יוסי פרוסט, מהחשובים ביזמי ומנהלי התרבות והאמנות הישראלית, הלך הלילה (בין שבת לראשון) לעולמו והוא בן 87. פרוסט שימש בין היתר כמנכ"ל עמותת אמנות לעם ומנכ"ל מינהל התרבות במשרד החינוך, והיה מעורב בייסוד שורה של פסטיבלי תרבות בערי הפריפריה, בהם פסטיבל עכו לתיאטרון אחר, חגיגות הזמר העברי בערד, פסטיבל גוונים במחול, פסטיבל ג'אז בים האדום ופסטיבל המשוררים במטולה.
1 צפייה בגלריה
יוסי פרוסט
יוסי פרוסט
יוסי פרוסט
(צילום: באדיבות המשפחה)
בשנת 1956 הצטרף פרוסט ללהקת הנח"ל במחזור שכלל בין השאר את אריק איינשטיין, חיים טופול, יהורם גאון, גבי עמרני, גברי בנאי, נחמה הנדל, עידוא בן-גוריון ואורי זוהר. פרוסט היה סולן הלהקה בשירים "חופשה באדום" ו"הוא לא ידע את שמה", כשהשיר המזוהה איתו יותר מכל באותה התקופה, "כרמלית", הגיע למקום השני במצעד השנתי ב-1958. עם סיום שירותו הצבאי הצטרף יחד עם אריק איינשטיין, מרדכי בן-זאב ורחל אטאס לתיאטרון הסמבטיון. במקביל שר פרוסט בלהקת הצעירים עם נחמה הנדל, שייקה לוי ואריק איינשטיין, שהופיע תחת השם הבדוי ארי גורן כדי למנוע פגיעה בתקליט הסולו הראשון שלו. בין השירים הזכורים של ההרכב היה הביצוע המחודש של להקת פיקוד צפון "בשדה תלתן", שהפך לשירו המפורסם ביותר של פרוסט כסולן.
בהמשך הצטרף פרוסט ליעקב אגמון ומשרד האמרגנות המוביל באותה התקופה "בימות", שבין ההפקות הידועות אותן ליווה הייתה "איש חסיד היה". בשנת 1975 מונה למנכ"ל אמנות לעם, שפעלה לקידום חברתי של יישובי הפריפריה ולהטמעת נושאי ספרות, קולנוע, מחול, ספרות ילדים והקמת סל תרבות ארצי לציבור שמחוץ למעגלי התרבות העירוניים.
בבחירות לכנסת ה-13 שימש פרוסט כיועץ האסטרטגי של מפלגת מרצ בראשות שולמית אלוני, שמונתה לשרת החינוך והתרבות. על רקע סכסוך עם הפלג הדתי בממשלה נאלצה אלוני לפרוש מתפקידה ב-1993 ולקבל על עצמה את תפקיד שרת המדע והאמנויות ושרת התקשורת, ומינתה את פרוסט לעמוד בראש מינהל התרבות.
בין השנים 2003-2000 השלים פרוסט את הקמת מוזיאון הילדים הראשון בישראל ושימש כמנהלו. בהמשך שימש כיועץ ארגוני תרבותי לגופי תרבות, הרשות לפיתוח התיירות בנגב ורשויות מקומיות, במועצה לתרבות ואמנות של מפעל הפיס ועוד. ב-2005 יזם את פרס קיפוד הזהב, שמעניק מדי שנה פרסים להצגות וליוצרי הפרינג' הבולטים, ועמד בראש העמותה המנהלת את הפרס עד שנת 2014. בשנת 2010 מונה למנכ"ל תחרות הנבל הבינלאומית ומנכ"ל הזמרייה הבינלאומית.
פרוסט היה נשוי לבתיה, מתורגמנית רב-לשונית שהקימה את המחלקה למתורגמנות באוניברסיטת בר-אילן, והלכה לעולמה לפני כחודש וחצי. הוא השאיר אחריו שלושה בנים - עדי, במאי טלוויזיה, איתי, פרקליט בכיר בפרקליטות מחוז תל אביב, ומיכאל, מוזיקאי, נכדים ונכדות. אחת מנכדותיו היא הדוגמנית נעם פרוסט. הוא יובא למנוחת מחר ב-13:30, בבית העלמין מנוחת עולם בנתניה.