הרצאות מהאקדמיה: תזונה בריאה - ניפוץ מיתוסים
מחפשים להרחיב את הידע בזמן שאתם נמצאים בבית? צפו בהרצאתו של פרופ' חיים גמליאל מתוך סדרת "מדע על הבר" של אוניברסיטת בר-אילן
מה נעדיף לאכול בארוחת הערב - ירקות חיים בסלט או ירקות מבושלים? האם הבישול באמת הורס את כל הוויטמינים? האם צריך להפריד פחמימות מחלבונים בארוחה? הרצאתו של פרופ' חיים גמליאל עוסקת בעקרונות התזונה הנכונה במקורות וברפואת ימינו. בהרצאה מוצגות קביעות מדעיות לעומת דעות מקובלות בנושאי בריאות ותזונה תוך חידוד ההבחנה בין מזונות הנחשבים ל'רעים' לבין מזונות 'טובים' החשובים לשיפור בריאות הגוף והנפש.
פרופ' חיים גמליאל, הוא רופא, חוקר סרטן, מומחה לוירולוגיה, המטולוגיה ותזונה אונקולוגית. הוא משמש כמרצה ביחידה לפיתוח מקצועי בבר-אילן, ומכהן כראש מכוני רות"ם למחקר ברפואה ותזונה מונעת. פרופ' גמליאל חיבר את הספר רפואת הרמב"ם במבחן המדע בן זמננו, וייסד את שיטת 'הרפואה המונעת התכליתית' לשיפור התזונה, למניעת
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
מומלצים