אפשר לתרגם את "אפקט סטרייסנד" לעברית כ"אפקט בן גביר". הניסיונות שלו למנוע את התחקיר ששודר אמש (א') על אודותיו ב"המקור" דרך בית המשפט והציוצים הרבים שלו על כך, רק הגבירו את הסקרנות סביב התוכנית. רביב דרוקר לא היה יכול לבקש איש יחסי ציבור טוב יותר לתחקיר שלו מאשר השר לביטחון לאומי בעצמו, שבהתנדבות מלאה הביא לו עוד צופים. יש לשער שגם הדיון הציבורי יהיה נרחב יותר ממה שבן גביר דמיין, הוא חפר לעצמו את הבור.
מתוך "המקור"
(צילום: באדיבות רשת 13)
ומה היה בתחקיר? לא מעט התכתבויות ווטסאפ, נוסח תחקיר מירי רגב. הודעות שהוקראו בקצב גבוה כמו סרט אקשן עתיר תקציב, הודעה רודפת הודעה. אם צריך לנחש ממש במדויק, אז מה שהולך להפריע לבן גביר, כמו אצל מירי רגב, זה ההתכתבויות עם סוללת יועצים על נושאים שוליים כמו החיקוי ב"ארץ נהדרת" והוויכוחים הקטנוניים על הודעות לעיתונות ופוסטים לפייסבוק. גם ככה צוחקים עליו שהוא מחפש לייקים כל הזמן, ועכשיו יש גם הוכחה לזה שהוא רוצה לגרוף אותם. הדבר הכי גרוע ברשתות החברתיות זה להצטייר כרודף פרסום. כאן "המקור" פגעה בול. לא משנה איזה שר מוצלח אתה, כשאתה מדבר עם חברים שלך על פוסטים ש"תופסים" וסופר איתם לייקים ביחד - זה מוציא אותך לא רציני. אף אחד לא רוצה שיראו כמה מאמץ הוא משקיע בשביל שהפוסט שלו יהיה ויראלי.
ההתכתבויות האינסופיות הללו לא מוציאות את בן גביר החלטי כמו שהוא היה רוצה, כמו הדימוי הבלתי מתפשר שלו בעיני עצמו. זה לא נעים לראות איך נולדת הודעה לעיתונות ובטח לא כיף כשחושפים כמה אנרגיה אתה מוציא על נושאים שוליים, ובנוסף יש גם הודעות קוליות שלך. אגב, רביב דרוקר מתגלה גם כקריין מעולה ולא בפעם הראשונה. אפשר ממש לשמוע איך הוא נהנה להקריא את ההודעות הללו. אין ספק שזה מוסיף מאוד לאווירה ועושה את כל העניין למביך יותר עבור בן גביר. ואגב מביך - גם לראות איך יועציו מתחנפים לשר לביטחון לאומי בזמן אמת זאת קומדיה במיטבה. דרוקר למעשה צירף את הצופים לקבוצת הווטסאפ של איתמר בן גביר, ונתן להם גם פופקורן.
1 צפייה בגלריה
מתוך "המקור"
מתוך "המקור"
מתוך "המקור"
(צילום: באדיבות רשת)
הדמות שהיא איתמר בן גביר, הדמות של השריף שבא לעשות סדר בעיירה, היא זאת שספגה מכה קשה אתמול. בן גביר הוא כאמור איש יח"צ מעולה עם חושי תקשורת מחודדים. אם זה היה תחקיר רק על אי-סדרים במשרדו אז הוא לא היה מודאג ממנו בכלל. ברגע שנחשף מה הוא באמת חושב, שהדמות הקשוחה נסדקת, מתחילה הבעיה שלו.
בן גביר יודע שהתכתבויות בקצב מהיר, קצב של טיקטוק, שאפשר להפיץ בקלות ובמהירות - עלולות לגרום לו נזק יותר גדול מכתבה רגילה. הקצב הגבוה של תחקיר "המקור", חשוב לא פחות ממה שנחשף בו. "המדיום הוא המסר", אמר מרשל מקלוהן ב-1964 וזה יהיה נכון גם עוד מאה שנים.