הערב (ג') התקיים אירוע הענקת פרסי מפעל החיים של איגוד אמני ישראל (אמ"י) לשנת תשפ"ג בהיכל התרבות שבפתח תקווה, שם הוענקו בין היתר פרסים לחווה אלברשטיין, מרגלית צנעני, חנה לסלאו, ניצה שאול, מיקי קם, דורי בן זאב, דויד ברוזה ושלום חנוך.
עם עלייתו לבמה, שלום חנוך זכה לתרועות מצד הקהל והעניק נאום זכייה תמציתי. "אני לא רגיל ולא כל כך אוהב גם לקבל פרסים, אבל מחבריי האמנים אני מרגיש כבוד לקבל פרס. אז זאת הסיבה שבעצם אני מקבל את הפרס הזה", אמר חנוך, שבחודשים האחרונים נאלץ לבטל הופעות בשל עניינים רפואיים, "אני מודה לחבריי האמנים, ואני מודה לכם, כי אתכם אני פוגש כל הזמן".
חוה אלברשטיין, שזכתה גם היא בפרס על עשייתה המוזיקלית הענפה מאז שנות ה-60, בחרה דווקא להתייחס לפן הפוליטי בנאומה. "בבוקר כתבו בעיתון שבממשלה הבאה יהיו 30 שרים, חשבתי שאולי גם לנו יתנו איזה שר, חצי שר, לאמנים שתורמים כל כך הרבה למדינה הזאת, כל כך הרבה למצב הרוח, להיסטוריה ובעיקר בעיניי לשימור ההיסטוריה. כשאתה שומע שיר, אתה נזכר מה קרה לך באותו שבוע, חודש, ולא רק במה שקרה לך באופן אישי. אני באמת חושבת שזכיתי להיות חלק מהמוזיקה הישראלית, השירים הם באמת יומן חיים שלנו. אני חושבת שזו היצירה הכי יפה שנוצרה בארץ. הקולות שלנו נשמרים הלאה והלאה ואני מקווה שאני אמשיך לשיר לכם, עוד הרבה שנים. אין לי תוכניות אחרות".
את הפרס הראשון לערב קיבל השחקן והבמאי אוסמה מסרי ("ילד עצלן", "הנסיך שצחק"): "תודה. סליחה על העברית שלי, אני לא כל כך אוהב יהודים". אמר בבדיחה בנאום הקבלה של הפרס והוסיף, "הפרס הוא לא על מה שעשיתי למען עצמי אלא על מה שעשיתי למען המגזר הערבי".
השחקן סשה דמידוב הודה בנאומו ליבגני אריה מייסד תיאטרון גשר, שנפטר בתחילת השנה בגיל 74: "כמעט בכל ההצגות שלו קיבלתי תפקידים ראשיים בשפה העברית שאני נהנה מאוד לדבר בה".
יו"ר אמ"י, יונה אליאן קשת, עלתה לבמה ונשאה נאום נוקב: "אחרי 50 שנה במקצוע אני מכירה אותו היטב על הדבש ועל העוקץ שבו. אני מכירה היטב את רגעי ההתעלות והאושר ואת הנפילות, ההשפלות, את אין סוף התשובות השליליות ואת התקופות של אי הוודאות והמצוקה הכלכלית. לא מזמן קיבלנו שיעור בתקופת הקורונה כשהיינו הראשונים להיסגר והאחרונים להיפתח. שנים שאנחנו מחזרים על הפתחים של משרדי ממשלה להגדלת תקציב התרבות, שנים של מאבקים כדי שיכירו בזכויות המבצעים שלנו. שנים שמעמדה של התרבות בארץ הולך ונשחק, מעמדם של אומנים הולך ומתמעט, והסיבות לכך רבות וידועות, לא אתחיל לפרט אותן כאן, אבל התוצאה היא שאומנים גדולים מקבלים הערכה והופכים ל 'פסקול חיינו' רק לאחר מותם".
למיקי קם העניקו את הפרס מגישים מפתיעים - בן זוגה יהודה עדר ובנם, המוזיקאי אלון עדר, שאמרו: "אנחנו זוכים בפרס מפעל החיים הזה יום יום. תארו בנפשכם מה זה לקום כל בוקר עם החיוך הזה".
בנוסף קיבלו את פרסי מפעל החיים גם השחקנית ניצה שאול, הקוסם והליצן הרפואי כריס לארטיסט, מייסדת מקהלות "מורן" נעמי פארן, הכוריאוגרפית והרקדנית סלי אן פרידלנד. כמו כן, יו"ר תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער, מיקי ירושלמי, קיבל את פרס "יקיר התרבות" על תרומתו לתרבות הישראלית.