בסיומו של טקס חגיגי, "קודה" זכה בפרס האוסקר לסרט הטוב ביותר, אך לצערו ולצערה של הוליווד, כולם יזכרו מהערב אירוע אחר לחלוטין - את הסטירה שסטר וויל סמית' לקומיקאי כריס רוק לאחר שהאחרון העליב על הבמה את אשתו, ג'יידה פינקט סמית'.
סמית', שזכה לאחר מכן גם בפרס השחקן הראשי על תפקידו ב"משפחה מנצחת", לא אהב את ההערה שאמר רוק על אשתו ("לא יכול לחכות לראות אותה מופיעה בסרט 'ג'י-איי-ג'יין 2"), שחשפה לאחרונה כי היא סובלת ממחלה שגורמת לאיבוד שיער. לאחר שסטר לרוק ההמום, סמית' המשיך וקילל את המגיש ושלח לעברו הערה: "אל תגיד את השם של אשתי בפה המז***ן שלך!" השידור הוחשך לכדקה, במהלכה באולם דנזל וושינגטון חצץ בין סמית' ורוק, שניסה להתנצל.
סמית' עצמו, שהיה נרגש מעצם זכייתו באוסקר ודמע ארוכות, נאם במשך זמן רב על הבמה ואף ביקש סליחה: "אני רוצה להתנצל בפני האקדמיה ובפני כל שאר המועמדים". לצד הדרמה הזו, נרשם רגע רציני נוסף במהלך הטקס עם אזכורה של אוקראינה בדמות דקת דומייה לזכר ההרוגים, בעקבות פלישת רוסיה למדינה.
"קודה", שכאמור זכה בפרס הגדול, יכול להיות מרוצה מכך שעשה היסטוריה - בכך הוא הפך לסרט הראשון ששייך לשירות סטרימינג (אפל tv פלוס) שקוטף את הפרס הראשי. הוא גם זכה בפרס התסריט המעובד, שכן הוא חידוש לסרט הצרפתי מ-2014 "משפחת בלייה". הסרט של שון היידר סיים בסך הכול עם שלושה פרסים, האחרון שבהם הוא פרס שחקן המשנה ששייך לשחקן החירש טרוי קוצור, שנאם נאום מרגש שהועבר כולו בשפת הסימנים, בעוד הקהל באולם הריע לו ארוכות.
"כוחו של הכלב", שהיה הפייבוריט לזכייה לאורך רוב עונת הפרסים, הסתפק בפרס אחד לבמאית שלו, ג'יין קמפיון, שהפכה לאישה השלישית בלבד שמשלימה את ההישג אחרי קלואי ז'או ("ארץ נוודים") וקתרין ביגלו ("מטען הכאב"). אגב, קמפיון היא האישה הראשונה שמועמדת פעמיים לפרס, הפעם הקודמת הייתה על "הפסנתר" (1993).
בפרס השחקנית הטובה ביותר זכתה ג'סיקה צ'סטיין על תפקידה ב"העיניים של תמי פיי", שסיים עם שני פסלונים, השני על איפור ועיצוב שיער. פול תומאס אנדרסון, במאי "ליקריץ פיצה", נותר בידיים ריקות כשאת פרס התסריט המקורי קטף קנת בראנה על "בלפסט". "חולית" סיים עם לא פחות משישה פרסים, רובם קטגוריות משניות באופן יחסי, מלבד צילום.
בילי אייליש, שגם סיפקה הופעה בלתי נשכחת על הבמה, זכתה בפרס האוסקר לשיר הטוב ביותר - שיר הנושא מתוך "לא זמן למות".
כל הזוכים
הסרט הטוב ביותר "קודה"
בימוי ג'יין קמפיון ("כוחו של הכלב")
שחקן ראשי וויל סמית' ("משפחה מנצחת")
שחקנית ראשית ג'סיקה צ'סטיין ("העיניים של תמי פיי")
צילום "חולית"
שחקן משנה טרוי קוצור ("קודה")
שחקנית משנה אריאנה דה-בוז ("סיפור הפרברים")
תסריט מעובד "קודה"
תסריט מקורי "בלפסט"
הסרט הזר "הנהגת של מר יוסוקה"
עריכה "חולית"
עיצוב הפקה "חולית"
אפקטים מיוחדים "חולית"
סאונד "חולית"
פסקול "חולית"
עיצוב תלבושות "קרואלה"
איפור ועיצוב שיער "העיניים של תמי פיי"
השיר הטוב ביותר No Time to Die ("לא זמן למות")
סרט האנימציה "אנקאנטו"
הסרט הקצר The Long Goodbye
סרט האנימציה הקצר The Windshield Wiper
הסרט התיעודי נקצר The Queen of Basketball
הסרט התיעודי Summer of Soul
העדכונים החיים במהלך הטקס
6:35: לייזה מינלי וליידי גאגא הגישו את הפרס לסרט הטוב ביותר ו"קודה" היה זה שזכה בו. זהו הסרט הראשון בהיסטוריה של שירות הסטרימינג (אפל tv פלוס) שזוכה בפרס הגדול.
6:28: ג'סיקה צ'סטיין הכפילה את מספר האוסקר ל"העיניים של תמי פיי" עם זכייתה בפרס השחקנית הראשית. זו הייתה המועמדות השלישית שלה והאוסקר הראשון בקריירה.
6:21: "העיניים של תמי פיי" זכה בפרס על איפור ועיצוב שיער.
6:08: ג'ון טרבולטה, אומה תורמן וסמואל ל. ג'קסון עלו לבמה למערכון קצר לרגל 28 שנה ליציאת "ספרות זולה". הם הכריזו על וויל סמית' כזוכה בפרס השחקן הטוב ביותר. הוא לחש משהו לג'יידה ועלה לבמה לקול תשואות הקהל ונראה נרגש במיוחד. הוא עמד עליה דקות ארוכות ודמע בזמן נאום הניצחון שלו.
6:00: ג'יין קמפיון הפכה לאישה השלישית בהיסטוריה שזוכה בפרס האוסקר על בימוי על סרטה "כוחו של הכלב", לאחר שקלואי ז'או עשתה זאת בשנה שעברה ("ארץ נוודים") ולפניה קתרין ביגלו ("מטען הכאב"). קמפיון היא האישה הראשונה שמועמדת פעמיים לפרס ולראשונה קיבלה את המועמדות על "הפסנתר" ב-1993.
5:55: זכייה ראויה של בילי אייליש בפרס האוסקר לשיר הנושא מתוך "לא זמן למות".
5:52: "חולית" העלה את מניין הפרסים שלו לשישה, עם זכייה בקטגוריית עיצוב הפקה.
5:35: לאחר מחווה לשחקני "הסנדק", שחוגג 50 שנים לצאתו, נערכה מחווה ארוכה נוספת לכל השחקנים ואנשי התעשייה שהלכו לעולמם בשנה האחרונה.
5:27: הלם באולם. כריס רוק התבדח על חשבונה של ג'יידה פינקט סמית', שלא ממש אהבה את זה - ובתגובה בעלה וויל סמית' עלה לבמה וסטר לרוק. לאחר מכן חזר למקומו וצרח על מגיש הפרס. המסך הוחשך מיד לאחר מכן לדקה. רוק עצמו הכריז על Summer of Soul כזוכה בפרס הסרט התיעודי.
5:23: אוסקר חמישי של "חולית" בטקס, הפעם בקטגוריית העריכה.
5:16: רמי מאלק הזמין את בילי אייליש לשיר את שיר הנושא מתוך "לא זמן למות" והיא סיפקה ביצוע בלתי נשכח.
5:14: האנס זימר זיכה את "חולית" באוסקר מספר ארבע עם זכייה בפרס על פס-הקול.
5:05: שון היידר, במאית ותסריטאית "קודה", זכתה בפרס על התסריט המעובד - האוסקר השני בינתיים של הסרט בטקס.
5:01: כוכבי "ג'ונו", אליוט פייג', ג'יי. קיי. סימונס וג'ניפר גארנר, שמציין 15 שנה ליציאתו, הגישו את פרס התסריט המקורי ל"בלפסט", סיפור שמבוסס על חייו של הבמאי קנת בראנה.
4:50: אחד מרגעי השיא של הערב - הופעה חיה של הקאסט מ"אנקאנטו", שביצע, יחד עם הראפרית מייגן די סטליון את We Don't Talk About Bruno, לראשונה אי פעם בלייב.
4:46: "קרואלה" זכה באוסקר על עיצוב תלבושות הודות למעצבת האגדית שלו, ג'ני ביבן, שלוקחת הביתה פסלון שלישי.
4:43: The Long Goodbye קטף את הפרס בקטגוריית הסרט הקצר.
4:39: הטקס נעצר למען דקת דומייה לקורבנות המלחמה באוקראינה, כששקופית הזדהות עלתה על המסך.
4:35: ריבה מקינטייר ביצעה את Somehow You Do, שמועמד לאוסקר ועשוי לזכות את דיאן וורן, עבורה זו מועמדות מספר 13, באוסקר ראשון ולסיים את הרצף הבלתי נתפס הזה.
4:33: טיפאני האדיש ("שחקי אותה בוסית") וסימו ליו ("שאנג צ'י ואגדת עשר הטבעות") הגישו את הפרס לסרט הזר ובו זכה "הנהגת של מר יוסוקה" היפני, שמועמד גם לפרס הסרט הטוב ביותר. זו הזכייה החמישית של יפן בפרס הסרט הזר.
4:19: יו-ג'ונג יון, שזכתה בשנה שעברה על תפקידה ב"מינארי", הגישה את הפרס לשחקן המשנה, בו זכה טרוי קוצור שגילם את אב המשפחה ב"קודה". קוצור הוא השחקן החירש השני בהיסטוריה שמקבל אוסקר אחרי מרלי מטלין ("ילדים חורגים לאלוהים", 1986), וריגש את כולם בנאום סוחט דמעות בשפת הסימנים. ככל הנראה אחד הרגעים שנזכור הרבה אחרי הטקס הזה.
4:13: The Windshield Wiper זכה בפרס סרט האנימציה הקצר.
4:02: לילי ג'יימס (ששיחקה את סינדרלה), נעמי סקוט (שגילמה את יסמין בגרסת הלייב אקשן ל"אלאדין") והיילי ביילי (שצפויה לגלם את אריאל בחידוש ל"בת הים הקטנה") הכריזו, כצפוי, על "אנקאנטו" כזוכה בפרס סרט האנימציה של השנה.
3:59: סטפני ביאטריס, מי שנתנה את קולה לדמות הראשית ב"אנקאנטו", מיראבל מדריגל, הזמינה את סבסטיאן יאטרה לבצע את השיר המועמד לפרס מתוך הסרט, Dos Oruguitas.
3:52: שלוש אגדות ספורטיביות (של גלישה) - גולש הגלים קלי סלייטר, גולש הסקייטבורד טוני הוק וגולש הסנואובורד שון ווייט - עלו לבמה והובילו לקטע וידאו עם המחווה הראויה לרגל 60 שנה לסדרת סרטי ג'יימס בונד.
3:49: גם בפרס האפקטים המיוחדים זכה "חולית" ומתחיל להשתלט לאט לאט על הטקס. האם זה אומר משהו לגבי קטגוריית הסרט הטוב ביותר? נחיה ונראה.
3:44: The Queen of Basketball זכה בפרס לסרט התיעודי הקצר.
3:39: זה היה מהר. גם את פרס הצילום לקח "חולית" והצלם שלו גרייג פרייזר. זוהי המועמדות השנייה והזכייה הראשונה שלו בפרס. וודי הרלסון ווסלי סנייפס ורוזי פרז, ששיחקו לפני 30 שנה ב"גברים לבנים אינם יכולים לקפוץ", הגישו את הפרס.
3:35: "חולית" קיבלה אוסקר ראשון, ובתקווה עבורה לא אחרון, על סאונד.
3:20: דניאל קאלויה ו-H.E.R הגישו את הפרס הראשון של הערב, לשחקנית המשנה, שבו זכתה אריאנה דה-בוז על תפקידה ב"סיפור הפרברים". דה-בוז הפכה לשחקנית הלהטב"ק הראשונה בהיסטוריה שזוכה בפסלון והתייחסה לכך בהתרגשות. פרט הטריוויה החביב נוגע לכך שהיא השנייה שזוכה באוסקר על התפקיד של אניטה, כשב-1961 ריטה מורנו עשתה בדיוק את אותו הדבר בגרסה המקורית של "סיפור הפרברים".
3:09: שלוש המנחות, איימי שומר, וונדה סייקס ורג'ינה הול, עלו לבמה ונתנו קטע פתיחה, בו ירדו בין היתר על סמואל ל. ג'קסון. שומר המשיכה במונולוג פתיחה ושחטה כל פרה קדושה אפשרית.
3:03: הטקס החגיגי נפתח בדברים מאת אגדות הטניס ונוס וסרינה וויליאמס, שעל חייהן מבוסס הסרט "משפחה מנצחת". הן הובילו להופעה הראשונה של הערב, כשביונסה סיפקה קליפ מרשים שצולם בקומפטון, מקום התרחשות הסרט, וביצעה את שיר הנושא המועמד לאוסקר Be Alive.
הטקס הערוך והמתורגם ישודר מחר, ג', yes MOVIES DRAMA, 21:00
פורסם לראשונה: 21:14, 27.03.22