האמת היא שעד הרגע האחרון עוד קיוויתי שמדובר בדוקו-ריאליטי בשם "מְגַדְּלִים": ארבעה חובבי גינון ביתי, דומעים כשהם חושפים את ילדותם הקשה, זו שהפכה אותם למי שהם, תוך שהם גוזמים את הבגוניה המתפרעת שלהם או חולקים טיפים על דישון והשקיה. אבל לא, הדוקו-ריאליטי החדש של HOT בידור לגמרי נקרא "מִגדלים" על שום אותם בניינים רבי קומות בהם מתגוררים לפחות שלושה מבין ארבעת המתועדים של הסדרה, עושים קידוש לבד ביום שישי, קובלים על בדידותם או מתחרים בלמי יש יותר גבוה.
"מגדלים" – פרומו
(באדיבות HOT בידור)
מצפייה בשני הפרקים הראשונים אני מסיקה שאו שנגמרו ומוצו לחלוטין כל הנושאים בעולם שעשויים לעמוד במרכז דוקו-ריאליטי חדש, ולא נותר אלא להיתלות בתמה כמו "אנשים שגרים במגדלים", או - וזה ההימור הפרטי שלי - שמחלקת הליהוק הצליחה למצוא ארבעה אנשים שהיה לה עניין לשלב באותה הסדרה אבל היא לא הצליחה לגבש פורמט עד שמישהו עלה על זה - כולם גרים בבתי קומות! שלושה מהם אפילו גרים בקומות די גבוהות! אז זהו.
על ארבעה בנים דיברה "מגדלים" - הראשון הוא גיא איתן קומה 10, האיש שפרש מהעונה הלפני אחרונה של "האח הגדול" והשאיר לא מעט צופים וצופות עגמומיים מאחוריו. אנחנו פוגשים את איתן כשהוא מתאושש מפרידה מהאקסית שלו, ליאור עמר, שגרמה לו להתנסות לראשונה בחייו בשברון לב. איתן הרמוס מסתובב בבית שלו בבוקסר ובלי חולצה, ומדי פעם מבקר את הרב שלו כדי להתעודד ולשמוע בדיחות של רבנים ("בכל נישואים צריך ללכת לבקר הרבה בכותל. למה? כדי להתרגל לדבר אל הקיר"). התפיסה העצמית שלו טוענת שהוא אותנטי, ולכן הוא ברא נישה גברית שלא הייתה קיימת קודם.
3 צפייה בגלריה
מתוך "מגדלים"
מתוך "מגדלים"
לא הצליחו לגבש פורמט עד שמישהו עלה על זה - כולם גרים בבתי קומות! מתוך "מגדלים"
(צילום: באדיבות HOT וסלוצקי אפיקי תקשורת)
הטיפוס השני הוא נאור ברוך קומה 44, גבר טופ של הטופ, איש שוק ההון שעושה הון ומחפש אישה שומרת מסורת מבית שאן. ברוך מפצה את עצמו על ילדות בעוני ומתגעגע לאמא שלו, שגידלה אותו לבדה והלכה לעולם שכולו טוב לפני שנה וחצי. התפיסה העצמית שלו: אני כמעט ולא מפליץ.
השלישי הוא אייל חדד קומה 31, סטייליסט, גיי מוחצן וביקורתי להדהים שלא אוהב לפגוש אנשים וספק אם פגש אי-פעם את עצמו. הוא אוהב להקיף את עצמו במעליות ולהדליק נרות שבת. לזכותו יאמר שיש לו סטייל, שהוא מחזיק באג'נדה רהוטה ומנומקת ושהאקסטרווגנטיות שלו כנראה מוצדקת, הוא באמת טיפוס יוצא דופן ומעניין.
3 צפייה בגלריה
מתוך "מגדלים"
מתוך "מגדלים"
טיפוס יוצא דופן ומעניין. מתוך "מגדלים"
(צילום: באדיבות HOT וסלוצקי אפיקי תקשורת)
אחרון הוא מאיר כהן קומה 2 (!) שלא ברור איזה מלהק עיוור השחיל אותו לסרייה הזאת. הוא גרוש עם שני ילדים והרוויח את 15 הדקות שלו כפיישנט זירו של הקורונה, ימח שמה. הוא הבעלים של חנות "הפיראט האדום" אבל אחרי הקורונה הוא הבין שהוא לא הגשים את עצמו, כלומר לא בילה שנות רווקות במשחקי שש-בש על הים ויציאה עם בחורות, ולכן הוא עשה את הדבר המתבקש והתגרש. נראה שאת הזמן הפנוי שנפל עליו הוא מעביר בציפיה לילדים שלו שיבואו לארוחות שבת ובניסוח חוכמת חיים עתיקה ("אני ממליץ לכל בן אדם להיות מאושר"). תפיסה עצמית: מאיר אכן לא נראה בגילו (45), אבל לא מהכיוון שהוא חושב.
ארבעתם אולי גרים במגדל אבל כל אחד מהם הגיע מיקום אחר. איתן הוא כריזמטי מספיק כדי להחזיק את המשבצת שלו (אם כי אחרי שני פרקים אני חשה שמיציתי את עניין שברון הלב שלו, מקווה בשבילו ובשבילנו שאנחנו קרובים לקו-הסיום). נאור ברוך הוא מהדמויות שנדמה שהעורך עוד מתלבט אם הוא נלעג בחוסר המודעות העצמית שלו או מעורר פליאה באופן שבו הצליח להביא את עצמו לרמת חיים נהנתנית כל כך (אבל יש הסבר למורכבות הזאת, קוראים לזה "גאון מתמטיקה שמאמין שאמנות הפיתוי זה דבר"). חדד לוקח את הדמות שלו באופן כל כך טוטאלי, גישה שמעקרת מלכתחילה כל נטייה ללעג ולא מאפשרת לך אלא לקפוץ על הרכבת וליהנות, ומאיר, טוב, מאיר.
3 צפייה בגלריה
מתוך "מגדלים"
מתוך "מגדלים"
לא תקפוץ מהגג בניסיון להמציא את הגלגל (טוב, אולי רק מהגג של מאיר, כי הוא נמוך). מתוך "מגדלים"
(צילום: באדיבות HOT וסלוצקי אפיקי תקשורת)
"מגדלים" לא מביאה איתה בשורות גדולות. היא לא תקפוץ מהגג בניסיון להמציא את הגלגל (טוב, אולי רק מהגג של מאיר, כי הוא נמוך). היא מסמנת וי עיוור על כל האלמנטים של כל דוקו-ריאליטי שהולעטנו בו אי-פעם. הרוב המכריע של הסצנות מרגישות מבוימות כשהמשתתפים נדחקים אליהן על ידי ההפקה. רוב הרגעים מתים, רוב השיחות בין המשתתפים מעוקרות מתוכן. פה ושם מבצבץ לו יהלום רגשי שיש לו אולי פוטנציאל לגעת באיש שאוחז בשלט, ברוב המקרים גם הוא ימוסמס.
"מגדלים" מבדרת במידה ומרדימה במידה, וכל תכליתה היא להגדיל את מספר העוקבים של המשתתפים כדי למקסם את עוצמת המשפיענות שלהם או את האגו שלהם. המאפיין יוצא הדופן שלה הוא, שלפחות עד כה 7 באוקטובר אינו קיים פה. עניין שאתם מוזמנים לסמן לעצמכם כיתרון או כחיסרון. אם כל זה פותח לכם את התיאבון ואתם לא סובלים מפחד גבהים, תפסו מעלית מלמטה למעלה, או במקרה של מאיר, אפשר גם לעלות בחדר המדרגות.