בריאיון לרגל קידום האלבום החדש שלו, התייחס ניק קייב לחיבתו לישראל, הרחיב בסירובו העיקש להשתתף בחרם התרבותי עליה ושיתף בעמדתו לגבי חבר פינק פלויד לשעבר רוג'ר ווטרס, שנחשב לאחד הקולות הבולטים בתנועת ה-BDS.
קייב בן ה-66 הדגיש בריאיון לפודקאסט באתר Reason את מחויבותו להגנה על "חשיבה חופשית" ועל חופש הביטוי, ובתוך כך התייחס למחלוקת המתמשכת סביב חרם תרבותי על ישראל ברקע המלחמה בעזה. "אני פשוט מרגיש - וזה לא שאני חבר של ממשלת ישראל - אבל ברמה מסוימת אני מתקשה להשלים עם השימוש במוזיקה שלי כדי להעניש אנשים רגילים בגלל המעשים של הממשלה שלהם. זה מסתכם בזה, במידה מסוימת".
המוזיקאי האוסטרלי המשיך ודיבר על דמויות בולטות בהנהגת החרם התרבותי נגד ישראל, בהם חבר פינק פלויד לשעבר רוג'ר ווטרס (שאף סיפק כמה התבטאויות עגומות מאז 7 באוקטובר) והמוזיקאי והמפיק בראיין אינו, שמזוהה גם הוא עם קידום תנועת ה-BDS. "אלה אנשים שונים", אמר, "בראיין אינו זה עניין אחר לגמרי מרוג'ר ווטרס, [שלדעתי] פוגע עמוקות בתנועת החרם. זה מביך. אינו הוא דמות אחרת, הוא אדם מתחשב".
בשלב מוקדם יותר בריאיון, קייב הסביר כיצד החל להתעניין בישראל כנער לאחר שגדל באזורים יהודיים במלבורן: "החברה הראשונה שלי, למשך שלוש שנים, הייתה יהודייה. יש לי פשוט קשר ליהודים, זה סוג של עניין אישי", סיפר. עוד הוא הוסיף כי בצעירותו "הוקסם" מהתנ"ך, וכי כאשר עזב את אוסטרליה זה היה כדי להגיע לישראל ולראות "איפה כל הדברים האלה קרו. הייתי יכול לעמוד בכנרת, וללכת למקום שבו כביכול ישו נצלב... זה היה מרגש עבורי בצורה יוצאת דופן", אמר, "ובלי קשר לכל הסיבוכים הנוראים שמתרחשים בישראל כרגע, עמוק בפנים יש לי אהבה מתמשכת למקום הזה ולהיסטוריה של העם היהודי".
קייב המשיך להתייחס לקריאות החרם נגד ישראל ואמר למראיין, ניק גילספי, כי "העניין הוא שאנחנו לא באמת מבינים דברים מהסוג הזה בימים אלה. ה-BDS בעצם פועל כך שאם אתה הולך להופיע בישראל, הם נכנסים בך חזק ואם אתה לא - זה ניצחון מבחינתם. אם אתה מופיע בישראל, הם בעצם עוזבים אותך בשקט". כשנשאל אם יש מדינות שבהן הוא לא יופיע, הוא השיב: "אני אצטרך לחשוב על זה. שום דבר לא קופץ לי. אני מבין שזה דבר שנוי במחלוקת לומר, אני פשוט לא מסכים עם חרם תרבותי, באופן כללי. בעיקר כי נראה שזה לא עובד, בעיניי זה רק מעצים את האספקטים הגרועים ביותר של הממשלה - הם מנצלים את הבידוד, בטענה ש'כל העולם נגדנו', הם מנצלים את זה לקידום האג'נדות שלהם - ובו זמנית זה מעניש מעריצים רגילים".
זו כמובן אינה פערם ראשונה שקייב מתייצב לצד ישראל. האמן, שביקר והופיע בישראל פעמים רבות (כשההופעה האחרונה הייתה לפני שנתיים בלבד), הסביר עוד במסיבת העיתונאים לקראת ההופעה האגדית שלו בישראל ב-2017, מדוע החליט להגיע לישראל: "לפני כמה שנים בראיין אינו שלח לי מכתב וביקש שאחתום על אמנה להחרים את ישראל, ושלחתי לו מכתב בחזרה ואמרתי שאיני רוצה לחתום. הבנתי שאומנם אני לא חותם - אבל אני גם לא מופיע בישראל. זה היה נראה לי פחדני, אז הרמתי לאנשים שלי טלפון וביקשתי שנעשה הופעה בישראל. לקחתי צד נגד מי שמנסה לנהוג בבריונות כלפי מוזיקאים. אני כאן כי אני אוהב את ישראל וכי זה חשוב בעיניי להביע את העמדה שאי אפשר להשתיק מוזיקאים. במובן מסוים אני כאן בגלל ה-BDS".
כמו כן, על אף שלא ענה אם יש מדינה שבה לא יופיע, ב-2022 הוא הודיע על ביטול הופעותיו המתוכננות ברוסיה בעקבות הפלישה לאוקראינה. וכשספג ביקורות על צביעות בשל הופעותיו בישראל, הגן פעם נוספת על הפועתיו בארץ, וכתב: "הפלישה לאוקראינה לא דומה לסכסוך הישראלי-פלסטיני. אחת היא התקפה חסרת מעצורים של מדינה אחת על אחרת והשנייה היא מאבק מורכב בין שתי אומות".