מה בסך הכול ביקשנו? להציץ למטבחים של אנשים עשירים כקורח? לדעת איך נראה מטבח של מיליארדרים? להבין איך עובד מקרר שעולה למעלה ממאה אלף שקל? אז ביקשנו. מתברר שאנשי האלפיון העליון לא ששים, בלשון המעטה, להציג בפני האנשים הרגילים את אורחות חייהם המפנקים.
כתבות נוספות למנויי +ynet:
לא רוצים לפספס אף כתבה? הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
ייתכן שחומות הדיסקרטיות מגינות עליהם מפני הביקורת והקנאה, או אולי סתם פחות מתאים להם. כך או כך, הרבה "לא" שמענו בדרך, אבל היינו סקרנים מכדי לוותר.
בסוף המשימה הושלמה בהצלחה, וזכינו בהצצה נדירה למעוז הפרטיות הביתי, לפינה הכי חמה ואישית בתוך הבתים הענקיים של המיליארדרים הישראלים. עכשיו תורכם.
בוקר טוב לבריגה טאוורס היוקרתיים, הממוקמים על הטיילת היפה של העיר נתניה. לאחר שהשוער הדרוך בלובי המפואר מנהל חקירה קצרה בנוגע לסיבת בואנו, אנחנו מקבלים את האישור המיוחל ועושים את דרכנו במעלית מהירה לפנטהאוז שבקומה 33.
את דלת הכניסה הגדולה פותחת לנו הילה פלז, מנהלת השיווק של בריגה טאוורס. הדבר הראשון שנגלה לעינינו הוא נוף הים המרהיב מהחלונות הגבוהים. פלס כבר רוצה להתקדם ולהראות לנו את המטבח המדובר, אבל אנחנו עוד עומדים המומים בסלון הרחב מול בריכת אינפיניטי, שבלחיצת כפתור ובאמצעות רמפה משוכללת הופכת מרחבת ריקודים לבריכה מחוממת ומפנקת.
"מדובר בפנטהאוז יוקרתי בגודל של 700 מטר מרובע. בתכנון המגדל יצרנו פער בין הקומה ה-33 לקומה ה-32. במרחק שנוצר הצלחנו להכניס את כל המערכות של הבית, כולל המנוע של הבריכה, מעלית המיועדת לשישה נוסעים וכמובן הטלוויזיה הגדולה, שעולה ונעלמת בלחיצת כפתור".
כמו ילדים בלונה פארק, אנחנו מלאי התלהבות, מנסים ללחוץ על כל הכפתורים כדי לראות אילו הפתעות נוספות יצוצו מהרצפה, אבל פלז היא המבוגר האחראי, שמזרז אותנו לכיוון המטבח הענק הממוקם בצד השני של הפנטהאוז. אם אתם כמונו, רגילים לזהות מטבח סטנדרטי לפי המקרר והתנור, צפוי לכם רגע של בלבול מהול במבוכה. המטבח שהגענו אליו הוא חלל עצום עם קירות חלקים, ללא כל סימני זיהוי קלאסיים למטבח פונקציונלי.
"שווי המטבח הוא כמיליון שקלים, מחיר המקרר והמקפיא של חברת גוגנהיים הוא מעל מאה אלף שקלים ושווי יתר המכשירים החשמליים עבר את סף ה-250 אלף שקלים", מסבירה פלז. "מדובר במטבח מודרני עם נגיעה של ספורט אלגנט תוצרת מטבחי ולקוצינה האיטלקיים, שהם המילה האחרונה בעיצוב היוקרתי. המטבח הוא בעצם יחידה אחת שהכול מתחבא בתוכה. ברז הכיור הוא רוז גולד, מצופה זהב. כמו כל הברזים בבית, גם הוא של חברת דורנברכט. מחיר הברזים בבית הוא 1.3 מיליון שקלים".
עדיין המומים מהמחירים שנזרקים לעברנו, אנחנו מבחינים בבקבוק וויסקי מקאלן יוקרתי שנח לו בטבעיות על השיש. בלי להתבייש, אני מארגן לעצמי טעימה קטנה. המטבח המשוכלל והמעוצב עושה לי חשק עצום להתחיל לבשל, אבל פלז מחזירה אותי למציאות: זהו מטבח אותנטי של האלפיון העליון. המשמעות היא שהוא לתצוגה בלבד, ויישאר נקי לנצח. את הבישולים האמיתיים לתושבי הבית מבצעים אנשי מקצוע במטבח האחורי, שמסתתר מאחורי דלת סודית.
פלז לוחצת על אחד הקירות, ודלת סתרים מפתיעה נפתחת למסדרון סודי המוביל למטבח הפנימי, המאובזר בכל הדרוש לבישול ולאירוח, כולל מדפי תצוגה מרשימים של כוסות משקה לכל קוקטייל אפשרי. לטענת פלז, גם המבשלת של אנשי האלפיון העליון נהנית מסגנון החיים הטובים והמפנקים שהווילה מציעה.
"למבשלת יש בפנטהאוז יחידה נפרדת משלה, עם מיטה וריהוט פנדי יוקרתי וכניסה ישירה למטבח האחורי, כך שהיא לא צריכה בכלל לעבור בסלון".
שעת בוקר מאוחרת באחד הרחובות היוקרתיים במרכז הארץ. יעל מוסקוביץ, מנהלת השיווק של חברת "ניגא שף - for home", פותחת לנו שער מסתורי לווילה גדולה ומעוצבת. מאחורי הגדר הגבוהה מסתתרת בריכה מפנקת, שמובילה לגינה מטופחת ולסלון גדול, עמוס יצירות אמנות מרשימות. מהסלון אנחנו צועדים דרך פטיו רחב אל המטבח הענקי של הבית.
"זהו מטבח אלפסינו קסטום מייד (מוכן לפי הזמנה ועיצוב של הלקוח) שמיוצר באיטליה, ומחירו למעלה מחצי מיליון שקלים. בניגוד למטבחים רגילים שעשויים מנגרות, המטבח הזה כולו עשוי מנירוסטה, כפיתוח ייחודי של מטבחים מקצועיים לבית פרטי. זהו מטבח צף שמשולב בחומרים אנטי-בקטריאליים, כך שרמת ההיגיינה כאן מאוד גבוהה. האי הוא כפול מהרוחב הסטנדרטי ובאורך של שישה מטרים, ובתוכו נמצאים מקרר יין ייחודי המשלב שתי טמפרטורות שונות, ליינות לבנים וליינות אדומים, ועולה 20 אלף שקלים, מכונת קרח טרי ומדיח כלים מיוחד של חברת מייקו תוצרת גרמניה, שעולה 28 אלף שקלים ומבצע הדחה בארבע דקות בלבד".
"זהו תנור מיוחד מדגם קומביסט מקצועי שעולה 45 אלף שקלים, עם מסך מגע ותוכניות בישול. הוא עובד כטייס אוטומטי בהתאם לסוגי המזון המבושל. בנוסף הוא מנקה את עצמו לבד, מה שמאפשר לנו לא לגעת בכלל בנושא הניקיון, התנור עובד כמו מכונת כביסה עם מים וקפסולת סבון שמכניסים מלמטה. 12 קפסולות לניקיון התנור עולות 200 שקלים".
כמקובל בקרב אנשי האלפיון העליון, הציוד החשמלי של המטבח מסתתר מאחורי ציפוי של משטח קוריאן יוקרתי, וגודלו מותאם לבקשת הלקוח. "שילבנו כאן מקרר מלא ועוד חצי מקרר ומקפיא קטן של חברת ליבר, שעולה 30 אלף שקלים", אומרת מוסקוביץ.
בנגיעה עדינה היא פותחת את הדלתות הכבדות, ותכולתו הפנימית של מקרר אותנטי של אנשי האלפיון העליון נחשפת מולנו. אני לא מתאפק, ומתחיל לנבור במקרר ולבדוק את תכולתו. באופן מפתיע, בתוך המקרר של אנשי האלפיון העליון מתגלים בעיקר קוטג' וחומוס. מוסקוביץ טוענת כי "למרות המעמד הכלכלי הגבוה של המשפחה הם אנשים צנועים, ובעלת הבית נוהגת לבשל בעצמה".
אנחנו בהוד השרון, בקומה האחרונה של מגדל חדש שאסור לנו לציין את כתובתו. דלת הברזל החכמה בכניסה לפנטהאוז היוקרתי נפתחת, ורעש הבריחים והצירים הכבדים מזכיר פתיחה של כספת.
מיקי כתר, האדריכל של אנשי האלפיון העליון, פותח את הדלת הענקית ומאפשר לנו הצצה נדירה לדירת יוקרה מטופחת ואסתטית של מיליארדר ישראלי, המתגורר כאן בדיסקרטיות מלאה.
"זאת דלת מיוחדת שהזמנו מחברה ישראלית בשם נילסן. אנחנו נמצאים בסלון של דירת גג-פנטהאוז שעיצבנו ללקוחות מקסימים. המטבח עלה למעלה מ-400 אלף שקלים. הכירה החשמלית של סימנס עלתה עשרת אלפים שקלים, היא מאפשרת שדות חום שונים ולשחק עם הגדלים בלי להיות מוגבל. דלתות המדפים השונים עובדות על מנוע חשמלי עם קולט מובנה של סימנס, שאוסף ריחות רעים ומאפשר חיים טובים, קלים ונוחים".
ליד הכיור הנוצץ בניקיונו יש ברז דק, שצורתו מזכירה קצת את הברז אצל רופא שיניים. "זו מערכת ברז ממוחשב של 'מי שגיב' שמחליפה את מכונות המים המקובלות שיש בדרך כלל על השיש, כי הן תופסות הרבה מקום", מסביר כתר. "הברז היוקרתי מייצר מנעד של מים קרים, מים מרוככים וסודה".
כיאה לברז המים לשתייה הממוחשב של אנשי האלפיון העליון, אין בו שיבר סטנדרטי אלא לחצני מגע. אני לוחץ על כל הכפתורים, אבל הוא מסרב לפעול. כתר מגחך.
"אם רוצים להפעיל את המים החמים, צריך קודם לשחרר את הנעילה של מנגנון הילדים. הברז הראשי של הכיור הוא ברז מיוחד ונשלף של חברת KWC תוצרת שווייץ. מדובר בברז גמיש ונוח להפעלה עם מראה דק ונעים. מתחת לשיש מסתתרת מערכת ריכוך המים, כך מקבלים שיש נקי".
מה זה מים מרוככים?
"מוסיפים להם חמצן שמרכך את המים ואז יש להם טעם קצת שונה, לא כמו שהעירייה מספקת".
תאורת המטבח הגיעה מחברה בלגית בשם דלתה לייט, ומחירה כמאה אלף שקלים. אני מתלבט אם למשש בעדינות את גוף התאורה היקר, שמא אקלקל או אלכלך בטעות, אבל כתר משועשע. הוא נותן מכה שובבה לאחת המנורות ומסביר: "למרות שכל גוף תאורה עולה אלפי שקלים, מותר לנדנד את גופי התאורה. הם עשויים מגוף עמיד ביותר ונותנים תאורה נפלאה".
מכיוון שכל קירות המטבח ובעצם גם כל קירות הבית, כולל הסלון, דלת הכניסה, חדר האמבטיה וחדרי השינה, מצופים במשטח אחיד בצבע אפור, אני מתקשה למצוא את המקרר. כתר לוחץ בעדינות על הקיר, ומנוע חשמלי חרישי פותח את דלת המקרר של חברת גוגנהיים, שעולה 90 אלף שקלים.
"כולנו בסופו של דבר אנשים רגילים, יחד עם זאת המוצרים במקרר הזה נשמרים מעבר למצופה. עגבנייה, לדוגמה, תחזיק פה חודש. יש בפנים מגירות ואקום שמחליפות את האוויר של הירקות ושומרות על הטריות. כל מגירה עם מזגן משלה".
מיותר לציין שאין במקרר הזה שום ריח של אוכל, אף על פי שהוא מכיל חלב סטנדרטי וגבינה לבנה, בדיוק כמו בכל בית.
כתר מסביר את הרעיון העיצובי שגרם לו להסתיר את המקרר היוקרתי: "מבחינת הקונספט, הצבעים של המטבח ממשיכים לסלון ולשאר חלקי הבית. בחרנו חומרים מתקדמים סופר-חזקים שיודעים להיות גם חדר רחצה, גם דלת וגם חדר שינה".
אייל שימן, מנכ"ל חברת למינם ישראל שמייצרת את משטחי הציפוי הייחודיים, מאוד גאה במראה האחיד של הבית: "החומר הזה נקרא גרניט פורצלן, והוא מורכב מחרסית, אשלגן, סידן, נתרן ומינרלים נוספים. מכניסים את כל התרכובת הזאת לתנור בטמפרטורה של 1,200 מעלות, ועם מדפסת דיגיטלית מדפיסים את הטקסטורה שעמידה לחום. על שיש מחומר כזה ניתן לשים סירים חמים ללא בעיה. עלות המשטחים כאן הייתה 200 אלף שקלים".
הלקוחות של שימן הם מיליארדרים אמיתיים, כאלה שיכולים לקנות לעצמם מה שמתחשק להם, אבל מתברר שבדיוק כמו שסיפרו לנו כשהיינו ילדים, כסף זה לא הכול בחיים.
"עושר ממש לא מוביל לאושר", אומר שימן, "אני מכיר הרבה אנשים עם כסף שלא היו מאושרים אפילו יום אחד בחיים שלהם. הם קמים כל בוקר עם פרצוף חמוץ ומתלוננים: 'התקלקל לי המדיח וקניתי אותו רק לפני חודשיים, ואיזה רמאים ואיזה באסה, דפקו אותי והרסו לי את השבוע'. חסרה להם קצת פרופורציה".
פורסם לראשונה: 06:54, 18.06.21