בטקסט שכתב עבור עיתון "הטלגרף" הבריטי, עובד לשעבר ב-BBC טוען שהאנטישמיות הפכה ל"נורמלית" בגוף התקשורת. כמו כן הוסיף כי ההנהלה לא מתייחסת ברצינות לטענות חוזרות ונשנות על התנהגות וגישה אנטישמית בתוך הארגון.
העובד המנוסה, יהודי שבחר להשאיר את זהותו אנונימית, סיפר שנאלץ להתמודד עם הערות אנטישמיות ואנטי-ישראליות כמעט על בסיס יומי, אך תלונותיו נדחו על ידי המנהלים. "אנטישמיות קיימת בחדרי החדשות השידור הציבורי בבריטניה. היא קיימת כבר שנים, והיא עדיין חיה ובועטת כיום, מתודלקת מחדש על ידי האירועים של 7 באוקטובר ואלו שקרו אחריהם. גם אני חוויתי זאת באופן אישי, יותר מדי, במהלך הקריירה שלי ב-BBC, הן לפני מתפקת חמאס והן אחריה", כתב.
הטענות הללו מגיעות לאחר שלפני כשבוע התפטר העיתונאי ג'יי ריינר מתפקידו כמבקר המסעדות של עיתון "האובזרוור", והאשים את עיתון ה"גדריאן" (אשר לקבוצתו משתייך גם "האובזרוור") בכך שהוא מעסיק אנטישמים. בתגובה לכך נמסר מה"גרדיאן" כי הוא "מתייחס ברצינות לטענות ונוקט בגישה של אפס סובלנות כלפי אנטישמיות".
"שמעתי בעבר את סוגי ההצהרות הללו, במיוחד מהמעסיק שלי, ה-BBC", כתב אותו עובד בטורו בהתייחס לאירוע הזה. במקביל העובד גם האשים את טים דייווי, מנכ"ל ה-BBC, בכך שלא הצליח להתמודד עם בעיית האנטישמיות בתוך התאגיד, למרות ששלח אימייל לכל העובדים בפברואר ובו הצהיר שאין מקום להתעללות גזענית מכל סוג ב-BBC.
"עבור עובדים יהודים, חוויית האנטישמיות והביקורת על ישראל היא יומיומית, וההצהרה של טים דיוויי נשמעת ריקה מתוכן. מעשים מדברים חזק יותר ממילים, ולמרבה הצער, כשזה נוגע לאנטישמיות או לאנטי-ציונות ב-BBC, המעשים כמעט ואינם קיימים", הוסיף.
עוד כתב: "היו מקרים רבים שבהם עובדים הביעו בנינוחות יתר דעות קשות על ציונים, על ישראל, על רצח עם ועל יהודים ברשתות החברתיות, כשהם גאים לפרסם את שמם בגלוי. חלק מהמקרים הללו דווחו בתקשורת, אך רבים אחרים לא זכו לפרסום ונמצאים כעת בבדיקה של מחלקת משאבי האנוש".
לדבריו, גישות אנטי-ישראליות היו נפוצות ב-BBC עוד לפני מתקפת ה-7 באוקטובר. כך תיאר עובד שאמר לו בעבר לאחר גל פיגועים בישראל שזה "תחילתו של הסוף של ישראל", או כתב בכיר אחר שכינה את ישראל בביטחון "מדינת אפרטהייד". "זה אולי לא נראה משמעותי לקוראים רגילים, שיכולים לראות בהערות האלו 'שיחת חולין משרדית' רגילה, אבל אם לוקחים את הדוגמאות האלו ומדמיינים שכל אחת מהן הייתה פוגענית כלפי אנשים שחורים, מוסלמים, להט"בים או נשים... פתאום זה מקבל משמעות אחרת לגמרי. מה הדבר הכי קשה בהערות האלו? העובדה שאף אחת מהן לא עוררה תגובה מלבד אדישות. לא 'לא כדאי לך להגיד את זה', לא 'אני לא בטוח שזה ראוי להגיד בנוכחות אדם יהודי'. אפילו לא מבוכה קלה. כלום. כי ב-BBC, ביטויים כאלו הפכו לנורמה".
"בקיץ האחרון, למעלה מ-200 עובדים יהודים ב-BBC חתמו במשותף על מכתב להנהלה, שבו הביעו 'חששות חמורים מאוד לגבי גזענות אנטי-יהודית' בתאגיד, וצירפו תיעוד ראייתי", הוסיף העובד. "תגובתו של ד"ר סמיר שאה, יו"ר ה-BBC, הייתה להודות שב'מספר קטן של מקרים, התנהגות העובדים לא עמדה בציפיות', אך הוא דחה את קריאת החותמים לחקירה רשמית. במילים אחרות, המסר היה: אין כאן מה לראות, אתם מגזימים".