אירועי תרבות רבים עם הקשר ישראלי במערב נאלצים להתמודד בימים אלו עם הפרעות או ביטולים. הזמרת עדן גולן חוותה את זה אתמול (שני), בציריך שבשווייץ. גולן הוזמנה להופיע באירוע התרמה של ארגון "החברים השווייצרים של מוזיאון ישראל", שהתקיים באולם קונסט-האוז המפורסם בציריך. האירוע כלל שתייה, אוכל, ובעיקר אמנות ומוזיקה, כשגולן הוזמנה להיות גולת הכותרת של הערב.
אלא שבעוד האירוע בפנים התנהל באווירה טובה, על פי הדיווחים בכלי התקשורת המקומיים כמו ה"בליק" וה"טאגסאנצייגר", בחוץ התפרעו והפגינו מפגינים פרו-פלסטינים. עיתון ה"בליק" אף הגדיר זאת בכותרת שלו כ"אלמונים ביצעו מתקפת צבע אנטישמית על הקונסט-האוז". מספר מפגינים פרו-פלסטינים, רובם לבושים בשחור ורעולי פנים, התיזו כמויות גדולות של צבע אל עבר האולם והכניסה אליו ופיזרו במקום פליירים עם מסרים אנטישמיים ואנטי-ישראלים, לפי הדיווחים בשווייץ, חלק מהם עם מסרים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו.
"אמנות ותרבות הם סמל לחופש ושלום ולא של גניבה ושל רצח, אונס ועינוי והשמדה של ילדים חפים מפשע", נכתב על שלטים שהניפו המפגינים הפרו-פלסטינים שקראו "להחרים את בית התרבות המוכר בעיר בעקבות האירוע. אחת המפגינות אף התיישבה מול הכניסה ושפכה על עצמה צבע אדום דמוי דם. המשטרה מיהרה לעצור את ההפגנה מלהסלים והרחיקה את המפגינים, אולם לפי הדיווחים לא עצרה אף לא אחד מהם.
במשטרת ציריך הודיעו כי פתחו בחקירת האירוע. "את הטרור של החמאס, האונס מצד מחבלי החמאס ואת החטופים בחרו שונאי ישראל שלא לציין, במקום זאת תקפו את הכניסה בצע אדום", נכתב ב"בליק". כוכבת הערב, עדן גולן, כך דווח, לא ממש התרגשה וכנראה גם לא הייתה מודעת למהומה מחוץ לאולם, גם בשל האבטחה המשמעותית שהיא קיבלה במקום, וגם כשעלתה לבמה וביצע את שירה מהאירוויזיון, Hurricane ושירים נוספים, וזכתה לתשואות גדולות מאוד מהקהל המקומי הנלהב.
בינתיים בחוץ, מיהרו לשטוף מהרצפה את הצבע האדום. מארגן האירוע, דירג בול בן ה-54, אמר ל"בליק" כי הוא לא נתן להפגנה להרוס לו את הערב. "הערב הזה היה תחת הסיסמה של מפגש. מוזיאון ישראל בירושלים מחבר בין כולם, לא משנה איזה רקע ואיזו דת". גם עדן גולן אמרה על הבמה כי "היא עובדת כל יום כדי להכניס אהבה למוזיקה שלה ולחלוק אותה עם האנשים. אני מנסה להפוך את העולם למקום טוב יותר, כי אין ספק שהוא יכול להיות קצת טוב יותר".
רק לפני כמה ימים תקפו מפגינים פרו-פלסטינים במתקפת צבע את משרדי העיתון החשוב NZZ בציריך, שנחשב לפרו-ישראלי או לפחות הוגן בדיווחיו לעומת עיתונים אחרים.