "בארבע שנות כהונתי היו מספיק אנשים שחשבו שאני מייצג אותם טוב מאד ובחרו בי שוב".
חמישה מתוך 12 חברי הוועד המנהל התפטרו תחת כהונתך.
"אני לא זוכר על מה זה היה. אבל זה אומר שאם חמישה התפטרו, שבעה לא התפטרו. כשהייתי צריך גיבוי, השגתי אותו".
המדינה צריכה להתערב בחופש הביטוי?
"לא. במצב האופטימלי לא".
לגיטימי שמשרד תרבות והשרה העומדת בראשו יעצרו תקציבים של יצירה בגלל תוכן?
"אם מחר יעלה מחזה בקאמרי שמתעסק בקדוש ברוך גולדשטיין, זה בסדר או לא בסדר? המדינה צריכה לממן אותו או לא צריכה? שאלת חופש הביטוי היא שאלה שקשה לענות עליה כי יש קצוות. אני אישית מעדיף את הקצוות והייתי רוצה לראות הצגות שיעסקו בנושאים פוליטיים קיצוניים משני הצדדים. אבל נכון להיום יש עשייה פוליטית קיצונית בעיקר בשמאל, ולכן הדיבור הזה לא הוגן".
מי קובע מה חותר תחת המדינה ומה לא?
"מה שנחשב היום רדיקלי ייחשב בעתיד כמשהו שמזל שהיה קיים. לכן קשה לי עם אמירות שאמנות יכולה לחתור תחת המדינה או להיות קיצונית במידה כזאת שצריך לצנזר אותה".
אז אתה לא מסכים עם רגב?
"אני לא מסכים עם מירי רגב בכל דבר. רחוק מזה. אבל מירי רגב היא נבחרת ציבור. היא עושה מה שהיא חושבת שהציבור שלה רוצה שתעשה. אם היא טועה במה שהיא עושה הציבור שלה לא יבחר בה שוב. ברמה האישית? אם אנחנו נפגשים זה חיבוקים ונשיקות".
ועם חבריך לתעשייה? בשיאו של המאבק בתיאטרון הערבי כינתה אותך גילה אלמגור בטקס פרסי התיאטרון "שפן" ו"פחדן" וטענה שאינך יכול לייצג את האמנים.
"זה העליב אותי. לא נעים שקוראים לך בשמות כשהאולם מלא באנשים. אין לי שום בעיה עם גילה. לגילה אולי יש בעיה איתי. מותר לה להגיד מה שהיא רוצה גם אם אני נפגע. אני אדם מכיל ומבין את הכאב של האנשים ואת המקום שממנו הם צועקים. כיו"ר שחם חטפתי הרבה וגם היום אני עלול לחטוף. אבל זה לא יגרום לי לא לעשות את מה שאני עושה".
על הנייר, קנולר לא היה אמור לצאת ימני. הוא בנה של עיתונאית הארץ לשעבר יהודית קנולר, נולד וגדל בתל־אביב. "גדלתי בבית מאוד פתוח גם מבחינה פוליטית, שיש בו מגוון גדול של דעות". לפני כעשור התגרש מהשחקנית נועה רבן, אם בנו פטר (11.5). מאז ניהל כמה מערכות יחסים, אחת מהן עם הדוגמנית והשחקנית אלינה לוי, פליטת 'האח הגדול'. "נפגשנו בצילומי הסרט 'מיומנו של צלם חתונות' ונסענו יחד לפסטיבל קאן. היה נורא כיף יחד, נגמר ומאז אני מאוד אוהב אותה ומפרגן לה".
כרגע הוא ללא זוגיות. "לפעמים זה חסר לי", הוא מודה. "אבל אני הורה, האבהות כל כך ממלאה אותי וזה הכי חשוב. יש לי חיים מספקים בהרבה מובנים אחרים וכשזה יגיע, זה יגיע".
הבן שלך מתחיל עכשיו בקריירת משחק. המשיכה שלו לעולם התיאטרון משמחת או מדאיגה אותך?
"במקור זה הדאיג אותי. זה עולם שאם אתה מתקבל בו, אז הכל סבבה, אבל אם אתה לא מתקבל, לילד זו יכולה להיות חוויה מאוד לא נעימה ומבלבלת. אבל בינתיים פטר די מתקבל ולא סובל הרבה חוויות של דחייה, והוא גם מאוד נהנה מזה. אז אני לא יכול לעמוד בדרכו".
בינתיים, קנולר מנסה לעשות את מה שרבים בתיאטרון מנסים, ולהביא גם את הצעירים. "בחנוכה הולך להיות בתיאטרון בפעם הראשונה פסטיבל ילדים, נוער ומבוגרים שישלב מופעים של כוכבי יוטיוב ואינסטגרם כמו בן זיני".
כוכבי יוטיוב בתיאטרון?
"זו הזדמנות לגעת בדברים שבני נוער מתעניינים בהם ושבדרך כלל לא נכנסים לאולמות תיאטרון. חשוב לתת מקום ולגיטימציה לעולמות שונים של אמנות. זה כיף גדול. אני בטוח שכמות הקהל תוכיח שאני צודק. הגישה שלי היא לא להתווכח עם צרכי התרבות של קהלים אלא לספק אותם".
חושב להיכנס לפוליטיקה?
"לא נראה לי שבעתיד ארצה להיכנס לפוליטיקה. אבל החיים דינמיים".
פורסם לראשונה: 06:57, 25.10.19