העונה הנוכחית של "הישרדות" הייתה ארוכה וסוערת. ריבים, קללות, אהבות ושנאות. וכל זה כלום לעומת מה שהלך בקבוצת הוואטסאפ של המשתתפים. למעשה, הרוחות שם להטו כל כך, עד שבשלב מסוים ההפקה הכניסה אליה משתתפים מטעמה (צעד שגרם לחלק מהמתמודדים לצאת). עכשיו, לעומת זאת, היא כמעט שלא פעילה. למה? "יש הרבה כעסים", מסבירים חלק מהמשתתפים. ואיך אנחנו יודעים את זה? כי יש לנו מישהו שמכיר את אחורי הקלעים של עולם הטלוויזיה.
ביום רביעי, 9 בספטמבר, בשעה 18:30, מנויי +ynet מוזמנים לשיחה עם העיתונאי רן בוקר, שיחשוף סודות מ"הישרדות" ותוכניות נוספות. המפגש יועבר בשידור חי בזום והמשתתפים יוכלו לשאול שאלות - מפרטים על אסי בוזגלו ועד שיטת הרייטינג. רוצים להשתתף? לחצו כאן להרשמה.
חדש! לא רוצים לפספס אף כתבה? הירשמו לערוץ הטלגרם שלנו
"הישרדות VIP", שתעמוד במוקד השיחה, מעוררת עניין רב, בעיקר לקראת הגמר שייערך בסוף השבוע הקרוב. מה שאנחנו רואים על המסך הוא תוצאה של אלפי שעות עריכה. על האי המציאות היא לא רק ריבים וביקיני, יש המון פרטים קטנים שבעזרתם נרקם הסיפור. הנה כמה פרטים שאולי לא ידעתם.
- כשהמתמודדים מגיעים לאי, כל אחד מהם נכנס לבידוד של שלושה ימים בחדר נעול. השימוש בטלוויזיה ובטלפון אסור. האוכל מוזמן להם מראש. פעם ביום יוצאים לסיבוב של עשר דקות.
- לפני מועצת השבט, בהתאם להחלטת ההפקה, המתמודדות מקבלות פינצטה וסכין גילוח. יש להן כ-20 דקות לסיים את המלאכה, ואסור להן לדבר זו עם זו.
- אחת הסיבות לכך שהמתמודדים מגיעים טעונים למועצת השבט היא ההמתנה הארוכה. המועצה נערכת באי אחר, שונה מזה של השבטים, והמתמודדים מגיעים לשם בבוקר וממתינים שעות ארוכות, כל אחד בנפרד, ואסור להם לדבר אחד עם השני עד תחילת המועצה. זה נקרא "נוהל מועצה".
- בגד הים של המתמודדים בדרך כלל הוא אותו בגד ים. באחת העונות בגד הים של אחד הגברים נקרע וההפקה עדיין סירבה להחליף.
- המתמודדים מקבלים כמות אורז לפי הקצבה של רבע כוס לאדם ליום.
- על כל שבט יש שלוש מצלמות. אם המצלמות לא בסביבה - המתמודדים שומרים מרחק זה מזה ואסור להם לדבר, כדי שלא יתפספס אירוע כלשהו. בנוסף, כשאנשי הצוות מתקרבים לשורדים, אסור להם לענוד שעונים כדי שהמתמודדים לא יידעו מה השעה, ואסור להם להרכיב משקפי שמש כדי שהשורדים לא יראו את ההשתקפות שלהם.
- למתמודדים אין מברשות ומשחת שיניים. באחת העונות המשתתפים שפשפו חול מהים עם האצבע עד שההפקה צעקה עליהם כי זה עלול לגרום לנסיגת חניכיים. "אחרי שלושה ימים שאתה לא אוכל כלום חוץ מאורז אין לך ריח לא בפה ולא בגוף", סיפרה מתמודדת בעבר.
- כפות הרגליים הן הסובלות העיקריות של כל עונה. לשורדים אסור ללכת יחפים מחוץ למחנה והם נאלצים לנעול נעליים רטובות כל הזמן. "הרגליים נרקבות", אמרה מתמודדת בעבר.
- המתמודדים חתומים על סודיות. אם יפרו - הם עלולים לספוג קנס של חצי מיליון שקלים. עד כה לא היה מקרה כזה.
- אין איסור על קיום יחסי מין, אבל מתמודדים בעבר אמרו כי "אין אונות" במהלך הצילומים.
סדרה מדוברת נוספת השנה הייתה "טהרן" של כאן, על סוכנת מוסדת שנשלחת לאיראן. גם על ההפקה הזו אפשר ללמוד לא מעט פרטים.
- גורמים בתעשייה מעריכים את הסדרה בתור אחת היקרות שנעשו אי פעם בישראל. תאגיד השידור הציבורי השקיע כ-8.5 מיליון שקל בעונה הראשונה שכללה שמונה פרקים. העלות המוערכת של כל פרק: יותר מ-300 אלף דולר.
- הסדרה הוצעה בעבר הרחוק לקשת, שנאלצה לוותר עליה בגלל עלויות הפקה גבוהות מדי עבורה.
- סט הצילומים שדימה את טהרן נמצא בכלל באתונה. השחקנים והצוות עברו לשם לשלושה חודשים. לצוות ההפקה הישראלי הצטרפה חברה יוונית שקצת התקשתה עם האלתורים הישראליים. "בכל פעם ששינינו משהו תוך כדי תנועה - זה היה מטורף עבורם", סיפרו מפיקות הסדרה.
- השחקנית הראשית ניב סולטן למדה פרסית אצל מורה פרטית בשם רוזה, אבל היא לא יודעת לדבר חוץ מהטקסט - היא רק מבינה. על הסט נכח גם מומחה לפרסית כדי שהניב יהיה אותנטי.
- בסדרה שיחקו שחקנים איראנים שהגיעו בין היתר מפריז ומבלגיה. ההפקה חיפשה בכל העולם שחקנים איראנים, וגם דוברי פרסית בישראל נבחנו. אחד הנבחנים סירב לשתף פעולה משום שמדובר בסדרה ישראלית. חלק מהשחקנים האיראנים חששו להשתתף בסדרה, ואחת השחקניות אף לקתה בהתקף חרדה בגלל הפחד מהמשטר האיראני.
- הסצנה המורכבת ביותר לצילום הייתה ההפגנה נגד המשטר. הצילומים ארכו יום שלם, ועלות הצילום של הסצנה הגיעה לעשרות אלפי דולרים.
"מנאייכ", סדרת המשטרה של כאן שהסתיימה ממש לאחרונה, עוררה גם היא עניין וסחטה מחמאות, אבל ההפקה שלה נתקלה בלא מעט בעיות.
- היוצר, רועי עידן, סיפר כי נחשף לחקירות מח"ש בתקופה שבה התנדב למשטרה, ומשם שאב את הרעיון לתסריט שבמרכזו פרשה שחוקר השוטר איזי בכר (שלום אסייג). העלילה, עם זאת, בדיונית.
- כתיבת הסדרה ארכה שנתיים, שבסיומן הציע עידן את התסריט שכתב למפיק יואב גרוס, ויחד הם ניגשו עם הסדרה לתאגיד. לגרוס היה ברור מהתחלה כי הוא רוצה את שלום אסייג לתפקיד של איזי בכר, והוא לא היה מוכן להתפשר על כך. בכאן דרשו תחילה שאסייג יעבור אודישן, אך גרוס המשיך לעמוד על שלו, והתאגיד נאלץ להתפשר ולהיענות לבקשתו.
- הליהוק של עמוס תמם
גם לא עבר חלק. גרוס היה מעוניין בתמם לתפקיד השוטר המושחת ברק הראל, אבל הבעיה הייתה שבתסריט המקורי דמותו של הראל הייתה אמורה להיות מבוגרת יותר – דמות של קצין שגדל יחד עם אסייג במשטרה. הליהוק של תמם אילץ את עידן לשנות את התסריט ולהצעיר את הדמות של הראל. כך השתנה סיפור הרקע שלו, ובמקום שהשניים יגדלו יחד במשטרה, בכר הוא זה שגייס את הראל למשטרה וטיפח אותו.
- אחד הליהוקים המעניינים בסדרה הוא של הראפר סאבלימינל (קובי שמעוני), לתפקיד העבריין תמיר שמעיה. מי שחתומה על הליהוק של סאבלימינל היא מלהקת הסדרה הילה יובל, שהתחשבה גם במראה החיצוני שלו שהתאים לתפקיד אך בעיקר באודישן המצוין שלו, שהרשים את אנשי ההפקה.
- תקציב הסדרה עמד על 750 אלף לשקל לפרק, עלות סבירה יחסית במושגים של דרמה ישראלית. אף שלא מדובר בתקציב מופרע, ההפקה בכל זאת נקלעה לקשיים כלכליים, ונאלצה לקצר את העונה הראשונה בשני פרקים, מ-12 לעשרה, ובכך לחסוך 1.5 מיליון שקלים. מובן שהקיצור שנכפה על ההפקה אילץ את עידן לשכתב את התסריט ולהוריד כמה פרטים מהעלילה. העלות הכוללת של העונה הראשונה עמדה על 8 מיליון שקלים.
- בסך הכול נמשכו צילומי הסדרה 50 ימים, וכל יום צילום ארך בערך 12 שעות. כמה מימי הצילומים נערכו בעיר האוקראינית אומן, שאליה הספיקו להגיע עוד לפני הקורונה.
- כדי להתכונן לתפקיד ולהעניק לשחקנים מראה אמין ככל הניתן כשוטרים, הקאסט של הסדרה עבר אימוני נשק ונפגש עם שוטרים אמיתיים.
- בפרק הראשון, בסצנת הקריוקי, השחקנים שרים את "איביזה" של סטטיק ובן-אל. זה לא מקרי - מפיק הסדרה יואב גרוס הוא גם המנהל של צמד כוכבי הפופ. הבחירה בשיר נעשתה מתוך מחשבה למכור את הסדרה לחו"ל. כשסדרה נמכרת לרשת זרה, היוצרים צריכים לקבל אישור זכויות מיוצרי המוזיקה שלה. אם מדובר במוזיקת רקע, ניתן כמובן להחליף אותה אם מתקשים בקבלת האישורים – אבל ברגע שהשחקנים הם אלו ששרים, לא ניתן להחליף את השיר, והתשלום על זכויות היוצרים עלול להיות גבוה מאוד. החיבור המקצועי בין גרוס לסטטיק ובן-אל הבטיח כי להפקת הסדרה לא יהיו בעיות עתידיות בעניין הזה.
ויש עוד הרבה לדעת על אחורי הקלעים של עולם הטלוויזיה. מוזמנים להצטרף.
פורסם לראשונה: 09:42, 06.09.20