עולם הקולנוע הישראלי מתעורר אחרי שנה קשה: פסטיבל דוקאביב ייצא לדרך בתחילת חודש יולי ויימשך עשרה ימים, והפעם במתכונת רגילה מול קהל באולמות ובאירועי החוצות (בהתאם להנחיות משרד הבריאות), ובשילוב עם מהדורה מקוונת שתתקיים במקביל. היום (ג') התפרסמה טעימה קטנה מהפסטיבל המוערך, שהכריז על הסרטים הישראליים שישתתפו בתחרות.
13 סרטים יתחרו השנה בתחרות הישראלית לקולנוע תיעודי, ובתחרות לוקחים חלק כמה מהשמות הוותיקים בסצנת הדוקו המקומית. תומר הימן ישוב לפסטיבל עם "כל העצים נושבים ברוח", על ילד מאומץ עם אספרגר שיוצא לחפש את הוריו בגוואטמלה; דניאל סיון ("איוון האיום") יציג את סרטו החדש "קלף מלוכלך", העוסק בפרשייה שזיעזעה את עולם הברידג' ובה היה מעורב אלוף העולם הישראלי; קובי פרג' ומוריס בן-מיור יצללו אל דמותה של שושנה דמארי בסרט "המלכה שושנה"; ואוהד מילשטיין ("מבול") ישוב לפסטיבל עם "לילות קיץ", מסע לילי בנבכי נפשו של ילד בן שש.
בנוסף יוקרנו סרטים על דמויות מפורסמות מההיסטוריה הישראלית. "החלום הרביעי" של יאיר קדר עוסק בשנותיו האחרונות של עמוס עוז; "להיות ענת קם" של שלומי אלדר עוקב אחר מסעה של הצעירה שהדליפה לפני יותר מעשור מסמכים מסווגים מהצבא וכיום יוצאת למסע בארצות הברית; ו"קופסה כחולה" של מיכל וייץ, שעוקבת אחרי יומניו של סבא-רבא שלה יוסף ויץ, מראשי הקרן הקיימת לישראל.
שאר הסרטים שיתחרו על הפרס הנחשק הם "אהבה תלויה" של צבי לנזמן שצולל לטיפולי ההמרה בחברה החרדית; "חורים" של שירלי ברקוביץ' על טרגדיה פתאומית שמאלצת את גיבור הסרט להתעמת עם עברו ועם הממסד; "ויראלי" של אודי ניר ושגיא בורנשטיין המתעד צעירים ברחבי העולם בצל מגיפת הקורונה, כפי שהם השתקפו בסרטוני יוטיוב שהעלו; "הברכה של יאמנה" של אילנית סוויסה על צדיקה מחוללת ניסים בת 82 משדרות; "איך אומרות שתיקה" של שיר ניומן על השתקה בין דורית של שלוש נשים; ו"המלחמה האחרונה של נלסון" של אבי מאור מרזוק, שמציע מבט אבסורדי על הסכסוך במזרח התיכון.
מחוץ לתחרות יוקרנו סרטים ישראליים נוספים, בהם "גרוסמן" של עדי ארבל שחושף מבט אינטימי על הסופר דוד גרוסמן; "על החיים ועל המוות" של תמר טל שעוסק במחזאית ענת גוב שנפטרה מסרטן; ו"תוצרת חוץ" של יואב בריל החוזר למתנדבים מחוץ לארץ שהגיעו להתנדב בקיבוץ, ושואל מדוע הם הפסיקו לבוא.