במסגרת העונה הבינלאומית של מוזיאון ארץ ישראל, ולרגל ציון עשור להכתרת תל אביב כ"עיר עולם", נפתחה אתמול (ד') תערוכה חדשה המאגדת את מיטב העבודות של זוכי פרס פיקטה (Prix Pictet). מדובר בפרס יוקרתי לצילום ולקיימות, שנוסד על ידי קבוצת פיקטה ב-2008, ושמטרתו לכוון את תשומת הלב העולמית לנושאים הרי גורל שאיתם מתמודדת האנושות.
השנה, נושא התערוכה הוא "תקווה". בהתאם, סדרות התמונות של הצלמים הנבחרים מרחבי העולם עוסקות מזוויות שונות במאבק המתמשך להצלת כדור הארץ ועולם הטבע, עם דגש על רוח השינוי והאופטימיות הנדרשות כדי להניע את המהלכים לתיקון. בטרם הגיעה לישראל, התערוכה הוצגה בלונדון, טוקיו, ציריך ומוסקבה, ותמשיך מכאן לניו יורק, סינגפור ויעדים נוספים.
הזוכים נבחרו על ידי חבר השופטים מתוך מבחר של כ-600 תצלומים, באמצעות רשת בינלאומית של ממליצים מתחומי הצילום, האמנות, האוצרות והעיצוב. הזוכה הגדולה של התערוכה היא הצלמת ז'ואנה שומאלי מחוף השנהב, שזכתה על הסדרה Ça va aller ("יהיה בסדר"), המציגה תצלומים שצולמו שלושה שבועות לאחר מתקפת הטרור הרצחנית שאירעה בעיירת הנופש גראן בסאם במרץ 2016. עוד יוצגו סדרות תצלומים שצולמו על גדות נהר החידקל בעיר מוסול שבעיראק, בבית חולים באפגניסטן וברחובות יוהנסבורג שבדרום אפריקה.
בנוסף, מוצג במסגרת התערוכה פרויקט מיוחד בשם Confinement ("מאסר") שנוצר במהלך מגפת הקורונה, והמאגד את עבודותיהם של ארבעה צלמים עם קשר ביוגרפי לישראל: עילית אזולאי, ילידת ישראל אשר חיה ועובדת בברלין; נדב קנדר, צלם עטור פרסים שכבר זכה בפרס פיקטה ב-2009 וחי בלונדון; אורי גרשט, הפועל גם הוא מלונדון, ופבל וולברג, תושב תל אביב שיציג בתערוכה את סדרת התצלומים "מקום מפלט, פארק ירקון (תנים)", שצילם בפארק במהלך אחד הסגרים.