שנתיים וחצי אחרי חשיפת "ניו יורק טיימס" ו"ניו יורקר", המשפט המתוקשר נגד הארווי ויינשטיין הגיע לסיומו: אחרי חמישה ימים של דיונים, חבר המושבעים בניו יורק קבע היום (ב') כי המפיק אשם באונס מדרגה שלישית ובתקיפה מינית. העונש המקסימלי על עבירות אלו הוא 25 שנים בכלא. ויינשטיין זוכה בשני סעיפים של התנהגות טורפנית, האישום החמור ביותר שבגינו עלול היה לרצות מאסר עולם. המפיק יישאר במעצר עד להקראת גזר הדין של השופט, ג'יימס בורק, במרץ.
ויינשטיין הועמד לדין על חמישה סעיפים שונים, בהם אונס, תקיפה מינית והתנהגות מינית טורפנית. למרות התלונות הרבות נגדו, רק שתי נשים הגיעו בסופו של דבר לבית המשפט: מימי היילי, עוזרת הפקה בתוכנית "פרויקט מסלול" וג'סיקה מאן, שחקנית לשעבר. אל שתי התלונות האלה הצטרפה עדותה של השחקנית אנאבלה סיורה שטענה כי המפיק אנס אותה בתחילת שנות ה-90. עדות זו התבררה כמשמעותית במיוחד אפילו שחל עליה חוק ההתיישנות, משום שהיא נועדה להוכיח כי התנהגותו של ויינשטיין הייתה טורפנית ויש לה עונש מקסימלי (25 שנה עד מאסר עולם).
ההליך המשפטי היה קצר, אך מורכב ולפרקים גם מכוער. הוא החל בתחילת חודש ינואר, אז נבחרו 12 המושבעים (שבעה גברים וחמש נשים) אשר במשך קרוב לשלושה שבועות הקשיבו לטענות הקשות נגד ויינשטיין, ולבסוף נאלצו להכריע בין גרסת המתלוננות לגרסתו של המפיק, שטען כי כל היחסים היו בהסכמה.
המשפט החל עם התביעה, שהזמינה לדוכן העדים שש נשים שונות שסיפרו כיצד ויינשטיין פגע בהן מינית. הראשונה הייתה סיורה ("הסופרנוס"), שחשפה מול המושבעים כיצד המפיק אנס אותה בדירתה בתחילת שנות ה-90. על התקיפה הזו, לכאורה, כאמור חל חוק התיישנות ועדותה של סיורה נועדה לחזק את התביעה ולהראות שמדובר בדפוס התנהגות שחוזר על עצמו.
בהמשך עלו שתי המתלוננות המרכזיות לדוכן העדים. היילי סיפרה כיצד כפה עליה המפיק מין אוראלי בדירתה בניו יורק ב-2006 ולא השאיר לה ברירה אלא להיכנע. "לא יכולתי להתחמק ממנו, אחרי זמן מה החלטתי להתנתק ולסבול את זה, זה היה הדבר הבטוח ביותר לעשות בנקודה ההיא". מאן סיפקה עדות סוערת נוספת, שבמהלכה סיפרה כיצד המפיק אנס אותה בשנת 2013 בחדר מלון אחרי שקבעו להיפגש בארוחת בוקר. בנוסף חשפה כי איברי המין של ויינשטיין היו מעוותים ולכן ריחמה עליו. "בפעם הראשונה שראיתי אותו נמלאתי חמלה, חמלה מלאה. זה נראה כאילו הכעס שלו מגיע ממקום של כאב. אין לו אשכים וזה נראה כאילו יש לו ואגינה", סיפרה. בעקבות עדות זו לחבר המושבעים הוצגו תמונות עירום של ויינשטיין, שנועדו לחזק את טענתה של מאן.
כמה ימים אחרי עדות זו, התמונה הפכה למורכבת יותר כאשר דונה רוטונו, עורכת הדין של ויינשטיין שידועה בתור "בולדוזרית" בבית המשפט, החלה בחקירה הצולבת שלה וסיפקה הוכחות לכך שהשניים שמרו על קשר חברי גם לאחר התקיפה. "ניסיתי להפוך אותו לדמות אב", הקריאה מאן ממכתב ששלחה לאחד מידידיה בקשר לויינשטיין. במכתב היא סיפרה על יחסיה המורכבים עם הוריה וחשפה כי עברה התעללות מינית בצעירותה. בשלב זה מאן החלה לבכות ועברה התקף חרדה, על כן הדיון נקטע. יום למחרת, היא שבה אל דוכן העדים וסיפרה ששמרה עם ויינשטיין על קשר משום שחששה שיפגע בקריירת המשחק שלה וכי היא "מודעת לעובדה שהקשר איתו פתח דלתות" עבורה. עם זאת, היא הדגישה: "אני רוצה שהמושבעים ידעו שהוא היה האנס שלי". בנוסף הציגה התביעה הוכחות לכך שויינשטיין פנה לחוקר פרטי עם שמות של נשים שעלולות להתלונן נגדו בעתיד, אחת מהן הייתה סיורה.
אחרי שבועיים של עדויות נגד המפיק, הגיע תורו של ויינשטיין להגן על עצמו. הוא לא עלה לדוכן העדים, אבל קו ההגנה היה ברור - כל היחסים היו בהסכמה וכל הנשים ניסו להשיג ממנו משהו בשל מעמדו בתעשיית הקולנוע. לצורך כך רוטונו הציגה עוד התכתבויות בין המתלוננות לנאשם, בהן הן מחמיאות לו ודורשות לשלומו והוכחות לכך שהשתיים קיימו איתו יחסי מין גם לאחר התקיפות המדוברות. בנוסף היא זימנה לדוכן העדים את חברתה של מאן, שאישרה כי היחסים בין השניים היו ידידותיים.
בנאום הסיכום שלה, שנמשך חמש שעות, רוטונו, אמרה למושבעים כי נשים צריכות לקחת אחריות על הבחירות שלהן: "לפי הסיפור של המתלוננות, הן יצרו יקום שמבטל את ההיגיון הבריא והאחריות. ביקום שלהן נשים לא אחראיות על המסיבות שהן הולכות אליהן, על הגברים שהן מפלרטטות איתן ועל הבחירות שהן עושות כדי לקדם את הקריירה שלהן. בין אם אלה ההזמנות לחדרי המלון, כרטיסי הטיסה שהן קיבלו או העבודות שהן ביקשו". "בתסריט הזה", המשיכה, "הגבר החזק הוא נבל, והוא כל כך חזק וענק שאף אישה לא רוצה לשכב איתו".
מנגד, התובעת ג'ואן אילוזי, סיפקה בנאום שלה פרשנות אחרת לקשר בין המתלוננות לויינשטיין וטענה כי מדובר בצעד מכוון של המפיק. "הוא דאג לשמור על קשר עם המתלוננות שהוא דאג לגביהן. זו התנהגות של טורף". עוד אמרה כי לויינשטיין הייתה פוליסת ביטוח: "העדות נגדו עמדו בתור כדי להיכנס ליקום שלו. היקום שייך לי", אמרה והתייחסה לנקודת המבט של ויינשטיין, "לכן הן לא יכולות להתלונן כשדורכים עליהן, יורקים עליהן, משפילים אותן, וכן - אונסים אותן ומתעללים בהן". עוד הסבירה למושבעים על יחסי הכוחות הלא הוגנים בין ויינשטיין למתלוננות נגדו: "הוא ענק בתעשיית הקולנוע, והן עברו בתור מלצריות או דוגמניות וניסו לפרוץ בתעשייה. זו דיכוטומיה מוחלטת. הנה הנאשם שיש לו הכל, מנצל אנשים שהוא יודע שאין להן כלום".
ויינשטיין עדיין עומד בפני משפט נוסף בקליפורניה, שעות ספורות לאחר שהחל המשפט בניו יורק הוגשו נגדו כתבי אישום בלוס אנג'לס בגין אונס ותקיפה מינית של שתי נשים שונות במהלך 2013.