ג'וני גרינווד המוכר בעיקר בשל היותו גיטריסט להקת רדיוהד, הופיע בשבוע שעבר בישראל יחד עם דודו טסה, במסגרת הפרויקט המשותף שלהם "ג'ארכ קריבכ", וזכה לגינוי מטעם תנועת ה-BDS.
באתר הארגון נכתב כי "ביום ראשון שעבר, בעוד כוחות ישראלים מפציצים עקורים פלסטינים שמצאו מחסה באוהלים ברפיח - ושורפים גברים, נשים, ילדים ותינוקות בעודם בחיים - במרחק נסיעה קצרה משם, הופיע ג'וני גרינווד מרדיוהד בעיר האפרטהייד תל אביב".
לאורך שנים ה-BDS קורא לאמנים להחרים את ישראל ובכלל זה לא להופיע בה. "להקת רדיוהד של גרינווד, הם אולי האמנים הידועים ביותר לשמצה בהתנגדותם לקריאות הפלסטיניות, מה שהותיר את קהל המעריצים הפרוגרסיבי שלהם כועס ומבולבל", נכתב בהתייחס להופעתה של הלהקה הענקית בישראל ב-2017.
"הופעה במדינת האפרטהייד ישראל, בזמן שהיא מבצעת רצח עם נגד 2.3 מיליון פלסטינים בעזה היא הלבנה - או הלבנה באמצעות אמנות (artwash במקור) - של רצח העם של ישראל ושל משטר האפרטהייד בידי מתנחלים-קולוניאליים שמתקיים כבר 76 שנה".
עוד נכתב כי "הפלסטינים מגנים באופן חד-משמעי את ההלבנה המבישה של ג'וני גרינווד לרצח העם של ישראל. אנו קוראים להפעיל לחץ באופן שליו ויצירתי על להקתו, רדיוהד, כדי שהיא תרחיק את עצמה באופן מובהק משיתוף הפעולה הבוטה הזה עם הפשע הפשעים הזה", או שתיאלץ להתמודד עם צעדים של חברי הקהילה.
"אנו קוראים למוזיקאים פלסטינים/ערבים לסרב לשמש כעלה תאנה עבור אמנים בינלאומיים המלבינים כיבוש צבאי, אפרטהייד ורצח עם באמצעות אמנות. מי שעושה זאת מתעלם מחובתו המוסרית" נחתמו הדברים.
טסה וגרינווד הופיעו עם הפרויקט המשותף "שכנך הוא קרובך" (בתרגום חופשי) במועדון הבארבי בתחילת השבוע שעבר ובסוף השבוע בהופעה נוספת בהפתעה בתל אביב. הצמד כבר הופיע עם הפרויקט בארץ בספטמבר האחרון, ולגרינווד קשר עמוק לישראל בגלל נישואיו לאמנית הישראלית מנהריה, שרונה קטן, שאותה הכיר ב-1993 בהופעה של רדיוהד במועדון הרוקסן בתל אביב.
כמה אתרים ברחבי העולם דיווחו על בחירתו של גרינווד להופיע בישראל בזמן המלחמה ורבים מהם אף ציינו כי השתתף בהפגנה למען שחרור החטופים והקדמת הבחירות.
"ג'וני גרינווד- מוזיקאי אדיר ואמיץ, חבר יקר שאני מעריץ ואוהב", כתב טסה ברשתות החברתיות בעקבות הקמפיין של ה-BDS. "הוא אדם מדהים שתמיד מוכן להסתכן למען שלום וצדק. הרצון והבחירה שלנו כמוזיקאים (הוא אנגלי ואני יהודי-ישראלי, עם שורשים ערביים) תמיד היה וימשיך להיות, לשאוף להבנת האחר, להכיר אותו ולהכיר לו אותנו, באמצעות שפת המוזיקה. ההיפך מטיפוח שיח חד-צדדי של חרמות ואיומים. המחרימים והמגנים, לא מקדמים שום דבר מלבד עוד שנאה. אני מקווה ומאחל שההופעה של ג'וני ושלי תאחד ותחבר אנשים מרקעים שונים, ותהיה חלק מצעד קטן לעבר עתיד טוב יותר".