פרסום ראשון: מכתב היוצרים לתאגיד - ובו אולטימטום לביטול בחירת השיר הישראלי לאירוויזיון - או הליכה לבג"ץ.
המכתב שנשלח מעורך הדין אביב אזרד שמייצג את היוצרים מציג דרישות חד משמעיות - ובהן פסילת השיר של קרן פלס ובחירה באחד אחר מחדש. עם זאת מדגישים היוצרים החתומים כי הם אינם סבורים שהשיר של פלס "לא ראוי", אלא הם שמים דגש בטענותיהם על הליך הבחירה: "אם עד 20.2.2025 לא יתקבל מענה הולם יינקטו צעדים משפטיים, כולל עתירה לבג"ץ ותביעה אזרחית לפיצוי היוצרים שנפגעו", נכתב.
בעיקרי הטענות עולה מהכתוב כי "חלק מחברי הוועדה קשורים לגופים מסחריים (כגון קשת וטדי הפקות), מה שמוביל להטיה אפשרית בתהליך הבחירה". עוד הוסיפו היוצרים כי "השיר שנבחר הינו תוצאה של הליך שנעשה תוך הפרות תקנון והתנהלות לא שקופה".

היוצרים התייחסו בטענתם גם להיעדר האנונימיות בבחירה: "חברי הוועדה ידעו מי עומד מאחורי השירים עוד לפני ההצבעה, מה שפוגע בשוויון ההזדמנויות בין המתמודדים". כמו כן הם טענו כי "קיים חשד לכך שהליך הבחירה מוטה לטובת יוצרים מסויימים. בשל קשריהם עם חברי הוועדה".
לפי המכתב, החתומים מציגים ארבע דרישות מרכזיות: הראשונה היא כאמור ביטול הליך בחירת השיר של קרן פלס וקיום הלך חדש "שקוף, והוגן עם ועדה נטולת ניגוד עניינים"; השנייה היא שינוי התקנון כך שיבטיח שקיפות ושוויון בין המתמודדים; דרישה שלישי היא פרסום פרוטוקולים מלאים של הוועדה, והדרישה הרביעית היא קיום פגישה מיידית עם נציגי המוזיקאים.
בתאגיד אמרו בימים האחרונים כי "תהליך בחירת השיר שייצג את ישראל באירוויזיון התנהל ללא רבב, בפיקוח משפטי צמוד ועם נוכחות נציגת ציבור. נזכיר שוב - השיר נבחר פה אחד על ידי כל חברי ועדת הבחירה. מתוך שבעת חברי הוועדה חמישה הם עובדי תאגיד, שאין בינם לבין היוצרת שום קשר - כך שבכל דרך השיר של היוצרת היה נבחר לייצג את ישראל באירוויזיון".