במהלך ישיבת השדולה למניעת התמכרויות בישראל בכנסת, הזמרת אפרת גוש גוללה היום (שלישי) בדמעות את סיפור ההתמודדות שלה עם ההתמכרות לאלכוהול - והסבל הגדול שעברה.
הזמרת, שהוזמנה לישיבה בשדולה שיזם חבר הכנסת סימון דוידסון, סיפרה כי באפריל הקרוב היא תציין ארבע שנות ניקיון "גם ההתמכרות שלי היא תוצאה של טראומה", אמרה, "התמכרות היא תמיד התוצאה, היא תוצאה של כאב נפשי איום ובלתי נסבל שמי שחווה אותו מנסה להרגיע אותו בכל דרך אפשרית. גם אני, כמו מכורים אחרים, רק חיפשתי דרך להרגיע את הכאב. לעזור לי להתמודד, לתפקד ולחיות. זאת האירוניה במחלת ההתמכרות".
גוש הוסיפה כי: "השימוש שלי באלכוהול נועד לעזור לי לצלוח את החיים, בהיעדר כלים אחרים ובהיעדר טיפול בפגיעות ובטראומה שחוויתי השתמשתי באלכוהול על מנת להיות בן אדם מתפקד - ולאורך תקופה זה אכן עזר לי להתמודד. המשכתי לעבוד, ליצור, להיות אמא, בת זוג, ניסיתי להיות מושלמת. ההתמכרות היא מחלה פרוגרסיבית שתמיד מחמירה, ועם הזמן נאלצתי להשתמש ביותר ויותר אלכוהול כדי להגיע לאותה התחושה. בשיא המחלה הצריכה שלי עמדה על יותר מליטר וודקה ביום, דבר שסיכן אותי על בסיס יום יומי וגרם לי לא פעם להרעלת אלכוהול.
"עבור רוב הציבור מכורים הם אנשים שנמצאים בפינות רחוב חשוכות. הם אלו שגונבים, פורצים, עובדים בזנות ובאים במגע עם דילרים ועבריינים, אבל הדילרית שלי הייתה קופאית בסופר".
גוש, שכבר חשפה בעבר חלקים מסיפורה, עשתה זאת על במת הכנסת במטרה להעלות את המודעות ולסייע בדרכי הטיפול במכורים ובמכורות. "המשותף ביני לבין כל נרקומן אחר ברחוב - הוא ששנינו היינו מסוגלים לעשות הכול כדי להשיג את המנה הבאה. ההבדל בינינו הוא שהחומר שלי נמצא בכל מכולת ושעדיין לא נגמר לי הכסף. כשהיו עוברות שעתיים-שלוש שלא שתיתי הגוף שלי היה נכנס לקריז שבא לידי ביטוי ברעידות, הזעה ובחילות. התחלתי לאבד הכרה, ובפעמים אחרות לא הצלחתי לסיים הופעות".
גוש הזכירה גם כיצד הושיבה את בן זוגה וחשפה את דבר התמכרותה, והשניים התלבטו כיצד לפעול. "לא ידענו שיש קבוצות תמיכה בארץ. לא הכרתי מרכזי גמילה או מטפלים. חוויתי אינספור גמילות, ובשלב מסויים הגעתי גם לאברבנאל. כשאדם מכור נופל הוא לוקח את המשפחה שלו כל הדרך עד לגיהנום, זה היה היום שנכנסתי לאבאבנל. השהות שם הסתברה בתור אחד הדברים הטובים שקרו לי. אמנם עם הכניסה שלי למקום הרגשתי שהכול נגמר ולא בטוח שאצא משם אבל היה לי מזל שהגעתי לשם. אחרי חודשים על גבי חודשים בהם חוויתי בגמילות טיפול נוקשה שלא היה מבוסס על רוך וחמלה פגשתי אנשי שהעניקו לי בדיוק את זה".
הזמרת מספרת כי נכנסה ללפחות עשרה מרכזי גמילה בטרם הגיעה למרכז לבריאות הנפש אברבנאל - כשהמחיר המינימאלי לדבריה הוא 15 אלף שקל בחודש שהות במרכז גמילה. "מרכזי הגמילה ברובם הגדול בישראל מנוהלים ללא פיקוח, והמדריכים לא מקבלים הכשרה מתאימה וחלקם בלי הכשרה בכלל. מי שמועסק במקומות האלה הם נקיים ונקיות מעל שנה ומעלה.
"הייתי עדה להתנהגויות לא קבילות בכלל כשהייתי חסרת ישע. לא הייתי מוגנת ובטח שהיה לי קשה לעמוד על שלי באותה נקודת זמן. עונשים, צעקות וסנקציות היו השיטה בגמילה שהייתי. ללא פרוטוקול טיפולי".
גוש העידה כאמור כי היא נקייה כבר כמעט ארבע שנים משימוש באלכוהול אבל עדיין ממשיכה בטיפול בסיוע היחידה להתמכרויות בתל אביב, וסיכמה: "הסיפור שלי הוא לא סיפור של ניצחון גדול, אלא אינספור נצחונות קטנים".