מלון פאלאס (9.1)
רומן פולנסקי כבר לא ילד, אבל גם בגיל 91 הוא עדיין מוציא סרטים חדשים - האחרון הוא "מלון פאלאס", שכשנה לאחר יציאתו לאקרנים מקבל סוף סוף הפצה רשמית גם כאן. הפעם הז'אנר הוא קומדיה, ואחת מטורללת במיוחד שבמרכזה מלון שווייצרי יוקרתי במהלך חגיגות השנה החדשה רגע לפני תחילת המילניום ובו חייהן של דמויות שונות מתנגשים לכדי קומדיה אנושית ארסית, פרועה ונוקבת. בקאסט ניתן למצוא את ג'ון קליז הגאון ואפילו את מיקי רורק. מטיבי לכת ישימו לב גם לדוגמנית הישראלית מישל שאפה.
"סודה" (16.1)
טבריה, 1955. אווה התופרת (רותם סלע) עוברת עם בתה לשכונה שמאכלסת ניצולי שואה. שלום (ליאור רז), שבימי המלחמה הנהיג חבורת פרטיזנים אמיצים וכעת עובד כמנהל הייצור במפעל הסודה המקומי, מתאהב בה. אלא שהקשר המלבלב עומד בפני מכשול מהותי: שמועה מתחילה להסתובב בשכונה, לפיה אווה הייתה קאפו באושוויץ. האם נכון הדבר? ואם כן - מה יעשה שלום כעת? כמוכם - כמונו: אין לנו מושג. אבל הקאסט עתיר-כריזמה (גם נטע שפיגלמן, זוהר שטראוס ופיני טבגר פה), הבמאי הוא ארז תדמור המקצוען ("סיפור גדול", "בחורים טובים"), ובואו, כולנו סאקרים של מלודרמה תקופתית טובה.
"איש זאב" (16.1)
הואריאציה המי-יודע-כמה על מיתוס אנשי-הזאב נהנית מיתרון אחד בולט: מי שאחראי לה הוא הבמאי/תסריטאי המשובח לי וואנל, האוסטרלי שפרץ עם התסריט ל"המסור" (שבו גם כיכב), ומאז הפסיק לנפק שלל תסריטים לסרטי אימה אפקטיביים. ב-2018 וואנל גם הפך לבמאי עם "משודרג" המוצלח, ואז "בלתי נראה" המוצלח גם הוא. זה האחרון עורר את תיאבונם של אולפני יוניברסל, שבמשך שנים ניסו להחיות את "יקום המפלצות" האגדי שלהם משנות ה-30 וה-40, עד שכישלון "המומיה" בכיכוב טום קרוז קבר את המיזם. וכך וואנל קיבל לידיו את "איש זאב", שבו תחילה אמור היה לככב ראיין גוסלינג, עד שפרש והוחלף בכריסטופר אבוט המצוין שפרץ לחיינו ב"בנות" וכיכב לאחרונה ב"קרייבן הצייד", לדאבונו. וכמובן גם ג'וליה גארנר ("אוזרק", "להמציא את אנה") נמצאת כאן. בקיצור, לגמרי יש למה לצפות. כאילו, חוץ מל"קרייבן הצייד".
"הסיפור של סולימאן" (16.1)
עם שני פרסים מפסטיבל קאן (פרס חבר השופטים ופרס השחקן במסגרת "מבט מסוים" שהוענק לאבו סאנגארה), "הסיפור של סולימן", סרטו של בוריס לוז'קין הצרפתי, עוקב אחר מספר ימים בחייו של סולימאן - מהגר מגיניאה שעובד כשליח רכוב על אופניים ברחבי פריז, בעודו מתכונן לריאיון קריטי במשרד ההגירה. לוז'קין מתאר את גיבורו בסגנון ריאליסטי מחוספס, בסרט שזוכה לשבחים מכל עבר מאז הוקרן בבכורה בקאן (ולאחר מכן פה אצלנו, במסגרת פסטיבל הקולנוע ירושלים).
לוחמות ללא גבול (16.1)
מרטין קמפבל ("קזינו רויאל") חוזר לשתף פעולה עם אווה גרין, שגילמה את וספר בסרטו הראשון של דניאל קרייג כג'יימס בונד - כשהפעם היא מגלמת לוחמת קומנדו אמריקנית שמקימה יחידה נשית שמטרתה לשחרר קבוצת נערות שנשבו על ידי דאע"ש - כל העסק מסתבך בשלל פיתולים והפתעות במהלך העלילה. מלבד גרין, ניתן למצוא גם את מריה בקלובה ("המתמחה") ורובי רוז ("ג'ון וויק 2") לצד קאסט שחקנים ישראלים מרשים, בהם רונה-לי שמעון, ג'ורג אסקנדר, מאי קורץ ואסתי ירושלמי. מה יכול להיות רע?
"עד שייצא עשן לבן" (30.1)
דרמת המתח הזו, שזוכה לשלל שבחים ומועמדויות ואף זיכתה את התסריטאי פיטר סטרואן בגלובוס הזהב, מבוססת על הספר Conclave מאת רוברט האריס, ומתרחשת במקום לא צפוי: תוככי הוותיקן. האפיפיור מת, אתם מבינים, ועל הקרדינל לורנס (רייף פיינס) לנווט בין שלל הטוענים לכס הקדוש, כשברקע אנשי כמורה תככנים, אינטריגות נכלוליות וקונספירציות מסוכנות. האם יצליח במשימתו? ובכן, למי אכפת כשמלבד פיינס האולטרה-מוכשר כולל הקאסט גם שמות כמו סטנלי טוצ'י, ג'ון לית'גו ואיזבלה רוסליני, וכשעל הבימוי הופקד אדוארד ברגר המצוין ("במערב אין כל חדש")? נהיה שם, סגור.
"עם הזרם" (30.1)
סרט האנימציה המרהיב והייחודי הזה, שמגיע מלטביה (!), הולך והופך לאחת מהפתעות השנה - רק השבוע קטף את גלובוס הזהב לסרט האנימציה הטוב ביותר, כשהוא מביס את מתחריו רבי-הפרופיל - בהם "רוז הרובוטית", "מואנה 2" ו"הקול בראש 2". כל זה, מיינד יו, עם תקציב ששווה בערך לתקציב הקייטרינג של הסרטים הללו. אולי אפילו לא. הסיפור, ללא מילת דיאלוג אחת, עוקב אחר חתול שחור קטן וחמוד שמוצא את עצמו נסחף להרפתקה בעולם שעובר דרמה גדולה - שיטפון עצום שככל הנראה הכחיד גם את האנושות אשר לה כמעט אין זכר. יחד עם חיות אחרות שהוא פוגש בדרכו - בהם כלב, למור וקפיברה - החתול נאבק כדי לשרוד, ואפילו לשגשג, בעולם החדש הזה. עכשיו צפו בטריילר המרגש, אחד מכמה שנעשו לסרט, ותגידו שלא בא לכם עליו מיד.
"אהבה ומכות אחרות" (6.2)
מרווין גייבל (קי הוי קואן, שקטף את פרס האוסקר על תפקידו המשובב ב"הכל בכל מקום בבת אחת") הוא סוכן נדל"ן בעיירה קטנה סמוך למילווקי. מדובר בטיפוס חביב ונוח לבריות - אלא שבעברו היה מרווין מתנקש מקצועי עסוק, ומסתבר שמדובר בסוג המקצוע שקשה להותיר מאחוריך. הנקודה הזו הופכת לברורה במיוחד כאשר שותפתו לשעבר של מרווין (אריאנה דבוז) יוצרת איתו קשר אחרי שנים של נתק, והוא מגלה כי אחיו המאפיונר (דניאל וו) שלח אחריו מתנקשים. חיש מהר חוזר מרווין לתחום עיסוקו המקורי - והבתים שהוא מראה במסגרת עבודתו כמתווך הולכים ומתמלאים בדם. עם חסות של במאי האקשן דייויד ליץ' ("ג'ון וויק") אשר משמש פה כמפיק, ועם קי הוי קואן הנפלא שממשיך את הקאמבק הכה-מוצדק שלו, סרט האקשן הקומי הזה נראה כמלבב במיוחד, ממתק חורפי דל-יומרה לשוחרי הז'אנר.
"אנונימי לגמרי" (6.2)
הביופיק המוזיקלי המדובר הזה, שיצא בכריסמס בארצות הברית, הספיק לגרוף שלל שבחים מהמבקרים - שהתרשמו במיוחד (ברובם) מתצוגת המשחק של טימות'י שאלאמה בתפקיד הראשי, שעוד עלולה להיגמר בטקס פרסי האוסקר. השחקן הצעיר והמוכשר מגלם פה את בוב דילן, אגדה חיה, בתקופה ספציפית בחייו - מפריצתו בראשית שנות ה-60 ועד מחצית העשור, כשהפך מטרובדור אקוסטי לרוקר מלווה בגיטרות חשמליות. לא שינוי של מה בכך, בטח לא כשמעריציו זועמים על המהפך המפתיע. אבל דילן הוא דילן, ואף אחד לא יעמוד בינו ובין חירותו האמנותית. מלבד דמותו האניגמטית תמצאו פה דמויות מיתיות נוספות בנות התקופה, מג'ואן באאז (מוניקה ברברו), דרך ג'וני קאש (בויד הולברוק) ועד פיט סיגר (אדוארד נורטון). אבל שאלאמה הוא העניין פה. האם אכן נבלע לתוך הדמות וסיפק תצוגת משחק נדירה, כפי שכאמור יש מי שטוענים, או שמא מדובר במשחק חיקוי מוצלח ותו לא? ובכן, כך או כך, הוא ברשימת הצפייה שלנו.
"מופע טוטאל" (13.2)
סרטו של רועי אסף, שחקן בימים כתיקונם, מעורר סקרנות רבה ואף קטף שני פרסי אופיר - על הצילום של סער מזרחי ועבודת האיפור של אורלי רונן. הסיפור עוסק באסי (אסף), שחקן כושל מעיירה דרומית שעובד למחייתו כמורה לדרמה בתיכון, ובלילות מופיע במופע קברט מקומי. לאחר אירוע בלתי צפוי הוא הופך למפורסם - אך לא בדרך לה ציפה. עכשיו רק נותר לו להחליט אם יוותר על חלומו, או שיילך עליו בכל הכוח. עוד מככבים: אורי גבריאל, אלברט אילוז, אוהד קנולר, מילי עשת ושמעון מימרן.
"הברוטליסט" (20.2)
מה עוד נותר לומר על הסרט שכבר די חקק את מקומו כאירוע הקולנועי של השנה? לא הרבה, כך שנותר רק לרוץ ולצפות ב"הברוטליסט" עם יציאתו כאן בארץ. כן, למרות זמן מסך של כשלוש שעות וחצי. הסרט האפי, שכבר זיכה את הבמאי בריידי קורבט ואת הכוכב אדריאן ברודי בפרסי גלובוס הזהב, לקח גם את פרס הסרט הטוב ביותר בקטגוריית הדרמה - ואם אתם טיפוסים מהמרים, כדאי שתשימו עליו את הז'יטונים גם כשיפציע בטקס פרסי האוסקר הקרוב. הסיפור, אם כל זה טרם הספיק לכם, עוסק בקורותיו של אדריכל הונגרי-יהודי שמהגר לארצות הברית אחרי המלחמה, ונלחם בשיניו כדי להגשים את עצמו מקצועית ואמנותית -דבר שאכן קורה, אך לא ללא מחיר כואב שמעמת את החלום האמריקני עם המכונה הקפיטליסטית שדרכה הוא נאלץ לעבור.
"געגוע" (עדיין אין מועד יציאה)
עם ידיים על ההגה של הרימייק האמריקני לסרטו באותו השם מ-2017 - שעוסק באדם המגלה כי בנו בן ה-19, שאותו לא פגש, הלך לעולמו - שבי גביזון שיחק אותה. למה שיחק אותה? ובכן, גביזון הצליח ללהק לסרטו את ריצ'רד גיר ודיאן קרוגר, שנכנסים לנעליהם של שי אביבי ונטע ריסקין, בהתאמה. לא דבר של מה בכך, וגם אם המבקרים בארצות הברית וקנדה העדיפו את גרסת המקור, צאו בהמוניכם לפרגן ליוצר הכה-מוכשר הזה. סרט בבימוי ישראלי, עם כוכבים בינלאומיים שיוצא בתקופה שכזו דורש את מלוא תמיכתכם!