אולפני האחים וורנר והתסריטאי והבמאי היהודי ארון סורקין (״הבית הלבן״, ״הרשת החברתית״) - שתי מעצמות הוליוודיות - הכריזו כי הם עובדים על סרט חדש שיעסוק באחת מהדמויות המרכזיות בהיסטוריה של הקמת חיל האוויר הישראלי, חתן פרס ישראל ומייסד תע״א, אל שווימר.
שווימר, אמריקאי יהודי שסירב להשתמש בשם הלידה שלו אדולף, היה טייס במלחמת העולם השנייה והפך לדמות מרכזית בהקמת חיל האוויר הישראלי כשהוביל מבצע סודי ומורכב להברחת מטוסי קרב ונשק למדינה הצעירה בשנת 1948. באותה תקופה, ארצות הברית - שחששה להחריף את המתיחות במזרח התיכון - אסרה על אספקת נשק לישראל. בתגובה, שווימר ייסד רשת הברחות שיכולה בקלות למלא דפי תסריט של סרט ריגול הוליוודי.
הוא רכש צי של 30 מטוסים אמריקאים שנותרו במלאי צבאי אחרי המלחמה, העביר אותם דרך חברת תעופה פיקטיבית שפעלה בפנמה, וגייס מתנדבים - רובם ותיקי מלחמת העולם השנייה - כדי להעביר את המטוסים לישראל. ברשימת הסייענים נכללו גם דמויות מפוקפקות כמו הכנופייה של המאפיונר היהודי ״באגסי״ סיגל, מאיר לנסקי - מאפיונר יהודי אמריקאי נוסף, ולפי הטענות גם פרנק סינטרה ומילטון רובנפלד, אביו של השחקן פול רוברס (פיי-ויי הרמן), נתנו יד למהלך.
למרות האתגרים, והחקירות של ה-FBI, הצליחו שווימר ואנשיו להעביר לישראל לא פחות מ-125 מטוסי קרב ו-50 אלף כלי נשק, שחלקם הגיעו ממלאים צ'כיים מתקופת הנאצים. התרומה הזו, לטענת היסטוריונים, שינתה את מאזן הכוחות לטובת ישראל במלחמת העצמאות והבטיחה את קיומה בשנים הקריטיות של הקמת המדינה.
שווימר שילם על כך מחיר, ובשנת 1950 נשללה אזרחותו האמריקאית בשל עבירה על חוק הנייטרליות של ארצות הברית. בהמלצת דוד בן גוריון הוא שב לישראל כדי להקים חברה שתתמחה בייצור ותחזוקה של מטוסים מסחריים וצבאיים. עד שפרש מתפקידו בשנת 1988, הפכה החברה שהקים, התעשייה האווירית לישראל, לגדולה במדינה ושוויה הוערך במיליארד דולר.
בשנות ה-80 שימש גם כיועץ מיוחד לראש הממשלה דאז, שמעון פרס. במסגרת תפקידו פעל כמתווך בין ארצות הברית לאיראן במהלך משבר בני הערובה. רק בשנת 2001 - שנים לאחר שסירב לבקש חנינה - קיבל חזרה את אזרחותו האמריקאית בכל זאת מנשיא ארצות הברית ביל קלינטון. הוא המשיך להוביל את התעשייה בישראל והיה ממקימי המחלקה לאווירונאוטיקה בטכניון וב-2006 זכה בפרס ישראל על מפעל חיים. הוא נפטר ב-2011, ביום הולדתו ה-94, נקבר בבית העלמין בסביון והותיר אחריו רעייה, בן, בת ונכדים.
הסרט ייכתב על ידי סורקין עטור הפרסים שעל פי הדיווחים באתרי התעשייה בארה״ב ייתכן שגם יביים אותו וינסה להביא את הסיפור הזה אל המסך הגדול באופן שיקנה לו מקום של כבוד בהיסטוריה הקולנועית, ממש כמו ששמו של שווימר קיבל מקום של כבוד בהיסטוריה הישראלית. ההשראה לתסריט מגיעה ממאמר שפורסם ב-Business Insider במרץ האחרון ושמו "המתנה הגדולה ביותר של אמריקה לישראל" - ציטוט מפי בן גוריון על שווימר.
זו לא הפעם הראשונה שסיפורו של שווימר זוכה לעיבוד קולנועי: בשנת 2015 יצא סרט דוקומנטרי בשם A Wing and a Prayer של הקולנוען הישראלי-אמריקאי בועז דביר, בו השתתפו שווימר עצמו ולוחמי חיל האוויר הוותיקים. בנוסף, סרטים נוספים כמו ״Above and Beyond״ ו-״Where I Stand: The Hank Greenspun Story״ עסקו במאמצי ההברחה של שווימר ובהשפעתם על ההיסטוריה הישראלית.