העיתונאי ואיש הרדיו מולי שפירא הלך לעולמו אמש (ד') בבית החולים איכילוב, והוא בן 81. לפני כשנה וחצי הוא אובחן עם מחלה נוירולוגית, ובתקופה האחרונה חלה הדרדרות במצבו. לווייתו תתקיים היום ב-15:00 בבית העלמין בקרית שאול.
שפירא עבד שנים רבות בגלי צה"ל ומילא שלל תפקידים, בהם ראש מערכת התרבות. הוא הותיר אחריו את אשתו כרמלה ואת בנו, השחקן דן שפירא.
בנו דן אמר ל-ynet: "אני אסיר תודה לו על כל החינוך שהוא העניק לי, האהבה שהוא נתן לי, הוא בעצם לימד אותי הכול ושמר עליי, וככל שעוברות השנים אני מבין יותר ויותר כמה הוא היה אבא מדהים. אני גאה בו, אוהב אותו וכבר מתגעגע. הוא יהיה חסר לי".
מ"מ מפקד גלי צה"ל, דני זקן, ספד לו: "מולי שפירא היה מעמודי התווך של גלי צה"ל ומי שעיצב דורות של עיתונאים ואנשי תרבות. את כולם חינך על ערכיו שלו, מקצועיות בלתי מתפשרת, חתירה מתמדת אל מה שמאחורי הקלעים ושאינו גלוי לעין. מולי הביא למאזיני גלי צה"ל את התרבות הישראלית כפי שראה אותה בעיניו שלו".
שפירא נולד בכפר מל"ל בשנת 1942. אביו היה שחקן ובמאי תיאטרון בליטא, וכשעלה לישראל הפך למורה ולאחד ממייסדי זרם העובדים בחינוך. יחד עם הוריו ואחיו עמוס, הוא עבר בהמשך להתגורר בתל אביב, וחלם להשתלב בתיאטרון. "התחלתי להתכונן לזה כבר מגיל שש", סיפר בריאיון ל"ידיעות אחרונות" מ-2017, "הייתי רואה כל הצגה, הייתה לי מחברת שבה כתבתי ביקורות על כל הצגה שראיתי."
בצבא התגייס ללהקת פיקוד צפון, ומשם המשיך למועדון התיאטרון ולחמאם בדרכו לקריירה שייעד לעצמו כשחקן ובמאי. אולם בסוף שנות ה-60 הוא זומן לשיחה עם מפקד גלי צה"ל דאז, יצחק לבני - וזו הסיטה אותו ממסלולו לצמיתות. הוא הגיע לתחנה בגיל 26 אחרי שהוסמך כעורך דין ("והדבר היחיד שידעתי זה שאני לא רוצה להיות עורך דין", אמר בריאיון ל"ידיעות אחרונות") - ושינה את פני התחנה. הוא הקים את מחלקת התרבות, ייסד את השידורים החיים מהופעות ופתח במסורת של ערבי מחווה משודרים לאמנים, לתיאטראות ולתזמורות.
ב-1999, אחרי שניהל את מחלקת התרבות של גל"צ, שפירא מונה לראש חטיבת התרבות והבידור. בין התוכניות שערך נמנתה "ציפורי לילה" (שאותה גם הגה), והוא הגיש את תוכנית התרבות "בילוי נעים" בימי שישי. כמו כן, בתקופת כהונתו, החלו בתחנה את דרכם תחתיו אנשי תקשורת ותרבות, כמו רוני קובן, גיורא חמיצר וגיא פינס.
ב-2009 פרש שפירא מתפקיד ראש מחלקת התרבות, והמשיך להגיש את "בילוי נעים" עד 2016. במהלך השנים זכה במספר פרסים על תרומתו לתרבות הישראלית - בהם פרס אמ"י למפעל חיים ופרס סוקולוב למפעל חיים.