פסטיבל מחול בריטי ביטל את השתתפותה של היצירה הישראלית RAVE מאת הכוריאוגרף הישראלי דור אלדר. היצירה, בת קצת יותר משתי דקות וחצי, מהווה אינטרפרטציה אמנותית לאירועי 7 באוקטובר.
הפסטיבל, בשם EDIFF, שלח לאלדר הודעה המודיעה לו על ביטול השתתפות יצירתו, וזאת לאחר שהיצירה התקבלה לפסטיבל ונכללה בתוכניה הרשמית שלו. בהודעה נכתב כי "הפסטיבל הגיע להחלטה הקשה לבטל את השתתפות RAVE מהתוכניה שלנו. נאלצנו להתחשב בקהל שלנו ואמנינו, ואנו נתונים ללחץ של הקהילה האמנותית. נושא היצירה שנוי במחלוקת ומעורר מתיחות, וכארגון לא-פוליטי אנו חייבים להיות זהירים ביותר בנוגע להיכן אנו מאירים את הזרקור שלנו.
"EDIFF לא מחרים סרטים ישראלים, אבל נאלצנו לקבל את ההחלטה הקשה של להחרים כל מה שמתייחס באופן ספציפי לאירועים שהשפיעו על קונפליקטים מתמשכים ברחבי העולם", כך לפי ההודעה, "אנו צריכים להתחשב בספונסרים ובמממנים שלנו, כמו גם בתגובות מיוצרי-הסרטים האחרים במסגרת הרשמית. אנו מכירים בערך האמנותי של הסרט, ובכך שהוא מבטא רגשות אותנטיים לגבי האירוע הנורא שהתרחש. זו לא הייתה החלטה קלה עבור ועדת EDIFF".
"הם דיברו איתי והזמינו אותי לשם", מספר אלדר בשיחה עם ynet, "הייתי איתם בקשר כל הזמן. ואז הם פרסמו באתר את רשימת היצירות שיהיו בפסטיבל, ומתחת לשם של היצירה שלי הם כתוב 'אזהרת טריגר, סכסוך ישראלי-פלסטיני'. שזו ממש לא מטרת הסרט. זה סרט על הנובה. אין שם שום סממנים פוליטיים".
1 צפייה בגלריה
יום הצילומים ליצירת המחול RAVE
יום הצילומים ליצירת המחול RAVE
מתוך יום הצילומים ליצירת המחול RAVE
(צילום: עמית סליקטר)
לקראת תאריך קיום הפסטיבל, קיבל אלדר את המייל מההנהלה שמודיע על ביטול השתתפות יצירתו. "הופעל עליהם לחץ מהמממנים של הפסטיבל, וגם מאמנים אחרים שצפו בסרט ואיימו שהם לא ישתתפו אם הוא יוקרן. כולם מדברים על אנטישמיות בעולם, אבל בחיים לא הרגשתי את זה - עד הרגע הזה. אף פעם לא הרגשתי חריג, לא משנה איפה נמצאתי בעולם, אם אני מתמקד במחול. אבל פה הם כל כך גרמו לי להרגיש דחוי, עכשיו הבנתי מה זו אנטישמיות. אם זה היה מהצד השני, סרטון פרו-פלסטיני, הם בחיים לא היו מבטלים אותו, וגם כתבתי להם את זה".
בפברואר האחרון, עם יציאת הסרטון, אמר אלדר ל-ynet: "אני רוצה לשלוח את זה לפסטיבלים בעולם, לעורר מודעות. אני רואה את כל ה'פרי פלסטיין' אצל צעירים ברחבי העולם - אצל להט"בים, אנשים נאורים שאני אומר, 'איך זה יכול להיות?'. אני לא מצליח להבין את זה. ואני רוצה לשנות את זה, אפילו במעט. להחדיר משהו אחר לתודעה".
אלדר, רקדן מקצועי וכוריאוגרף, עושה בין היתר כוריאוגרפיה למחזות, מופעי מוזיקה ועוד. בין היתר היה מעצב התנועה במחזה "חתונה מאוחרת" בתיאטרון הבימה.