בשיתוף מיזם "על הגבורות"

03:26
live

איכות

×
  1. 1080p HD
  2. 720p HD
  3. 480p
  4. AUTO
מאחורי הקלעים של הפעילות ב"ישראליז"
(תחקיר בימוי והפקה: אוריאל שאולזון. צילום: אוריאל שאולזון, צילום נוסף : תומר רחמני. הסרטון הופק באדיבות קרן גרוס, מנהלת שער לעתיד, צה"ל והמכללה האקדמית רמת גן)
תחקיר בימוי והפקה: אוריאל שאולזון. צילום: אוריאל שאולזון, צילום נוסף : תומר רחמני. הסרטון הופק באדיבות קרן גרוס, מנהלת שער לעתיד, צה"ל והמכללה האקדמית רמת גן מזל טזזו, בת 34 מנתיבות, הצליחה להינצל מהמתקפה הרצחנית במסיבת הנובה, לאחר שהעמידה פני מתה. שניים מחבריה שהסתתרו איתה – נרצחו. "הגעתי למסיבה עם שני חברים. בבוקר כשהתחיל כל הבלגן ניסינו להתחבא בשיחים. שכבנו על האדמה, הסווינו את עצמנו, אבל הם תפסו אותנו. שני החברים שלי נרצחו. אני שיחקתי אותה מתה וכך הצלחתי לעבוד עליהם שאני לא בחיים והם פשוט השאירו אותי שם והלכו", היא משחזרת.
3 צפייה בגלריה
ישראליז
ישראליז
מזל טזזו, ניצלה מהטבח בנובה. "דרך ה-VR הם שומעים את כמות היריות ושלא היה לי איפה להתחבא"
(תומר רחמני)

אחרי האירוע הנורא, בכוחות שקשה לתאר, הצטרפה מזל לסייע בהסברה הישראלית דרך ארגון ישראליז. מדובר בארגון המשתמש בכלים של מציאות וירטואלית כדי למה שקרה כאן ב-7 באוקטובר. "המטרה היא להנגיש את אירועי ה-7 באוקטובר לאנשים שלא היו פה, לא בטבח ואולי אפילו לא בארץ - כדי שהם יוכלו בחוויה בלתי אמצעית לראות את הבתים החרוכים, לאנשים שהיו עדים ממקור ראשון למה שקרה", מסבירה סמנכ"לית ישראליז, ספיר גנץ אדלר. "אתה נכנס פנימה ואתה הולך בתוך בתים בבארי, אתה הולך בתוך בתים בכפר עזה, אתה רואה את החורים של הכדורים. רק ככה מצליחים להבין את המציאות האמיתית".
3 צפייה בגלריה
ישראליז
ישראליז
ספיר גנץ אדלר, סמנכ"לית ישראליז
(תומר רחמני)
שורדת הנובה מוסיפה: "לא משנה כמה אני אנסה להסביר אי אפשר להבין את זה. כמות היריות והכול בוער ועשן ומכוניות ואר פיג'י ופיצוצים. ככה הם נכנסים לסיפור שלי, הם באמת מבינים, הם באמת רואים את היער, הם באמת רואים שלא היה לי איפה להתחבא. הם באמת שומעים את הכמות של היריות. זה עדיין לא עד הסוף, אבל זה הכי קרוב למציאות. אין בן אדם שלא נופל, ברגע שהוא חווה את זה בעיניים וברגש שלו".
3 צפייה בגלריה
ישראליז
ישראליז
מנגישים את ה-7 באוקטובר באמצעות VR
(אוריאל שאולזון)

מעבר להסברה באמצעות VR מכשירים בישראליז גם משוחררים טריים אחרי צבא, שהם הופכים את הטיול הגדול שלהם כהזדמנות למסע הסברה. "הדרך הכי טובה להתחבר לבן אדם זה הסיפור שלו", מציינת גנץ אדלר, "אז כשקמנו פגשנו צעירים ישראלים רגע לפני השחרור שלהם בצבא. כל משתחרר לפני שהוא טס לטיול הגדול מקבל מאיתנו הדרכה וסט כלים שנכנס לתוך המוצ'ילה, שהופכת אותו לשגריר בעולם".

אלמנט שלישי נוגע לרשתות החברתיות כשבעמותה מקיימים הכשרות כיצד להתנהל גם בזירה הזאת. "חשוב לנו לתת כלים איך להיות אקטיביים בצורה נכונה ומתי גם להימנע", מדגישה הסמנכ"לית. "ה-VR, המפגש הבינאישי והמשלחות שעשינו – זה הכול כדי לקחת את הקטסטרופה ולתת לה פנים".