לאחר שפעל לאורך מרבית חייו מחוץ למעגלים המרכזיים של עולם האמנות והציג לפני כשנתיים תערוכה במוזיאון תל אביב, הלך אתמול (א') האמן מלך ברגר לעולמו, בגיל 96.
בתערוכה "התנאי לשגשוג האנושות" הציג ברגר 40 עבודות שיצר משנות ה-70 ועד לשנות האלפיים, העשויות מחומרים טבעיים כמו גרעינים, זרעים, נוצות, קליפות עצי תמר, זרדים ועוד. העבודה הגדולה של ברגר, שאת שמה נשאה התערוכה, מורכבת מ-36 חלקים שהיוו מעין מניפסט למכלול יצירתו של האמן.
ברגר נולד ב-1926 בצ'כוסלובקיה ועלה לארץ ב-1951. בתחילת שנות ה-60 עבר לבאר שבע ועבד במחלקת הגינון בעיר, עד שפרש לגמלאות. בשנות ה-70 הוא החל ליצור אמנות עם חומרים שמצא בטבע, אותם הדביק בדבק פלסטי על מצע דיקט דק, ואת המסגרות לתמונות בנה מקליפות עץ.
בעמוד הפייסבוק הרשמי של מוזיאון תל אביב לאמנות נפרדו מברגר, שם נכתב: "בעבודתו הייחודית, השתמש ברגר בחומרים מהטבע, העביר ערכים אנושיים, אזרחיים ופוליטיים והציע דוגמה לא צפויה של אמנות מגויסת: אמנות מגויסת לרעיונות, חדורת אמונה, וכזו שלוקחת על עצמה להעביר מסר. ב-2021 הצגנו במוזיאון תערוכה מוזיאלית ראשונה לברגר, שפעל לאורך עשרות שנים מחוץ למעגלים המרכזיים של עולם האמנות. יהי זכרו ברוך".