בשנת 2010 הצלם פיני סילוק החליט שהוא יוצא למסע ברחבי ישראל, מסך ארוך שנמשך 13 שנה. הוא נסע מהצפון ועד הדרום, ממזרח למערב, וביותר ממאה מפגשי צילום הוא תיעד את מה שהוא מכנה "אלבום תמונות משפחתי לישראל העכשווית". "יצאתי לצלם את כל הטקסים, המנהגים, התרבויות, האמונות, הדתות, העדות, השבטים והנפשות שחיים בישראל של ימינו במטרה ליצור ספר תמונות באווירה של אלבום תמונות משפחתי", הוא מספר ל-ynet, "קשה להאמין כמה שהסיפור הזה רלוונטי עכשיו, יותר מתמיד".
עם תחילת המלחמה, סילוק הרגיש צורך לשנות את התוכנית ולהפוך את הספר המודפס לקטלוג מקוון, כדי להנגיש את התמונות - ובעיקר את המסר שעומד מאחוריהן - לכל אחד. בחודשיים האחרונים הוא התיישב לסיים את עבודת האיסוף והעריכה כדי להספיק להשיק בחג החנוכה את הפרויקט, שלו קרא "משפחת ישראל". את התמונה האחרונה בפרויקט הוא הספיק לצלם היום (ה'), בקיבוץ בארי. "הגעתי לשם עם חנוכייה ונרות, ונעתקה נשמתי לראות את המחזות של הבתים ההרוסים והחורבן, שראיתי עד עכשיו רק מאחורי המסכים.
עם דמעות בעיניים, כשברקע פיצוצי פגזים מהדהדים, הלכתי בין ההריסות וחשבתי מה עבר כאן על התושבים.
"המחשבה הייתה בהתחלה לצלם את החנוכייה עומדת על אדן חלון מרוסק של חדר ממ"ד כדי שתאיר את השברים שבזכוכית, כמסר לזה שהאור שלנו לא כבה,
ואז פתאום הגיעה קבוצת חיילים סקרנית. תוך כדי שיחה, הבנתי שהם עוד לא הדליקו חנוכייה וראיתי שבעיניים של הקצין שלהם, שהיה אדם בוגר חובש כיפה, יש ניצוץ רק מעצם השיחה. ביקשתי מהם להתקבץ יחד כדי להדליק את החנוכייה - וכל השאר קרה כמו קסם. הוא הדליק, הם שרו את שירי החנוכה, ולסיום החליטו להתחבק כשהם צופים יחד באור החנוכייה". כעת, נדמה, הפרויקט שלו שלם. "עשיתי את זה במטרה לשמח אותנו כעם, שנזכור כמה מיוחדים ועוצמתיים אנחנו. שנזכור שאף אחד לא יצליח לכבות את הלהבה שבלב שלנו".