מחאה פרו-ישראלית בהופעת רוג'ר ווטרס בפרנקפורט: אחרי שהופיע בברלין לפני כעשרה ימים ועורר סערה שגרמה למשטרה המקומית לפתוח בחקירה נגדו בחשד להסתה, מפגינים יהודים הניפו הערב (א') דגלי ישראל באולם "פסטהאלה", כשאחד מהם אף פרץ לבמה עד שנעצר על ידי כוחות האבטחה והוצא החוצה.
חלק מהמפגינים בקהל נשמעו צועקים "עם ישראל חי" כשהם מנופפים בדגלים. רוב הקהל הגיב בבוז אדיר למראה המחאה ותקף מילולית את המוחים.
הופעתו של ווטרס הייתה הפרובוקטיבית ביותר במסע ההופעות שלו. מעבר למאפיינים הקבועים - שכוללים מסרים המזכירים ייצוגים אנטישמיים וכאלה המהדהדים מסרים נאצים, כמו בגדים המזכירים מדים של קצין נאצי - הוא התקיים באולם שאליו הובאו ורוכזו אלפי גברים יהודים מהעיר לאחר ליל הבדולח, וממנו גורשו למחנות ריכוז. עיריית פרנקפורט, שבבעלותה האולם, ביטלה את ההופעה, אבל בית המשפט בעיר פסל את ההחלטה.
עוד טרם ההופעה, בכניסה לאולם הוצב דוכן שלצידו ישבו פעילים פרו-פלסטינים, ודוכן נוסף שקרא לשחרר את ג'וליאן אסאנג', מייסד האתר ויקיליקס.
רק אתמול הגיב ווטרס למחאות נגדו ולהחלטה לפתוח בחקירה, בפוסט שהעלה לטוויטר. "הופעותיי האחרונות בברלין עוררו מתקפה נגדי מצד אלו שרוצים להכפיש את שמי ולהשתיק אותי כי הם לא מסכימים עם ההשקפות הפוליטיות ועקרונות המוסר שלי", הוא כתב. "האלמנטים בהופעה שלי שעליהן דובר הם בבירור הצהרה שמתנגדת לפשיזם, חוסר צדק וגזענות בכל הצורות. ניסיונות להציג את האלמנטים כמשהו אחר הם לא הגונים ומונעים מאג'נדה פוליטית.
"הדמות של הדמגוג הפשיסט הלא יציב היא חלק מההופעות שלי מאז 'החומה' של פינק פלויד ב-1980. העברתי את כל חיי בדיבור נגד משטרים דכאניים היכן שלא פגשתי בהם. כשהייתי ילד במלחמה, שמה של אנה פרנק עלה לא פעם אצלנו בבית, היא הפכה לתזכורת נצחית למה קורה כשפשיזם נותר ללא פיקוח. ההורים שלי נלחמו נגד הנאצים במלחמת העולם השנייה, כשאבא שלי שילם את המחיר על כך. למרות התוצאה של המתקפה נגדי, אני אמשיך לגנות חוסר צדק ואת כל אלו שאחראים לו".
במהלך סיבוב ההופעות של ווטרס, שבימים אלה עובר בגרמניה ונקרא This Is Not a Drill ("זהו לא תרגיל"), נעשה שימוש בבלון ענק דמוי חזיר שעף מעל הקהל, ושעליו מוטבעים סממנים שונים כמו מגן דוד יהודי, ובשלבים אחרים של המופע מוקרנות על המסך שמות של קורבנות מרחבי העולם. כך באחד המקרים, לפי סיקור שעלה ב-ynet מהופעתו של ווטרס במדיסון סקוור גארדן בקיץ, בעת ביצוע השיר The Powers That Be, הוקרנה על המסך הענק שקופית עם שמה של שירין אבו עאקלה, העיתונאית הפלסטינית של רשת אל-ג'זירה שנהרגה מפגיעת קליע במהלך חילופי אש בין כוח צה"ל לבין חמושים פלסטינים. תיאור התקרית כפי שהופיעה בשקופית: "מקום: ג'נין, פלסטין. הפשע: היותה פלסטינית. העונש: מוות".