טקס פרסי אופיר, שחוגג את היצירה הקולנועית הישראלית, התקיים הערב (א') בתל אביב - כשהסרט "7 ברכות" הפך לזוכה הגדול של הערב לאחר שגרף 10 פרסים, בהם פרס השחקנית הראשית שניתן לריימונד אמסלם (שהייתה מועמדת לאותו פרס גם על תפקידה ב"העתיד"), פרס הבימוי והעריכה שקיבלה איילת מנחמי, ופרס שחקנית המשנה שהוענק לתיקי דיין. רועי ניק זכה בפרס השחקן הראשי על תפקידו בסרט "בית".
"7 ברכות" - שגבר בזכייתו בפרס הגדול על הסרטים "החייל הנעלם", "בית", "הפילגש" ו"לרוץ על החול" - יקבל את הזכות להיות נציג ישראל בטקס האוסקר בשנה הבאה.
מוקדם יותר הערב הגיעה לאירוע השחקנית סמר קופטי, שהייתה מועמדת לפרס שחקנית המשנה על תפקידה ב"העתיד", כשהיא לבושה בשמלה לבנה מוכתמת דם ושעליה סימני ירי - זאת כאות מחאה על האלימות הגואה בחברה הערבית. "לא הרגשתי נכון לבוא ולחגוג את עצמי כשהחברה שלי והמשפחות שלנו חיות באבל על 176 אנשים שנרצחו מתחילת השנה", אמרה ל-ynet. "תחושה של הפקרות, תחושה של מערב פרוע, אני מנסה את הדרך שלי להרים פה מודעות, הזדהות וסולידריות לנושא הזה. אמן ונביא משהו דרך האמנים כי הממשלה והמשטרה לא רואים אותנו".
עת זכייתה של אמסלם בפרס השחקנית על "7 ברכות", היא הפנתה זרקור לאורחת של קופטי, ווטפא ג'באלי - אם שכולה ואחת ממייסדות תנועת "אימהות למען החיים": "נמצאת כאן אישה יקרה, ווטפא. כאימא לאימא - אני רואה אותך ואת הכאב שלך. אני מאחלת לנו שכחברה לא נדע עוד צער, שאולי יהיה לנו סיכוי. זה היה בטח לא פשוט להגיע לכאן היום. אומרים כל הזמן 'החברה הערבית, החברה הערבית' - אבל החברה הערבית היא לא פלנטה אחרת, היא החברה שלנו במדינה שלנו, זה אנחנו".
לכתבות נוספות בנושא:
את האירוע, שמתקיים בהשתתפות אמנים רבים, הנחתה עלמה זק, והפרס הראשון של הערב בקטגוריית שחקנית המשנה הוענק כאמור לתיקי דיין על תפקידה ב"7 ברכות". דרור קרן זכה בפרס שחקן המשנה על תפקידו בסרט "בית", בעוד במאי הסרט בני פרדמן קיבל את הפרס בשמו. דוד סטרז'מייסטר זכה בפרס הצילום על "החייל הנעלם", ו"בצילו של ההר" זכה בפרס הסרט הקצר. "ענבל פרלמוטר: אם זה נגמר" זכה בפרס הסרט העלילתי, והסרט "הרף התחתון ביותר" של נור פיבק זכה בפרס הסרט העלילתי עד 60 דקות.
בכניסה למתחם שבו התקיים הטקס נערכה הפגנה של כ-30 איש נגד המהפכה המשפטית, אך המחאה מצאה את דרכה גם לבמה כשבמהלך נאומו של יו"ר האקדמיה, אסף אמיר, נשמעו קריאות מהקהל, כשאמר "אם כל מה שעברה החברה הישראלית בתשעת החודשים האחרונים לא הספיק, כעת ישנו איום חדש-ישן. בחודשים הקרובים יגיש שר התקשורת קרעי הצעת חוק שמאיימת על התקשורת בישראל, ובאותה הזדמנות תנחית מכה אנושה על הפקות המקור". כשמקהל עלו קריאות בוז, הוסיף: "צריכים לשמוע את כולכם כל הזמן. זוהי סכנה, עם כל מה שקורה מסביב. נהוג לומר שהתקשורת היא כלב השמירה של הדמוקרטיה, אבל ההצעה מאיימת להפוך את התקשורת לפודל של השלטון. האקדמיה - כמו כל היוצרים והארגונים - לא מתכוונים לאפשר לחוק לעבור, זה תלוי בנו", אמר - כשמקהל קראו "לא ניתן!".
"לפני שנים, כשחוק הקולנוע חוקק, היו מתייעצים איתנו - שר התקשורת ושר התרבות היו מדברים איתנו", המשיך, "עמדו לצידנו חברי כנסת משני צידי המפה הפוליטית. העובדה שהממשלה התנגדה, שראש הממשלה התנגד - שבמקרה קראו לו בנימין נתניהו - לא עניין אותם", אמר, בעוד מהקהל מישהו צעק "יימח שמו". "הייתה להם עצמאות מחשבתית. חוק הקולנוע עבר בחוק גדול על ידי כל סיעות הבית מימין ומשמאל".
במעמד הענקת פרס מפעל חיים למפיק הוותיק כתריאל שחורי, אמר רובי ריבלין, נשיא מדינת ישראל לשעבר, על הבמה: "אני מוכרח לצטט את נחמה ז"ל רעייתי, שאמרה ליוצרות וליוצרים: 'זכרו, את חופש הביטוי לוקחים - לא מקבלים. לוקחים'". קולנוע הוא לא פן בתרבות של המדינה, אלא חלק בלתי נפרד מהזהות שלה, כלפי פנים וכלפי חוץ כפי שאנחנו נראים בעולם כולו. וברוך השם - זוכים וכמעט זוכים - אתם עושים עבודה נפלאה כשאתם מייצים את הקולנוע שלכם לעולם כולו".
עם זכייתו של עידו דולב בפרס העיצוב האמנותי על הסרט "הפילגש", הוא קרא ליוצרים ולשחקנים להתחיל לדבר ולהפסיק לשתוק ברקע המהפכה המשפטית. אורית פוקס רותם, שזכתה בפרס הליהוק על "7 ברכות", הצטרפה לדבריו: "המצב רע ונקווה לטוב, אין לנו ברירה". גם הסופר אשכול נבו, שהעניק את פרס התסריט לאלינור סלע וריימונד אמסלם על "7 ברכות", אמר על הבמה: "כל השפע הקולנועי שאתם עדים לו הערב יכול להתאפשר רק במדינה שיש בה חופש יצירה מוחלט. רק במדינה שיש בה חופש ביטוי מלא. רק במדינה דמוקרטית". ענבל שוקי, שהייתה מועמדת באותה הקטגוריה גם על "גן קופים", זכתה בפרס עיצוב התלבושות על "7 ברכות", והסרט זכה גם בפרס הפסקול. "המנצחים" זכה בפרס המוזיקה המקורית.
"7 ברכות" מאת הבמאית איילת מנחמי מוביל עם 12 מועמדויות, בהן בקטגוריית הסרט העלילתי הטוב ביותר. לצידו מתמודד גם סרטו של דני רוזנברג, "החייל הנעלם", שקיבל 11 מועמדויות, וכך גם אבי נשר עם סרטו "גן קופים", למרות שלא קיבל מועמדות בקטגוריית הסרט.
רשימת הזוכים המלאה:
הסרט העלילתי הארוך
"7 ברכות" - איילת מנחמי
בימוי
איילת מנחמי - "7 ברכות"
השחקנית הטובה ביותר
ריימונד אמסלם - "7 ברכות"
השחקן הטוב ביותר
רועי ניק - "בית"
שחקנית משנה
תיקי דיין - "7 ברכות"
שחקן משנה
דרור קרן - "בית"
תסריט
ריימונד אמסלם ואלינור סלע - "7 ברכות"
צילום
דוד סטרז'מייסטר - "החייל הנעלם"
הסרט התיעודי הארוך
"ענבל פרלמוטר: אם זה נגמר"
הסרט התיעודי הקצר
"הרף התחתון ביותר"
הסרט העלילתי הקצר
"בצילו של ההר"
מוזיקה מקורית
רן שם טוב, דניאל מרקוביץ ובן זיידמן - "המנצחים"
עריכה
איילת מנחמי - "7 ברכות"
עיצוב אמנותי
עידו דולב - "הפילגש"
עיצוב תלבושות
ענבל שוקי - "7 ברכות"
איפור
אורלי רונן - "7 ברכות"
ליהוק
אורית פוקס רותם - "7 ברכות"
פסקול
אביב אלדמע, מיכאל ליגום - "7 ברכות"