בית משפט השלום בנצרת ביטל בסוף השבוע את תנאי מעצר הבית של השחקנית מאיסה עבד אלהאדי, נגדה הוגש כתב אישום חמור המייחס לה עבירות של הסתה לטרור וגילוי הזדהות עם ארגון טרור.
3 צפייה בגלריה
מאיסה עבד אלהאדי
מאיסה עבד אלהאדי
מאיסה עבד אלהאדי
(צילום: ישראל מושקוביץ)
הפרקליטות טוענת כי לאחר מתקפת ארגוני הטרור על מדינת ישראל תושביה ואזרחיה ביום 7 באוקטובר 2023, פרסמה אלהאדי (בת 39 ומוכרת בעיקר מתפקידה בסדרת הטלוויזיה "מתים לרגע") בשעות הבוקר של אותו יום דברי שבח, אהדה ועידוד למעשה טרור וכן דברי שבח, תמיכה, אהדה והזדהות עם ארגון הטרור חמאס, בכך שפרסמה תמונה מאירועי אותו בוקר נורא ובה נראה טרקטור של מחבלי חמאס פורץ את גדר הגבול עם הרצועה ועל גבי התמונה נרשם: Lets go berlin style.
עוד צוין בכתב האישום כי באותו מועד פרסמה אלהאדי תמונה של קשישה בת 85 שנחטפה לעזה ועל גבי התמונה נרשם: "הבחורים שלנו טובים". מעל התמונה היא הוסיפה את הכיתוב: "הגברת יוצאת להרפתקת חייה", וליד התמונה הוסיפה סמיילים הנחזים להיות לועגים. אלהאדי נאשמת גם כי בטלפון הנייד שלה שיתפה ופרסמה באחת מקבוצות חברותיה "דברי שבח, אהדה והזדהות אם ארגון חמאס".
3 צפייה בגלריה
הפוסט שהעלה עופר שכטר נגד השחקנית מאיסה עבד אלהאדי
הפוסט שהעלה עופר שכטר נגד השחקנית מאיסה עבד אלהאדי
הפוסט שהעלה עופר שכטר נגד השחקנית מאיסה עבד אלהאדי
(מתוך עמוד האינסטגרם של עופר שכטר)
עם הגשת כתב האישום בחודש נובמבר 2023, ביקשה התביעה להורות על הארכת מעצרה של הנאשמת עד תום ההליכים המשפטיים נגדה. מנגד ביקשה ההגנה לשחררה בתנאים מגבילים, למעט איסור גלישה ברשתות חברתיות. השופט קבע בהחלטתו אז, כי כנגד הנאשמת מתקיימת תשתית ראייתית לכאורית, אך לא קיימת עילת מעצר אשר מצדיקה את מעצרה עד תום ההליכים נגדה, וכי יש לשקול חלופה ראויה. הנאשמת נשלחה למעצר בית בבית הוריה בנצרת, תוך ניתוק הבית משירותי אינטרנט ובתך כך איסור שימוש באינטרנט וברשתות החברתיות ואיסור שימוש בטלפונים חכמים.
בחודש מרץ השנה לאחר בקשה לעיון חוזר שהגישה הנאשמת, הורה השופט על שינוי תנאי מעצרה, באופן שבו תותר לה גישה לאינטרנט בלבד מלבד אפליקציות רשתות חברתיות ויישומון ווטסאפ. הוא גם הורה על פתיחת חלונות אוורור בימי רביעי עד ראשון בין השעות ארבע אחר הצהריים לשמונה בערב, בליווי אחד המפקחים בתיק. בחודש יוני הגיעו הצדדים להסכמה ותנאי השחרור שונו והותר לנאשמת לצאת ממעצר בית בכל יום בין עשר בבוקר לשש אחרי הצהריים בליווי אחד המפקחים והותר לה להשתתף בחתונת אחיה.
3 צפייה בגלריה
מתוך "המלאך"
מתוך "המלאך"
מתוך "המלאך"
(צילום: באדיבות נטפליקס)
הנאשמת ביקשה כעת לבטל את מעצר הבית וציינה כי יש לקחת בחשבון שמעצרה וההגבלות שהוטלו עליה הותירו אותה ללא כל מקור פרנסה, תוכניות לצילומי סרטים בכיכובה בחו"ל בוטלו וחיפוש אחר שילוב בעבודה מותאמת למצבה הינו בלתי-אפשרי כל אימת שהיא נתונה למגבלות. "המבקשת שקועה בחובות כלכליים ללא יכולת פירעון", טען סנגורה. "גם בפן האישי, ההגבלות שהוטלו עליה, גרמו לפגיעה בתדמיתה, במצבה הנפשי ואף הגופני, פגעו הן בקשרים החברתיים שלה, וגרמו לפרידה מבן זוגה", ציין הסנגור. הפרקליטות התנגדה לבקשה, וטענה בין השאר כי הימשכות ההליכים בתיק, הינה כתוצאה מהתנהלות הנאשמת וצוות ההגנה שהתחלף.
בהחלטתו, ציין השופט ראיד עומרי כי הגיע למסקנה כי "דין הבקשה לעיון חוזר להתקבל בכך שיבוטלו כל ההגבלות שהוטלו על המבקשת במסגרת התיק, מלבד ההגבלות שהוטלו על השימוש ברשתות החברתיות אשר נשארות על כנן. כמו כן, החלטתי לבטל את איסור השימוש בטלפונים חכמים שהוטל על המבקשת וכן לאפשר לה שימוש ביישומון הווטסאפ.
"אינני מתעלם מחומרת העבירות המיוחסות למבקשת דווקא בתקופה קשה זו, ואולם גם בימי מלחמה חובתו של בית המשפט לבחון באופן פרטני האם ניתן לעשות איזון בין זכות הנאשם לחירות לבין מסוכנותו וההגנה על ביטחון הציבור", דברי השופט.