39 מדינות העניקו הלילה דוז פואה באירוויזיון, אבל בחלק מהמקרים לא היה צריך לעצור את הנשימה כדי לדעת למי השופטים שלהן נתנו את 12 הנקודות. עדן אלנה אמנם עלתה מחצי הגמר שהתקיים בזמן מבצע צבאי ועל רקע ביקורת אירופאית נוקבת על ישראל, אבל כמו בכל שנה, גם הפעם האירוויזיון הושפע מהגיאו-פוליטיקה.
את ההשפעה של הפוליטיקה על אלנה, שהרשימה עם מקום חמישי בחצי הגמר, מקום 17 מכובד בגמר ושיא התו הגבוה שנשמע בתחרות, קשה יחסית לכמת. עם זאת, ייתכן שהפער הגדול בין הנקודות משופטי המדינות - האובייקטיביים יחסית – לבין הנקודות מהקהל בבית, נבע גם ממבצע "שומר החומות" ומהסיקור התקשורתי שלו באירופה.
מהשופטים קיבלה אלנה בגמר 73 נקודות (8 מצפון מקדוניה ונורבגיה, 7 מאוקראינה, 6 מפולין ובריטניה, 5 מרוסיה, צרפת וקרואטיה, 4 מהולנד, איטליה ושבדיה, 3 מבולגריה וספרד, 2 מסרביה ונקודה אחת מליטא, סלובניה ודנמרק). הקהל בבית, לעומת זאת, העניק לנציגת ישראל רק 20 נקודות - 12 מהן מאזרבייג'ן, 5 מצרפת, 2 מקפריסין ואחת מרומניה.
בחצי הגמר האיזון היה גבוה בהרבה. אז אלנה קיבלה 99 נקודות מהשופטים (כולל דוז פואה מאיטליה וצפון מקדוניה) ו-93 מהקהל בבית. הדוז פואה היחיד הגיע גם שם מאזרבייג'ן, מדינה מוסלמית שיחסיה עם ישראל נחשבים להדוקים מאוד, וכוללים גם משלוח נשק ישראלי המשמש בעימותים התכופים מול שכנתם ארמניה.
במקום האחרון בגמר סיים הנציג הבריטי ג'יימס ניומן, שעשה היסטוריה עגומה – הראשון אי פעם שקיבל אפס נקודות הן מהשופטים והן מהקהל. את ההסבר לכך אפשר לחפש גם בטינה האירופית כלפי הבריטים, שנה וחצי אחרי הברקזיט, אבל גם באיכות השיר. כל השופטים הישראלים - רוני דואני, אוהד חיטמן, נוי אלוש, אביה פרחי ויוסי חרסונסקי – דירגו את השיר הבריטי במקום האחרון.
למעשה, מתוך "חמש הגדולות" – המדינות שמעפילות אוטומטית לגמר עקב היותן התורמות הפיננסיות הגדולות לאיגוד השידור האירופאי - שלוש קיבלו אפס נקודות מהקהל. פרט לבריטים, מדובר גם בגרמניה וספרד. מנגד, צרפת סיימה במקום השני, והחמישית שמקבלת כרטיס חופשי לגמר - איטליה - זכתה באירוויזיון בפעם השלישית בתולדותיה. הולנד, אגב, הייתה המדינה הרביעית שקיבלה אפס מהקהל בבית.
אבל הפוליטיקה באירוויזיון נראית היטב לא בניקוד למנצחים ולמפסידים, אלא דווקא בתמיכה אצל אלו שמסיימים אי-שם באמצע הטבלה. אלנה צאגרינו מקפריסין דורגה עם El Diablo שלה במקום ה-16, אחד מעל עדן אלנה, עם 94 נקודות. זה קרה לא מעט בגלל 12 נקודות מהאחות הגדולה יוון, שהעניקו לו גם השופטים וגם הקהל. הקפריסאים, כרגיל, החזירו טובה ליוונים. מתוך ארבעה דוז פואה לסטפניה ו-Last Dance שלה, שניים הגיעו מקפריסין.
אירוויזיון 2021:
אחד מגושי ההצבעה הבולטים הוא זה של מדינות יוגוסלביה לשעבר. הפעם סרביה הייתה היחידה מביניהן שעלתה לגמר, ולכן הצבעת מדינות הבלקן נוקזה אליה. 12 מתוך 20 נקודות השופטים שקיבלה שלישיית הבנות הוריקן הגיעו מצפון מקדוניה, ואילו מתוך חמישה דוז פואה שקיבלו הסרביות, שלושה ניתנו מסלובניה, צפון מקדוניה וקרואטיה.
הגרמנים לא ירצו לזכור את אירוויזיון 2021. רק בריטניה קיבלה פחות משלוש הנקודות שקיבל ינדריק, הנציג הגרמני. שתיים מהן נתנו השכנים, השופטים האוסטרים. שכנים אחרים שדוברים שפה זהה ופינקו בנקודות הם הרומנים את המולדובים. אחד משני הדוז פואה מהקהל שקיבלה נטליה גורדיינקו ממולדובה הגיע מהרומנים. דפוס דומה נראה בהצבעת המדינות הבלטיות. הדוז-פואה היחיד בקהל ניתן ללטביה על ידי הליטאים, שקיבלו 12 נקודות בעצמם מהקהל הלטבי.
האלבנים תמכו בהמוניהם בנציג שווייץ גיון מוהארמיי, או Gjon's Tears אם תרצו. מוהארמיי הוא בן לאם אלבנית ואב קוסוברי-אלבני, ואת הדוז פואה היחיד בקהל הוא קיבל מהאלבנים. בכלל, בשווייץ מיעוט אלבני גדול.
בניגוד לגרמניה-אוסטריה, יוון-קפריסין ורומניה-מולדובה, בסקנדינביה לא דוברים שפה אחת זהה. אבל השכנות הטובה שם (לצד השפה, שבכל זאת דומה) היא כנראה מהגורמים לכך שגם דפוסי ההצבעה בצפון אירופה זהים יחסית. הפעם, כמו בפעמים קודמות, קיבלה שבדיה את מרב הנקודות מהשכנות: שופטי נורבגיה העניקו 10 נקודות, מהקהל התקבלו 10 מדנמרק ואיסלנד, ו-8 מנורבגיה.
במלחמת נגורנו קרבאך השנייה, בשנה שעברה, רוסיה תמכה בארמניה ולא באזרבייג'ן. אבל באירוויזיון זה לא ניכר, והדוז פואה היחיד לרוסים אצל השופטים הגיע מהאזרים. ומה לגבי הסכסוך בין רוסיה לאוקראינה? גם הוא השפיע חלקית בלבד, אולי בגלל שבאוקראינה תומכים רבים של רוסיה. השופטים האוקראינים לא נתנו נקודה למניז'ה, הקהל נתן 4 – ורוסיה החזירה ב-7 ללהקת G0_A בשירם Shum.